Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Clubul "babelor FIV-oase",capitolul 140


751 raspunsuri la acest subiect

#131
EllaMari1981

EllaMari1981

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 529 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 22:54

Mimi  [flo2]  bafta mâine la eco sa vii cu vesti bune! 

 



#132
sele7

sele7

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 273 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 22:59

Sansele de implantare cresc daca sunt transferati 2 sau 3 embrioni, fata de unul singur, pt ca ei se potenteaza reciproc, datorita substantelor secretate. Asta nu inseamna ca automat se implanteaza 2 sau 3, ci ca unul se "sacrifica" pt cresterea sanselor de implantare. Din punctul meu de vedere, acest beneficiu depaseste riscul unei sarcini multiple. Bineinteles, depinde si de varsta femeii, de incercarile anterioare, de motivele unei eventuale implantari esuate deja si de multi alti factori, pt care s-a realizat o oarecare statistica. 



#133
mimi32

mimi32

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 607 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 23:12

Multumesc Piscotel​, Ella  [flo2] .



#134
Piscotel135

Piscotel135

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 908 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 23:44

Inca un final de film la care plang...Nu stiu ce se intampla cu mine [:-)))] Va recomand cu drag filmul Saroo. In special celor care s-au gandit (fie chiar si pentru o singura clipa) la a adopta un copil....



#135
m3ryro

m3ryro

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 733 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 00:14

Piscotel, Lore eu la primul fiv cu PK nu aveam mutatiile facute deci nu am primit nici clexane nici aspenter. Inainte de fiv 2 facut tot cu PK am facut toate analizele de care auzisem si am constatat ca am factorul V Leiden hetero si MTHFR C677 homo. Am fost la Uscatescu si mi a spus sa iau aspenter odata cu inceperea stimularii si dupa transfer clexane 0.4. PK nu a fost de acord, a spus ca trebuie sa le incep pe amandoua odata cu stimularea ca sa fim siguri ca nu apare vreun hematom



#136
Marushelu37

Marushelu37

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.701 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 02:10

Ramo2016, Motisor, Mimi32, Corinka, Lore ma bucur ca va sunt de folos explicatiile mele! Nu stiam cate fete sunt interesate! :)

Stiu cat ma chinuiam sa inteleg si nu aveam toate informatiile si nu stiam ce si cum sa caut. Pana am ajuns să înțeleg am trecut prin multe momente in care credeam ca am înțeles. Apoi aparea altceva care făcea sa nu mai stea in picioare concluziile la care ajungeam si o luam de la capăt cu cautarile. Nu găsești toate informatiile astea într-un loc ca sa fie ușor. In plus ma bucur ca am cu cine sa le împărtășesc, ca daca ies la un suc cu prietenii si le povestesc nu cred ca ii intereseaza.:)))

Mimi32, mersi ! Asa sa fie cum zici, sa nu ajung "experta" si in sarcini. Una si buna! Si tie la fel iti doresc! [flo2]

Si eu tot protocol scurt o sa fac dar cu estrogeni inainte, se numeste EPP ( estrogen priming protocol). Contrar a ceea ce credeam, am răspuns mai bine la ultimul fiv - EPP, fără să mai fac alta inhibare in ciclul precedent in afara de estrogeni.

De-abia acum zic ca am răspuns bine, dar atunci dezamagirea a fost mare pt ca reușisem sa cresc 7 fol din vreo 8 si am avut doar 2 ovo mature. Dar am ce transfera, la patru fiv-uri nu am avut ce transfera.

Lore3, mersi pentru complimente! E prea multa informatie, de-aia e greu de inteles. Asa ca nu te speria.  Ca să înțeleg am luat-o de la 0 si am tot citit pana au inceput sa se lege lucrurile intre ele, sa pot face conexiuni. In engleza am citit, ca in romana nu prea am gasit. Daca aveam 30 de ani dădeam la medicină sa imi fac singura fiv-ul. :))) [:-)))]

Dea a mai scris si mai demult de teoria asta, ca se influenteaza negativ unul pe altul, ca sansele ar putea fi chiar mai mici. Am cautat atunci si am găsit si eu explicatia asta pe undeva.

Mai des am intalnit studii care arată că cresc sansele daca pui doi dar nu e șansa dubla oricum.

Am mai gasit si studii care arată că rata de sarcina e cam la fel si cand pui unul si cand pui doi. Si eu as transfera cate unul, dar ii am pe amandoi pe lamela. In deziluzia din timpul fivului mi se parea un rezultat prost un expended blasto si un early asa ca am ascultat sfatul embriologului si i-am pus pe o lamela pe amândoi.

Nu mi-am dat seama ca totusi are sanse si cel early, eram prea afectata de rezultat. Nu imi doresc gemeni pt ca mi-e frică de sarcina gemelara. Sau daca e adevarata teoria de mai sus, atunci iar nu e de bine sa se anuleze unul pe altul.

Tind totusi sa cred ca nu scad sansele daca ii pui pe amandoi. Eu o sa ii pun pe amandoi.

Sa inteleg ca in ziua 5 a ajuns morula? Nu e chiar rau, are sanse si el. Daca a ajuns in ziua 6 are mai putine sanse.

ElaMari si Bella veti face Gonaleptylul/Dipherelinul pana inainte de punctie, asta daca faceti un protocol lung clasic. Nu trebuie sa ratezi vreo zi, ca se "dezmorteste" hipofiza si incepe sa elibereze fsh si lh. Lh-ul nu il dorim ca sa nu ovulam. Fsh-ul ar fi bine venit, dar hipofiza nu face diferenta, ea produce ambele gonadotropine (fsh si lh.) La alte protocoale, gen "Stop Lupron" se pune pauza la inhibare cand vine menstruatia, apoi se reia mai târziu. Protocolul este dat de unii medici care considera ca o inhibare prea profunda ar face ca ovarele sa raspunda încet.

Piscotel bafta multa la transfer! Sa fie lipiciosi! Nu te stresa cu o ora + sau-.

Corinka, stii bine, corect ar fi sa se spuna la o săpt de la ovulatie se începe tratamentul de inhibare. Dar cum majoritatea are ciclul de 28 de zile, se spune in ziua 21. Eu ii trag de mânecă pe toti medicii ca am ciclul scurt, ca sa incep inhibarea sau mai nou estrogenii in ziua 17 si m-au lasat sa incep in ziua 17, 18 sau 19. Mie in ziua 21 imi vine uneori si atunci ar rezulta că fac Microflare Protocol de care povesteam în postarea precedenta :))) Chiar trebuie tot timpul sa le amintesc medicilor.

Dea, mersi. E o idee bună ca ma prinde subiectul si pierd nopțile. :))) Si asa mai multe fete il gasesc si se mai lămuresc. Unele fete poate nici nu intreaba ca nu stiu ce si cum sa întrebe. Nu am uitat cum eram si eu cand am facut primul fiv.

Cu placere Motisor! Baftă multa la urmatorul fiv! Sa fie cu reusita!

Mai sunt importante si dozele, daca sunt prea mici nu cresc multi foliculi sau nu cresc sincronizati. Depinde de Amh. Eu am AMH 0,03 si raspund bine pe la 500 de Ui pe zi cand au crescut toti sapte foliculi. Din pacate tot nu s-au maturat mai mult de două ovocite, dar macar erau foliculii sincronizati si am obtinut 2 embrioni, nu unul.

La alt fiv cu doze de 300 am avut un folicul, restul de 4 au intrat în atrezie, adica au murit.

La AMH bun, asemenea doze de 500 "prajesc" foliculii , plus ca faci hiperstimulare.

Deci sunt importante toate la un fiv, protocolul, dozele, inspiratia doctorului, sa stie cand sa înceapă inhibarea, când sa faca punctia sa nu obtina ovo imature, etc. Asa ca tot pe mâna lor suntem, dar macar cele mai incercate care nu am avut norocul sa reusim repede, il mai tragem de maneca pe doctor daca greșește, uită ceva, mai vedem si noi la ce raspundem bine, la ce nu, mai propunem, cerem câte ceva etc. Doar, doar vom reusi!

Baftă multa fetelor! [flo2] Sa ne vedem la gravidutze cat mai curând. :)


Editat de Marushelu37, 31 ianuarie 2017 - 02:33 .


#137
Motisor

Motisor

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.432 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 05:38

Maru merci de indrumari... Nu ai idee cat de mult ne lumineaza ceea ce ne scrii ... 

 

Eu la primu fiv am facut hiperstimulare avand si amh mare ....9 ...acum nu am mai repetat sa vad cat am amh desi eram curioasa ... La protocol scurt mi.au rezultat 30 ovocite din care la final de 5 zile mi.au ramas decat 2 blasto ... Dupa o pauza de doua luni aoroape am facut transfer cu implantare reusita si sarcina tinuta pana la 5 luni . Asa ca ce e mult nu e si bun ... La fiv 2 ma gandesc sa fac un pic diferit , sa fac transfer pe fresh de ziua 3 desi cred ca voi fii hiperstimulata ma risc ( in ziua 3 aveam inca 10 ovocite si poate daca stiam ca pot avea sanse mai mari in burtica mai aveam acum ce transfera ) .... Sa congelez cate unu pe lamela ... Sper sa imi iasa din prima ca si la primul fiv  si sa nu fiu stresata ... Daca stiam atatea cate stiu acum altele erau deciziile mele ... Faceam serclaj , imi puneam pampers si nici ca ma mai miscam din pat ... Voi vedea ce zice dr pe 7 feb si care vor fii planurile pt fiv 2... Asta conteaza acum ... 

 

Merci pt luminare [grup]



#138
EllaMari1981

EllaMari1981

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 529 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 07:58

Maru, mulțumesc pt explicații. [flo2] 

 Bafta si tie si tuturor fetelor sa ne vedem graviduțe!  [gravi]



#139
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 09:43

    Neatza!

    Hai ca am gasit articolul  https://www.theguard...yos-study-finds

    Lectura placuta!

    Piscotica cred ca esti tu mai sensibila sau eu mai neemotiva,dar la Collateral Beauty nu am plans deloc...nici macar o lacrima [batcap] ,dar e trist filmul cu un final neasteptat.Un film cu actori faini ce m-a dezamagit e No Escape,un thriler,dar nu pe gustul meu...mai degraba e o drama.



#140
Piscotel135

Piscotel135

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 908 mesaje

Postat 31 ianuarie 2017 - 11:46

Marushelu, multumesc! [flor] Si multumiri si pentru ca iti faci timp sa ne oferi atat de multe explicatii. Sunt tare apreciate [:)] 

Dea, daaaaa, sunt o mare plangacioasa.... [:-)))]Ma emotionez usor, din orice...Iar in ultima vreme parca e si mai rau. Sa-mi vezi ochiii când privesc un copil [:-)))]  [:-)))]  [:-)))]

Mimi, cum esti? 


Editat de Piscotel135, 31 ianuarie 2017 - 11:47 .



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -