Eu as minca niste cozonac ,dar eu nu stiu s afac,nu mi.a iesit niciodata si nici masina de framintat nu am.Sora mea va fi ocupata asa ca nu face cozonac,nici ei nu-i iese tot timpul dar ea e mult mai perseverenta ca mine la capitilul asta!!!Eu am capitulat dupa vreo 2-3 ani in care mi-au iesit ...niste caramizi!!!!!
Ce gatim astazi? Cap.99
#91
Postat 27 martie 2017 - 18:33
#92
Postat 27 martie 2017 - 18:41
Hai ca am desciperit America!!!! Adica coc foile de foietaj si pun inttre ele crema aia ????
pai da :)
#93
Postat 28 martie 2017 - 01:44
eu fac cozonac, pasca, miel la cuptor, drob...... si gata ador mancarea de Pasti!!
Si eu la fel.
Andacos, cozonacul nu e asa greu de facut. Asa ziceam si eu, acum niste ani, ca n o sa mi iasa niciodata. Dar am incercat si tot incercat pana au inceput sa iasa crescuti si f buni.
Sunt cateva reguli simple, in orice reteta: ingredientele sa fie caldute, drojdia proaspata ( si cea uscata merge la fix), framantati minim juma de ora adaugand unt topit si copti la foc mic sa nu se arda deasupra si incruzeasca inauntru. Nu e mare filisofie, e doar chestie de practica...si perseverenta bineinteles.
Tot spun ca incerc coxonac la masina de paine si tot n am avut timo. Am facut la masina aluat de poale n brau, destul de asemanator cu cozonacul, si a iesit excelent. Asa ca am sperante.
#94
Postat 28 martie 2017 - 07:51
Meniu de Paste?!Ca de obicei:supa de pasare,miel la cuptor,drob,oua fierte si pasca fara aluat.Si probabil voi mai face inca vreo 2feluri de praji tot cu branza dulce,inca nu sunt decisa dar prajitura Fanta si un tort fara coacere cu afine imi face cu ochiul.
#95
Postat 28 martie 2017 - 08:42
Eu dis-de-dimineata am facut azi mancarea de mazare, am prajit carnaciori, ca am promis ...
Ieri am fost la Lidl (au oferta) si cu gandul la prajiturit, mi-am cumparat niste forme de silicon, foi de silicon si 2 tavi teflonate cred (una rotunda si una dreptungiulara) cu inel detasabil
#96
Postat 28 martie 2017 - 17:12
ce sa fac mey daca s-au sters literele de pe taste...le incurc!!!!
si mie mi se stersese literele de pe taste...si dupa ani de zile n-a mai suportat sotul si mi-a dat alta tastatura.
#97
Postat 28 martie 2017 - 17:17
mai dar chiar ca bucatarisiti!
si eu as gatii astazi dar nu am din ce...si nici pofta de vreo mincare nu am
daca am timp cand vin dela munca sa ma opresc la magazin poate cumpar ceva si fac o supa de pui.
pireul la noi e facut de William, pune lapte si unt de striga arterele in noi, dar cei drept ca iese in deliciu.
cateodata cand mai ramine il reincalzim la microunde.
pestele file eu il pun mai intii in lapte pt citeva ore...apoi il storc, presez un pic si il las pe prosop de hirtie.
cand il prajesc il dau tot prin lapte, si apoi faina cu malai sau pako pesmet si spice-uri (Cajun).
pestele taiat felii , sau pestele intreg il prajesc direct dat doar prin faina cu malai
#98
Postat 28 martie 2017 - 18:40
Multumesc fetelor de urari si aprecieri!Scrisesem si de dimi...dar probabil din cauza netului nu a mai ajuns pe site.
#99
Postat 29 martie 2017 - 08:13
Eu am facut aseara niste chiftele, le-am mancat cu piure de stevie si ridichi. Azi cartofi prajiti la cuptor, cu salata verde cu de toate si branza de oaie. Maine pizza!
De Paste, ciorba de cocosh, acrita cu bors si muuult leustean verde, stufat de pui, cozonaci, pasca, oua rosii, drob de ciuperci. Vreau sa fac si niste saratele din alea 111 si un tort diplomat, ca n-am mai facut de multisor.
De Florii o sa fie peste la greu, ciorba de crap, pastrav la cuptor, salata de icre, d'astea!
#100
Postat 30 martie 2017 - 07:33
Dis-de-dimineata am fost la bucatarie, de musai, din vina mea (aseara nu am avut energie pentru asa ceva, am stat tolanita cu o carte in mana ).
Asa ca am facut rapid un sos de rosii si am fiert spaghete, am facut piure si un set de snitele din piept de pui.
Diseara cred ca voi face un orez cu lapte pentru princess
Si cineva ar trebui sa se gandeasca ce mancam in weekend si saptamana care vine