Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

Miercurea neagra

justitie

316 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 17 ianuarie 2017 - 22:03

Maine, sau azi daca e miercuri - urmeaza o zi neagra pentru Romania. PSDul va da o lovitura grea justitiei in Romania. Sau nu?

 

trist sau comic? Nu stiu. La urma urmei - oamenii au ales la alegeri.

Nu ocoliti acest topic daca va pas de Romania in care cresc copiii vostri.



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 17 ianuarie 2017 - 22:38

detalii aici Statul deraiat. Ziua decisiva pentru Romania



#3
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 00:02

Da, as pleca, dar meseria mea din păcate este posibilă doar in Romania și alta calificare nu am. Și îmi și place, eu aș sta, doar că mi-e groaza de cum va arata tara peste 15 ani, când copilul meu va trebui să înfrunte viața, pentru ea as pleca... Cred că o să mă gândesc serios la posibilitățile existente.



#4
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 08:23

Hai sa vedem si altfel.

1. Gratierea:
            Inchisorile sunt suprapopulate (150% din capacitate) - se urmareste eliberarea spatiilor de detentie prin gratiere astfel incat executarea pedepsei privative pentru anumite fapte penale sa fie aplicata. Trebuie facuta observatia ca prin norme cel mai probahil se va referi la eliberarea din Penitenciare a detinutilor care probabil mai au putin din perioada de executie de executat sau au fapte penale marunte cu efect antisocial scazut. Aici cel mai probabil nu se va referi la detinutii care executa condamnari pentru perioade lungi sau pentru fapte grave exemplu viol, omor, coruptie samd Fapta de a a gratia nu este o noutate in materie penala se aplica si in prezent in lume. Desigur conteaza CUM nu DACA

 

2. Directori incompetenti - da este corect. Dar exista o problema. Functionalitatea unei institutii. Prin eliberarea din functie fara a pune in loc pe alticineva este mai nociv pe termen scurt. Este ca o tara fara guvern. Nu se poate pe termen scurt. Institutiie trebuie sa functioneze. Chiar si interimiar. Pentru ca au fost demisi fara a fi pus cineva in schimb s-a ajuns la disfunctionalitate decizionala. S-a hotarat revenire TEMPORARA la situatia anterioara a conducerii institutiilor urmand ca aceste posturi sa fie scoase din nou la concurs. Deci discutam de o decizie de functionalitate nu de anulare

.



#5
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:08

Totul a fost pregatit din timp, cine a avut ochi de vazut si urechi de auzit a stiut ca asa se va intampla.  Gratierea este pregatita pt a-l scoate pe Varan si altii ca el, iar amnistia este pregatita pt a scapa de puscarie cei care nu au fost condamnati inca. 

 

Toata campania de denigrare a justitiei din presa (nu numai Antena3 si Romania Tv, ci si alte televiziuni, numeroase ziare au participat la manipularea si spalarea creierelor)  desfasurata cu inversunare in ultimii ani, toata promisiunile electorale grabite sa fie puse in aplicare in prima luna de guvernare (mariri de salarii, mariri de pensii, scutiri de impozite, eliminari de taxe), toate au fost facute cu unic scop ceea ce se intampla zilele astea in ministerul justitiei. Dragnea are 2 dosare pe rol, foarte multi deputati si senatori sunt cercetati sau condamnati sau cu schelete in dulap. Marea lupta pe care au dus-o, planul elaborat gandit si pus in aplicare este pt a "scoate dintii" DNA-ului, pt a scapa cei ce 'trebuie' scapati, pentru a da liber la coruptie si furt. 

 

Ce fac romanii? Pai cei care casca gura la antene sunt convinsi ca asa e bine, altii, care nu sunt siguri, au fost convinsi sa taca pe principiul  "toti fura, astia macar mi-au dat si mie ceva" , iar cei care nu intra in aceste categorii sunt fie nepasatori, fie pe principiul "dau 3 share-uri pe facebook, ma revolt in sinea mea si in gura mare la o  cafea cu colegii de birou, dar sa iasa in strada altii, ca e cam frig, maine ma duc la munca, copilul trebuie pregatit pt scoala .. etc". 

 

Intram intr-o perioada neagra , cand nici contextul international nu ne este deloc favorabil. Rahatul e cat casa si e pe cale sa izbeasca ventilatorul. 

 

Scapa cine poate .. ultimul stinge lumina ... 



#6
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.324 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:26

Marius, asa e, inchisorile sunt suprapopulate! Dar un proiect pe bani europeni, sa mai construiasca niste inchisori ceva? Nu se putea?



#7
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:29

Ultima stire este ca presedintele s-a dus la Palatul Victoria si prezideaza sedinta de guvern. Judecatorii cer premierului sa nu modifice legile din justitie fara dezbatere publica si fara avizul CSM. 

 

Ieri, intr-un interviu la Digi 24 procurorul general al DNA a explicat

"„Dacă ar fi o amnistiere sau dezincriminare a faptelor, avem două efecte. Inculpaţii nu mai execută pedepsele şi rămân cu banii în buzunar, acest lucru face o nedreptate societăţii. Toate dosarele vor fi încetate sau se dispun achitări, dosarele aflate în DNA şi alte structuri de parchet vor fi închise automat. Efectul cel mai grav - toate prejudiciile vor rămâne nerecuperate. DNA a dispus măsuri asiguratorii de 1,5 miliarde de euro”, a spus Laura Codruța Kovesi.

 

 

http://www.digi24.ro...-buzunar-651640

 

As vrea sa sper ... dar mai bine sa am o surpriza placuta decat sa fiu, din nou, dezamagita. 



#8
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.324 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:38

Normal, tatucu dragnea si Premierul au plecat in America, sa plateasca din bani publici invitatia, la nu-s ce rahat de dineu de investire, a lasat-o pe madame Shaideh sa treaca OUG, ei nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase! [smulgpar]



#9
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:53

Moise Guran :

 

"Războiul ăsta cu dezincriminarea abuzului are deja un an, an în care s-au făcut pași mici, răbdători, în această direcție. Asta pentru că beneficiarii sunt numeroși – 30% din dosarele DNA, zice Kovesi. Dar unul dintre ele, deja trimis în judecată, e mai dosar decât altele.
Primăvara trecută când Curtea Constituțională a dat cea mai proastă și mai ambiguă decizie din istoria sa, v-am explicat de ce e ticăloșie ce au făcut judecătorii CCR. De principiu ei au spus că abuzul în serviciu, adică fapta unui funcționar care prejudiciază statul cu intenție, trebuie să rămână infracțiune doar în măsura în care a încălcat legislație primară (o lege) iar nu norme de aplicare, hg-uri, etc.
Ticăloșia consta în faptul că în acest fel judecătorii CCR au deschis de fapt calea (oferind pretextul) modificării Codului Penal în Parlament, căci în ciuda acelei decizii Justiția a continuat să cerceteze și să judece astfel de fapte de corupție, una dintre ele referindu-se, pur întâmplător, la detașarea absolut nemernică a unor doamne funcționare de la Protecția Copilului Teleorman, la PSD Teleorman. Un abuz săvârșit de doamna Bombonica Dragnea în complicitate (instigare) cu șeful ei și al Consiliului Județean Teleorman de atunci, Liviu Dragnea. Abuzul e clar, intenția nu poate fi contestată (au muncit șapte ani la PSD, în timp ce le plătea statul să aibă grijă de copiii amărâți din cel mai amărât județ al României), legislația încălcată e primară.
Pe 15 iulie 2016 DNA a trimis rechizitoriul în instanță și, după judearea excepțiilor (toate respinse) Curtea Supremă a dispus în decembrie începerea judecății pe fond. Cum acest dosar nu e deloc complicat, cam prin aprilie-mai e posibil să avem o primă sentință, iar în toamnă o definitivă. Cu suspendare, cu executare, nu contează, dacă e găsit vinovat domnul Dragnea (care e deja condamnat cu suspendare în dosarul cu referendumul) merge obligatoriu la pușcărie. Înțelegeți acum de ce orice altceva e pentru el o vrăjeală secundară, o barieră de fum în care își organizează de fapt evadarea înainte de a fi condamnat? Înțelegeți de ce a insistat să-și pună niște pioni în fruntea Guvernului României? Pentru că orice om politic decent știe că după o astfel de mârlănie cariera lui ia sfârșit. Cât să-i datorezi lui Dragnea ca să faci ceea ce pare că nici Grindeanu nu vrea, dacă a plecat în SUA, lăsând guvernul pe mâna lui Sevil Shhaideh, pentru această vidanjare a trecutului lui Liviu Dragnea. Acum… ce facem noi?
În primul rând nu trebuie acceptată grațierea colectivă prin ordonanță de urgență, chiar dacă ordonanța nu va conține elemente de amnistiere sau modificări ale Codului Penal. Ordonanța intră în vigoare imediat, produce efecte după depunerea la Parlament, dar poate fi modificată ulterior la aprobare (așa cum s-a întâmplat cu ordonanța salariilor). Reacția societății trebuie să fie fermă. Dacă se dă fie și o ordonanță de grațiere colectivă ne vedem la ora 18 în fața Guvernului, dar vă încurajez să ieșiți la proteste și în alte orașe ale țării. (Timișoara? Grindeanu ăsta nu e cumva al vostru?)
Apoi, faptul că președintele țării a mears la ședința de guvern și o va prezida e un lucru bun, dar nu e suficient. Pot lua decizia și cu el acolo, dar nu cred că o vor face.
Ca lider al societății românești și ultim apărător al valorilor democrației, Președintele trebuie să preia inițiativa, să meargă chiar mai departe și să convoace urgent un referendum pentru aprobarea sau respingerea de către societate a unor grațieri colective sau amnistii penale. Nu numai de luări de poziții avem nevoie într-un astfel de moment. Avem nevoie de acțiune. A noastră, a societății. Noi trebuie să ne eliberăm, nu Dragnea. Noi trebuie să evadăm din prizonieratul călduț al nepăsării în care am accepta un astfel de viol al democrației, dând eventual un like pe facebook. Mămăliga fierbe! Hai să vedem dacă chiar e mămăligă."

 

sursa: http://www.biziday.r...al-democratiei/



#10
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 18 ianuarie 2017 - 09:54

Iohannis e singurul in lupta cu mafiotii pesedisti. 

Rusine PNLului.





Etichetat si cu justitie

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

  • Ziua naÈ™terii

    Roxanesss
    - Ieri, 17:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -