Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Priviti si va minunati---ora de limba engleza in Vaslui


69 raspunsuri la acest subiect

#31
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 05 iulie 2015 - 22:58

Daca nu pot oferi o solutie concreta macar tac

 

Geniala abordare, din categoria hai sa ascundem gunoiul sub pres!!

 

Rolul televiziunilor si al mediei in general e sa aduca in prim plan astfel de probleme. Pentru ca noi sa luam atitudine.

Si daca noi am lua atitudine si am pune presiune pe politicieni atunci incet incet ar fi eliminate asemenea specimene din sistem. Si ma refer aici nu la dna profesoara ci la cei care au permis ca ea sa poata preda engleza. Incepand cu cei care i-au dat acea diploma si terminand cu cei care au titularizat-o fara o minima testare.

 

Dar romanul e comod, mai bine injura cot ca cot cu mircea badea si altii de teapa lui in loc sa faca ceva , sa schimbe ceva.

 

Ne conplacem in mizeria asta si ne revoltam cand cineva ne-o arata. In loc sa punem mana pe marura noi luam binoclu si incercam sa ii convingem pe aia care ne arata cu degetul ca de fapt asa e si in curtile de vis-a-vis!!



#32
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 00:16

Pe "vremea mea", adica prin anii 90 (eu m-am titularizat in 1996, tot pe limba engleza) nota minima la titularizare era 7. Trei examene: limba engleza, literatura engleza, metodologia predarii limbii engleze. Cine lua sub 7, dar peste 5, putea opta pentru posturile ramase disponibile, ca suplinitor.

 

Examenele pentru posturile de suplinitor se dadeau tot anual, la fel, nota minima pentru a obtine un post pentru un an era tot 5 . Cine avea sub 5 nu avea cum prinde nici un fel de post. Anul urmator, pentru a putea preda in continuare, profesorii suplinitori erau nevoiti sa dea din nou examen si, in ordinea mediilor , puteau opta pentru posturile disponibile

 

Acum nu mai stiu cum stau lucrurile...


Editat de DarkBendis, 06 iulie 2015 - 00:18 .


#33
papelusca

papelusca

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.114 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 00:54

Doamnelor, dar poate nu a absolvit la sectia de engleza! A spus ca preda 13 ore de lb romana, si 4 de engleza. Poate a absolvit Litere, fara engleza. Imi e imposibil sa cred, in ciuda nivelului tot mai scazut al invatamantului universitar (privat) ca cineva cu nivelul asta de engleza a facut chiar si un curs/ semestru de engleza.

 

In 1998 am predat si eu engleza ca suplinitor, doar cu liceul si am dat examen de suplinitor. Din cate retin, examenul nu a fost greu (eu deja ma pregateam pt Limbi straine sectia engleza), dar totusi... se cerea mai mult decat nivel elementar.

 

Din pacate, la tara uneori prioritatile sunt altele. Am fost titular intr-un sat de langa Mangalia, si am fost dezamagita sa vad ca ce incercam noi, unii profesori tineri si optimisti ce credeam ca putem schimba lumea, directorul si alti profesori cu vechime :) stricau. Eram obligati sa-i trecem clasa indiferent de cat (NU) stiau, pt ca fondurile erau acordate de catre inspectorat in functie de nr. de elevi inscrisi, deci se evita abandonul scolar. Chiar aveam elevi care veneau de ... 3 ori pe semestru, poate? Atunci ii "ascultam" ca sa le putem pune note.

sa mentionez ca aveam un elev in clasa a 5a care nu stia sa citeasca? Tot ce stia era sa-si scrie numele, dar cu mari eforturi. Bineinteles ca se plictisea la ore, si din cauza asta era tratat f nasol de catre profesori. Mie mi-era simpatic si am incercat sa-l ajut cat de mult am putut, under the circumstances. Eu am avut noroc ca le predam si muzica, si ii invatam cantece in engleza si franceza, si asa am putut sa-l trec la limba straina, ca macar stia niste cuvinte si cantecele.

 

revenind la subiect, e vina inspectoratului ca nu isi da interesul sa caute profesori buni, ca nu ii verifica sa se asigure ca isi fac treaba. Chiar daca d-na din reportaj nu a studiat engleza, nici interes nu vad sa-si dea. Partea buna e ca poate isi va da mai mult interes dupa ce s-a facut de rusine.



#34
dyanaM

dyanaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:07

          Ma bag in seama fiind din acest judet si avand o prietena profesoara de engleza la tara. 

DarkBendis, acum tot la fel se procedeaza pentru titularizare. Prietena mea areusit anul acesta sa ia nota peste 7 dar preda tot la tara. 

     Stiti ce ma mira pe mine? Prietena mea are de facut tot felul de hartii si e controlata mereu. Merge pe jos cativa kilometri pentru a ajunge intr-un sat la vreo 30 km de oras. 

   Nu tin cu aceasta profesoara dar nici nu o judec. Programa scolara este facuta de niste oameni care nu cunosc realitatea. Cum poti sa le impui unor copii care nu au sosele, apa si canalizare, sa invete limba engleza. Cel intai trebuie sa ne punem intrebarea daca are cine sa ii invete. 

   Bunica mea sta la vreo 50 km de oras. Acolo parintii isi dau copii la scoala din sat pana prin clasa a 5a, apoi ii muta in alta comuna unde este sosea si vin profesori de la oras. 



#35
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:17

 Cum poti sa le impui unor copii care nu au sosele, apa si canalizare, sa invete limba engleza. Cel intai trebuie sa ne punem intrebarea daca are cine sa ii invete. 

 

Dar ce legatura are soseaua,apa si canalizarea cu invatatul si cu invatatul limbii engleze in cazul d efata?

Pe principiul asta nici macar limba romana sua scoala nu ar trebui sa existe.

 

Papelusca,ti-am citit mesajul si m-am reintors in timp...si in perioada cind am predat eu engleza la fel era(bine ,macar era pe vremea lui Ceausescu si aveam linii trase de la partid [:D])nu aveai voie s alasi corijenti sau repetenti,erau copii care abia stiau sa citeasca ,ba chiar aveam unul in clasa a 6 a care era analfabet,el desena "purcelusi"(niste spirale ,habar n-am cum sa le numesc) [:-)))]  [:-)))] pe foile caietelor ,in loc sa scrie...Nici macar numele nu stia sa-l scrie ,cum o fi ajuns in clasa a 6 a a fost un  mare mister pentru mine,iar directorul scolii mi-a spus ca n-are ce face ,n-are cum s apredea situatia cu repetent sua analfabet! [fal] 



#36
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:22

Doamne cand aud ca sunt la tara si sint vetrigiti  de soarta! !! [fal]

Ce treaba are tana cu manda. ...... [batcap]



#37
dyanaM

dyanaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 394 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:23

Ce traba au toate aste? Cu ce sa ajungi intr-un sat in care daca ploua namolul e pana la genunchi iar daca ninge putin nu mai poti intra in sat? Cine sa le predea la acesti copii?



#38
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:27



Ce traba au toate aste? Cu ce sa ajungi intr-un sat in care daca ploua namolul e pana la genunchi iar daca ninge putin nu mai poti intra in sat? Cine sa le predea la acesti copii?

Mey ...acum nu vreau sa fiu Gica contra...dar sa stii ca problemele astea existau si acum 20 de ani.

 

Si eu mergeam uneori 30 km pe jos sa ajung la calea ferata s apot ajunge acasa ,si eu am cazut in piriu [:-)))] [:-)))] [:-)))] ca era puntea stricata(dare  drept ca s-au mobilizat apoi satenii sa faca punte sa aiba domnisoara profesoara [:D]  cum sa ajunga la scoala)si eu am mers pe drumuri infundate de namol ca doar asfaltul nu era pina-n usa scolii.

 

edit.Toate problemele enumerate de tine,nu pot fi o scuza a faptului ca niste copii ajung sa fie invatati de niste semianalfabeti.


Editat de andacos, 06 iulie 2015 - 08:28 .


#39
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 08:29

Si de asta nu stie acest  professor alfabetul ?

Cu namol  farà namol  ce treaba  are cunostintele ,acumulate  in peste presupusi  15 ani de scoala?

Ma repet, madam aceasta  nici 3 nu a facut. 



#40
osuparata

osuparata

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 110 mesaje

Postat 06 iulie 2015 - 09:01

Draga Cristina, pentru o persoana care NU MAI LOCUIESTE IN ROMANIA, cum e cazul tau, este usor sa pretinzi sau chiar sa fii "ascunsa dupa perdea"! Nu te gandi ca limbajul folosit de mine imi este piatra de temelie, dar am vrut sa exprim exact realitatea pe care am perceput-o eu in acest caz, si anume, faptul ca niste oameni de la care avem pretentii(pentru ca 'mintim poporul cu televizorul") se preteaza la astfel de mojicii doar pentru a face bani, foarte multi bani,de pe seama necazurilor oamenilor! Da, sunt de acord cu relatarea unor cazuri umanitare, dar nu cu ceea ce se prezinta acum pentru ca nu e cu scop educativ, cu rol de a ajuta o comunitate, ci doar pentru a scoate la lumina o realitate pe care chiar tu insati n-o mai vezi zi de zi, pentru ca esti plecata-n "civilizatie", nu-i asa? 

 Andacos, spuneai de oamenii care au pus fuguta mana de la mana si au reparat puntea, eiiiii, mai vezi astazi oamenii facand lucrul acesta, sau unii dintre ei(parinti ai acelor copii chinuiti de soarta) consuma alocatia acestora pe bautura, fiind astfel ocupati toata ziua la birt?




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -