Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Postul pastelui


51 raspunsuri la acest subiect

#1
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 24 februarie 2015 - 15:39

Buna!

Cu intirziere de-o zi,presupun, ca  v-ati apucat de facut mincare de post,nu?

  Ieri am mincat:

P- cioba de fasole si fasole iahnie cu salata verde

C-mere ,o portocala groaznic de acra

G-migdale si alune

Pe la noua seara am mincat niste masline si o rosie ,ca parca nu puteam sa ma culc cu burta goala.

  Azi cam acelasi lucru ,ca n-am intentia sa produc nimic ,dar astept sa ma inspire de la voi.

 Trag o fuga sa mai fac niste stocuri de masline ,fasole verde/galbena  congelata,broccoli.

Post usor  si senin !

[pup]



#2
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 24 februarie 2015 - 18:55

Pot sa-ti sugerez o mica corectie (typo) ? Daca tot tii postul, inseamna ca pentru tine Pastele are o semnificatie importanta ... merge scris cu majuscula, ca e sarbatoarea cea mai importanta a crestinilor.

Revenind la subiect: supa crema de dovlecei cu albitura si salata de vinete.

Am in plan pentru zilele ce vine perioada de salata, salata de salata cu legume, salata de quinoa, salata de sfecla rosie cu ce-oi mai gasi ... salate si spor la pascut sa avem :).

A... si la munca ne luam cate o sticla de smoothie de fructe, il facem dimineata si pica genial dupa cate o sedinta in care toooot vorbesti.



#3
blackgirl0

blackgirl0

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.422 mesaje

Postat 24 februarie 2015 - 21:04

Supa de legume, paine cu zacusca (ieri), 2 covrigi si-o bucata de pita (azi). Cafea.

 

Vreau si eu sa fac ciorba de fasole maine, pun de azi la inmuiat, caci altfel nu-mi iese fiarta cum trebuie. 

 

supa crema de dovlecei cu albitura 

Ralcat, cati dovlecei ai folosit la supa si cum ai facut-o? Ca pe orice supa crema? Eu aveam o reteta dar cu smantana.



#4
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 11:08

supa crema de dovlecei cu albitura 

Ralcat, cati dovlecei ai folosit la supa si cum ai facut-o? Ca pe orice supa crema? Eu aveam o reteta dar cu smantana.

Am pus intai albitura, o telina cam cat pumnul meu, 1 pastarnac mare si 1 patrunjel mare si 2 morcovi maricei (pe care i-am scos si i-am folosit la altceva dupa ce s-au fiert, dar au lasat ceva gust) si cam 6 dovlecei taiati si 2 cepe mari, sare dupa gust. Ideea e ca eu umplu de tot oala in care fac supa, nu mai incape nimic de cat e de plina de componente taiate. Dupa ce au fiert, am pus in blender toate componentele si am lasat un pic de zeama afara in alt recipient ca sa nu dea pe dinafara ... dupa ce pun melanjul blenduit, o mai dau un clocot cu ulei de masline si patrunjel proaspat deasupra.

O poti drege super bine cu smantana mai ales daca ai copii mai mofturosi la masa care nu vor sa pasca supa verde ... Cand nu e post, noi punem cubulete de branza in ea si ii da un super gust, iar cand e post ii punem crutoane cu ierburi provensale.

Pofta mare



#5
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 11:27

Buna!

Pot sa-ti sugerez o mica corectie (typo) ? Daca tot tii postul, inseamna ca pentru tine Pastele are o semnificatie importanta ... merge scris cu majuscula, ca e sarbatoarea cea mai importanta a crestinilor.

 

De foame! [:)]

Ralcat,nu-s o crestina practicanta  foarte religioasa ,in sensul mersului la biserica. Sint mai mult in suflet . Posturile,doar de Craciun si Paste,le tin mai de curind ,o incepatoare aproape si uneori mai abandonez. Pacatoasa rau! N-am vrut sa va induc in eroare ,de aceea explicitez. Rolul subiectului e si de grup de suport,pt mine.

Nu stiu cum pot modifica!

P-iahnie si wasa cu zacusca

G-fructe si migdale

C-Azi as vrea sa fac o varza fiarta cu bullion si ardei iute si sper sa gasesc rodii.

O zi buna!



#6
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 13:01

Te rog sa n-o iei ca pe un repros, era doar ... intelegi tu.

Prinde bine asa un subiect, ca ne mai dam idei.

 

Noi aseara am pascut: salata de varza cu rosii in ulei de la italieni, masline verzi, ceapa, un pic de ardei gras rosu, avocado, porumb ulei de masline si suc de lamaie, si sare normal. De fapt am folosit cam ce aveam prin frigider ca nu aveam chef de gatit prea ... si prea ..

Plodu si-a imbunatatit-o cu branza.



#7
puiul11

puiul11

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 456 mesaje

Postat 25 februarie 2015 - 19:30

ciorba de fasole boabe

orez cu legume si muraturi



#8
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 12:17

Buna!

P-varza cu un ardei iute

C-o salata verde cu masline

G-rodii,alune,migdale ,mere

In proiect fasole verde sau ciuperci champinion cu  usturoi.

Ralcat ,ti-am citit blocul  cu postul intermitent si alcalin. Eu acum experimentez intermitentul ,in sensul ca maninc de la ora 16 la maxim 21. Nu stiu cum as putea sa constat daca imi afecteaza muschii in vreun fel. Deocamdata sint apatica si aproape lipsita de energie. E abia a patra zi si sper, ca dupa o saptamina, sa ma obisnuiesc.

O zi perfecta!



#9
ralcat

ralcat

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.258 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 16:40

Daca faci un pic de miscare muschii se pastreaza antrenati. Desi .. cel mai greu e sa te motivezi la partea superioara, muschiul executa, nu se plange. Dar creierul e cel care ne pune piedicile. Rau de tot. Imi amintesc ca in 2004 cand am avut super cura de detox de 40 zile cu apa si suc de portocale... visam si vedeam in fata mea numai pui la ceaun, scaldati in usturoi ... munti de pui crocanti, aurii si usturoiati. Si mai bagam un pahar de apa :)). Acum cand ma gandesc numai la vremurile alea si la cat de greu mi-a fost in primele 10 zile ... stiu clar ca a fost o lupta cu obiceiuri vechi, cu placerea gustului nu cu nevoi adevarate.



#10
dulcetica

dulcetica

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.232 mesaje

Postat 28 februarie 2015 - 13:12

Buna!

Azi:

MD-ceai ,cafea

P-ciuperci ,fasole verde cu usturoi

G-rodie ,mere

C- varza fiarta cu bulion,o salata verde cu masline

G-migdale

 Pentru miine vreau sa fac fasole  batuta si chiftele de naut,falafel parca se cheama. N-am facut niciodata,dar vreau sa experimentez. Am incercat odata sa fac humus ,dar nu prea mi-a iesit. L-am mincat eu,pina la urma., cu niste felii de ardei ,dar era departe rau ,de ce trebuia sa iasa.

Ralcat ,imi propun sa ma apuc de sport,de mult timp si uneori am un elan ,de juri ca vorbesc serios. [:)]

    O zi perfecta!


Editat de dulcetica, 28 februarie 2015 - 13:13 .



Panic Questions

  • Trombofilie

    Criss05
    - Ieri, 21:28

  • Constipatie

    draghia mioara clara
    - apr 29 2024 20:26

  • Reflexul Moro

    cristian_boricean
    - apr 29 2024 13:49

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - apr 26 2024 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

Last Blogs

  • Sunt cursurile de puericultură importante?

    Ana1298
    - Astăzi, 20:51

  • Bebe ajunge acasă

    Roxanesss
    - Astăzi, 13:32

  • Prima zi de fericire

    Irina0820
    - Astăzi, 09:59

  • Cum s-a schimbat relaÈ›ia de cuplu în sarcină?

    Ana1298
    - Astăzi, 07:30

  • Linistea dinaintea furtunii

    RoxiMada
    - Ieri, 21:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -