Oau cate chestii congelati!!
Eu neavand nici o sursa de a obtine legume sau fructe de la tara bio si gratis nu prea mai congelez nimic in afara de vinete coapte si niste visine sau cirese...
Restu cumpar si pe perioada iernii adica un ardei -2 la o ciorba sau conopida sau o rosie iar pastai cumpar gata congelate nu sunt scumpe si sunt ok.
Iar acum aici in Turcia nici atat nu ar avea rostul gasesc mereu fructe si legume proaspete si bio si obisnuite de care vrei si te tine buzunaru.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
Lada frigorifica/congelator capacitate mica
Deschis de
Dorsilia
, apr 25 2011 20:45
16 raspunsuri la acest subiect
#11
Postat 27 aprilie 2011 - 18:40
#12
Postat 27 aprilie 2011 - 20:00
dorsilia,eu am din cel cu 5+1 si suntem 3 persoane.cand se mai goleste ,il scot din priza si transfer tot in congelatorul combinei.
si eu congelez lapte dulce luat de la tara,chiar si branza.se sfarama dupa decongelare insa e perfecta cu putina smantana,unt si marar verde,sau la budinci,mamaliguta cu branza si smantana.
anul asta a semanat soacra la tara broccoli.ca rasaduri,sunt f frumos crescute.sa vedem daca "leaga" ceva.si sper sa umplu un sertar ca suntem fani
si eu congelez lapte dulce luat de la tara,chiar si branza.se sfarama dupa decongelare insa e perfecta cu putina smantana,unt si marar verde,sau la budinci,mamaliguta cu branza si smantana.
anul asta a semanat soacra la tara broccoli.ca rasaduri,sunt f frumos crescute.sa vedem daca "leaga" ceva.si sper sa umplu un sertar ca suntem fani
#13
Postat 27 aprilie 2011 - 20:59
nici de lapte nu stiam ca se poate congela, nici de branza
mancare n-am congelat copiilor, pt ca eram obsedata sa le fac proaspata zilnic la inceput, apoi dupa cateva luni faceam pe 2 zile, apoi dupa alte cateva luni faceam si pe 3 zile.
dar cu laptele e o idee super, daca e lapte ca lumea
mancare n-am congelat copiilor, pt ca eram obsedata sa le fac proaspata zilnic la inceput, apoi dupa cateva luni faceam pe 2 zile, apoi dupa alte cateva luni faceam si pe 3 zile.
dar cu laptele e o idee super, daca e lapte ca lumea
#14
Postat 27 aprilie 2011 - 22:06
Eu congelez la greu mancare pt copil. Am un set de 30 de caserole intre 250 si 400 ml si mereu am congelatorul mobilat cu diverse. Noi suntem o familie mica (doar eu si copilul) si mi se pare foarte economic sa congelez. Fac o ciorbita pe saptamana, cam 8 portii odata, pastrez 3-4 portii si 3-4 congelez, astfel incat acum am de exemplu 4 tipuri de ciorbita in conge (de pui, de rata, de curcan si de miel).
Mai cumpar cate un pachet mare de fileuri de peste, le fac snitele, 2-3 le las afara, restul congelez, sunt perfecte pt o cina/gustare cand venim seara acasa. Fac ardei copt, il pasez si congelez in tavita de cuburi de gheata pt mancarea copilului, eu sunt regina conservarii prin frig
Lapte iau de la tara cu 2 lei/litru, cate 5-7 litri odata, 1.5 l las afara, restul jap la conge...
Si in general mi se pare f economic sa fac 2-3 feluri de mancare odata, pt care desfac o cutie de bulion, tai 2-3 morcovi, 2-3 cepe, dezghet un pachet de carne... decat sa fac risipa, lasand deschisa cutia de bulion (care apoi poate se acreste), sa arunc juma de ceapa, ca doar jumatate folosesc la o mancarica mica, sa platesc mai mult pe doar 1 fileu de peste cand pot lua 1 kg...
Am o colega care de exemplu congeleaza ceapa deja calita, ma gandesc ca e solutie f faina si pt ceapa maica-mii, ceapa care nu rezista peste iarna fara sa se inmoaie sau sa faca mustati ca doar mama n-are conditii s-o tina in atmosfera controlta cu dioxid de carbon...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Mai cumpar cate un pachet mare de fileuri de peste, le fac snitele, 2-3 le las afara, restul congelez, sunt perfecte pt o cina/gustare cand venim seara acasa. Fac ardei copt, il pasez si congelez in tavita de cuburi de gheata pt mancarea copilului, eu sunt regina conservarii prin frig
Lapte iau de la tara cu 2 lei/litru, cate 5-7 litri odata, 1.5 l las afara, restul jap la conge...
Si in general mi se pare f economic sa fac 2-3 feluri de mancare odata, pt care desfac o cutie de bulion, tai 2-3 morcovi, 2-3 cepe, dezghet un pachet de carne... decat sa fac risipa, lasand deschisa cutia de bulion (care apoi poate se acreste), sa arunc juma de ceapa, ca doar jumatate folosesc la o mancarica mica, sa platesc mai mult pe doar 1 fileu de peste cand pot lua 1 kg...
Am o colega care de exemplu congeleaza ceapa deja calita, ma gandesc ca e solutie f faina si pt ceapa maica-mii, ceapa care nu rezista peste iarna fara sa se inmoaie sau sa faca mustati ca doar mama n-are conditii s-o tina in atmosfera controlta cu dioxid de carbon...
Monica si Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
#15
Postat 27 aprilie 2011 - 22:33
pe durata mica,eu congelez si amestec de ceapa si morcov,portii.asta pt ca atunci cand fac mancare folosesc 2 cepe si 3 morcovi si se imprastie netocati prin robot.fapt pt care curat si toc mai multa ceapa si morcov si excesul il pun in pungute.
mancare doar semipreparata.gatita in totalitate nu prea deoarece mi se pare ca miroase ....a congelator,a tot ce este pe acolo
bine,sunt si regina mirosurilor !
mancare doar semipreparata.gatita in totalitate nu prea deoarece mi se pare ca miroase ....a congelator,a tot ce este pe acolo
bine,sunt si regina mirosurilor !
#16
Postat 27 aprilie 2011 - 22:50
Si eu sunt regina...gusturilor,insa mincarea proaspata(legume proaspete,carne proaspata deci nu congelata si apoi gatita)pusa in vase de plastic inchise ermetic...nu imprumuta gustul sau mirosul din congelator!
Pentru lada frigorifica ai nevoie de spatziu mare de obicei s epune in pivnitza sua garaj,tocmai pe acets motiv,sa nu ocupe loc !
Dana
handarbeit
Pentru lada frigorifica ai nevoie de spatziu mare de obicei s epune in pivnitza sua garaj,tocmai pe acets motiv,sa nu ocupe loc !
Dana
handarbeit