Ce roz si bine arata! Foarte reusit! Ce ierburi ai folosit si cit l-ai tinut?
Ierburi pentru afumat carnea
#21
Postat 28 februarie 2018 - 21:40
#22
Postat 28 februarie 2018 - 22:16
Merci!
Sunt tare mândră de această inițiere a mea în ale afumatului
Am folosit pentru sursa de fum o ceașcă de orez, două linguri de zahăr brun, conținutul a două plicuri de ceai negru, foi de dafin (uscate, din păcate) și cimbru.
L-am ținut vreo două ore, prima oră la foc redus, a doua oră la foc moderat. Dar bucățile de mușchi erau destul de groase, iar incinta de afumare pe care am obținut-o era și ea destul de mare (am folosit două cratițe, una dintre ele drept capac și am sigilat îmbinarea cu folie de aluminiu). Adică timpul trebuie reglat în funcție de vase și de grosimea bucăților de carne.
Data viitoare s-ar putea să renunț la ceaiul negru sau pun mai puțin, parcă dă ceva asprime gustului. Voi elimina/ adăuga ierburi până obțin rețeta perfectă pentru gustul meu.
Într-adevăr iese fragedă și suculentă carnea, de aceea insist să mă perfecționez.
#23
Postat 01 martie 2018 - 08:50
Lemongrass in stare uscată am găsit pe net, probabil sunt și prin supermarketuri. În stare proaspătă nu știu dacă se găsește așa ușor.
lemongrass proaspat este de multe ori la metrou. frunze de lamai... de la lamaile si clementinele de vanzare. cate una
#24
Postat 01 martie 2018 - 09:50
Din păcate eu Metro nu am pe aproape, iar frunze am văzut în supermarket numai la mandarine. Dar mi se par cam ciudățele... Așa verzi de parcă acuș sunt luate din copac și cu o textură ca de hârtie...
#25
Postat 01 martie 2018 - 10:37
asa se usuca frunzele la citrice, rar se fac maronii (doar daca ingheata)
#26
Postat 01 martie 2018 - 10:43
asa se usuca frunzele la citrice, rar se fac maronii (doar daca ingheata)
Oare ar merge frunzele de la mandarine în loc de cele de lămâi? Că mi-a dat prin cap, am luat o frunză și am strivit-o între deș'te... Dar nu mi se părea să aibă vreun parfum.
#27
Postat 01 martie 2018 - 10:54
daca e veche (uscata) nu prea are parfum, da. daca o rupi si mai are ceva ulei in ea e buna.