Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

sotie..sau menajera?


195 raspunsuri la acest subiect

#61
Selene_Bunny

Selene_Bunny

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.037 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 20:55

michelle, o femeie nu se simte menajera cand face treburile casei, o femeie se simte menajera cand, pentru acele treburi ale casei, nu este apreciata, nu primeste... credit, consideratie, cand sunt luate "for granted". Gen - si de un barbat a fost spusa - "sotul e dator sa-si ridice picioarele de pe covor, sa poata aspira sotia".



#62
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 21:54

Adevarul ca ne este usor sa sfatuim sa renunte sa faca atatea...cand ei ii este frica de efect si nici nu doreste sa raspunda cu moneda asta.

Deci pentru ea e greu.apastia dintre ei.

Si nici nu-s corecte -dupa mine sfaturile astea cu nu-i calca,nu-i spala,nu-i fa mincare...

 

Credeti ca asta rezolva problema dintre ei si-l va face pe el spiridus in gospodarie?

 

Eu nu cred si mai cred ca o asemenea atitudine nu face decit sa adinceasca si mai mult prapastia dintre ei.

 

Ramin la ideea cu angajutl unui ajutor pentru treburi casnice.



#63
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:01

si vrei sa spui ca intotdeauna esti apreciat la servici?

sau ca salariul echivaleaza sacrificial/ munca prestata si ofera satisfactii depline?

stiu ca sutn exceptii si nu de ele vorbesc,



#64
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:14

eu una zic ca e gresit absolut gresit sa sfatuiesti pe cineva sa ramana intr-o situatie care ii face rau, cand sfatul e cerut.

 

daca femeia vrea sa mearga la serviciu, atunci asta sa faca, nu sa i se spuna pai mai stai acasa.

 

michelle, nu te supara pe mine ca iti spun, dar tu traiesti intr-o lume care pentru majoritatea dintre noi e utopica si mai rau ranesti si adancesti rani existente cand indemni pe cineva sa faca ca tine intr-o situatie absolut incomparabila cu a ta.

 

adica la urma urmei tu ai parte de atata respect si sustinere incat nici macar nu faci singura treburile casei si sotul si will participa si activ mentin curatenia si tu vii si spui femeii asteia careia i se aplecaca de cat freaca, si fara pic de respect pt munca ei, sa continue tot asa.

 

pune-te un pic in papucii ei si fa experimentul asta macar vreo juma' de a sa vezi cum te-ai simti.

 

sfaturile cu nu mai face sunt iara periculoase, pentru ca daca sotul era genul de om la care sa mearga asa ceva, nu s-ar fi ajuns aici in the first place.

 

din pacate, singura solutie in cazul asta e ca.... nu exista solutie care sa fie la indemana autoarei in momentul asta. sunt atattea femei abuzate in atatea feluri, familii disfunctionale in atate de multe feluri, si that's just it, lumea merge inainte si life sucks.


Editat de Aqai, 26 februarie 2015 - 22:15 .


#65
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:17

Michelle, incearca si tu sa intelegi ca unor oameni (barbati si femei) le face placere sa munceasca. Se simt impliniti asa, sa mearga la un serviciu, sa profeseze intr-o meseriesau activitate, si da, s-ar simti nefericiti, neimpliniti daca ar sta acasa. Tu te simti fericita, implinita, binecuvantata ca poti sa stai acasa, sa fii "stay at home mum". E perfect, dar nu toata lumea e asa.

 

... si mai sunt si mamele care si-ar dori sa stea acasa, dar sunt nevoite sa lucreze, chiar pentru un salariu mic. Da, poate ca din 1500 de lei dai 1200-1300 pe bona, dar daca aia 200-300 care iti raman iti sunt absolut obligatorii ca sa poti trai, nu vei renunta la serviciu - decat daca fie nu mai ai nevoie de aia 200-300, sau ii poti obtine din alta sursa.

 

... si mai e inca ceva. Banuiesc ca tu, ca si alte SAHMs, ai asigurat viitorul (printr-un plan de pensii organizat de sot , asigurare, investitii etc). Dar in multe cazuri acest lucru nu e posibil. Aici, datorita unor schimbari in legislatia pensiilor, o multime de mame casnice (acum femei la 50+ ani) care nu au lucrat deloc sau doar foarte putin, inainte sa renunte la serviciu in favoarea ingrijirii copiilor, a familiei, a casei, au ramas "in plop" si nu vor primi nimic de la stat. Iar daca sotii lor nu au avut grija sa le asigure ei o sursa de venit (si multi nu au facut acest lucru)... vor fi intr-o situatie tare urata peste 15-20 de ani. Asta in UK. Cu atat mai mult, in Romania, multe femei chiar sunt nevoite sa lucreze, chiar un job care nu le ofera multi bani sau multe satisfactii, dar care le da o stabilitate financiara cat de cat, asigurarea serviciilor medicale pentru ele si familiile lor, si de asemenea un venit, mic dar care exista, pentru mai tarziu, cand nu vor putea lucru din motive de varsta sau sanatate.

 

Mihaela, nu prea stiu ce sfat sa iti dau. Doar comunicare cu sotul, cumva sa il faci sa inteleaga ca treaba care e nevoie sa fie facuta in casa, la fel ca si crescutul copilului, nu sunt doar sarcinile tale, ci si ale lui, ca sunteti parteneri in toate - inclusiv la activitatile casnice. Si ca e cinstit si normal sa faca si el cate ceva. In locul tau, nu as renunta la serviciu, niciodata nu stii ce aduce ziua de maine.


Editat de DarkBendis, 26 februarie 2015 - 22:20 .


#66
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:30

mai, eu nu am zis sa stea 10 ani acasa...am zis citeva luni...sau ccel mult 1-2 cat ii face placere,cat poate, cat vrea... ca e tinara si oricind isi poate continua cariera si face ce vrea cu viata ei.

 

si prin stat acasa...ma repet pt a nu stiu cita oara...cred se va cunoaste negru pe alb daca sotul asa cum se lauda isi poate intretine familia sau nu...si astfel I se taie macaroana cu batutul pumnilor in piept....

 

astfel se va vedea ca bruma de bani care ramine de la salariu ei, e neccesara familiei...iar el treb sa puna umarul la treaba.

 

asa cum am mai spus...eu nu cred...cca buba problemei e astacu curatenia si munc aacasa. poate ma insel...dar poate nu.

 

problema e indiferenta lui (din 'n" motive care treb sa iasa la suprafata) si insecuritatea ei, statutul ei de femeie... cand fara job nu se considera femie normala.

 pt mine asta spune multe....

 

viata mea e departe de a fi utopica...am problemele mele ca fiecare om...dar stiu sa imi numar binecuvintarile zilnic si asupra lor sa imi indrept privirea.



#67
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:34

Da, si eu zic ca problema e relatia/casnicia ei. Daca ar putea sa isi ia o pauza de 1-2-3.. cateva luni, un fel de "sabbatical", ar fi o treaba, iar daca nu merge treaba sa se intoarca la lucru. Problema e ce face daca isi da demisia de la serviciu, nu "merge" treaba acasa, si apoi nu isi mai gaseste de lucru. Iti pot povesti atatea fete cat e de greu sa iti gasesti uneori de lucru, chiar si pe bani putini...



#68
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:38

uite eu admir profesoarele, doctoritele...femei ccare de dragul proffesiei se sacrifica, care isi fac meseria cu placer si au satisfactii .

 

 doamnele lui William si cea dintr-a4-a si acum cea dintr-a5-a au fost gravide pe parcursul anului scolar.

din respect pentru ele, pt profesia si sacrificial lor , de a veni la scoala pana aproape sa nasca si apoi lasindu-si copiii mici acasa pe alte miini,ori venind buimace de nesomn  la servici... eu ma duc si voluntariez la clasa.  o fac pt ele, cat pot un pic sa le usurez munca , ca merita.

 

apreciez munca, stiu cum e sa muncesti...stiu cum e sa inveti sa iti indeplinesti un ideal...stiu asta...dar nu intodeauna cred eu femeile se sacrifica justificat. e mai mult cum spunea cineva o ccutuma a societatii.



#69
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:48

cred ca e ceva din gene tipic" masculin'...nu stiu dar cred ca putini barbati fac treburile gospodariei cu placer  (fratele meu e unul din acceste exceptii).

 

dar in general cum spunea si rufus nu au acest indemn 'de sus'...dar din dragoste pt sotie si alte avantaje [:)] prefer sa o ajute.

 

are sotul meu o lista cu ce e de facut in ccasa...I-am pus-o pe birou .

si ieri se vaita si mi-a si zis [:)] 'moare cind o vede...isi da palme peste frunte"...a incercat sa o impinga mai in spatele monitorului...hmmm.nu merge...am grija sa I-o readuc in fata zilnic.

 

weekendul asta...sorry...are de muncit...daca nu o ploua.

 

ii convine? stiu ca nu, dar nu are cine sa le faca. adica ar avea dar sigur nu ii convine sa plateasca....asa ca vrind, nevrind pune osul la treaba.



#70
Marox

Marox

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.621 mesaje

Postat 26 februarie 2015 - 22:54

Nu stiu in alte tari cum este, dar aici, nu cunosc femei care sa nu lucreze. Care sa fie in stare, sa aiba copii peste 3 ani si sa cunoasca limba. La mine-n sat, sint in asa doar cazurile sociale, fara nici o calificare. Si nu, titlu de glorie nu e "casnica", ori sint somere ori sint considerate, scuzati, puturoase, ca nu vor sa se duca la serviciu. Nici macar sotiile notabililor nu stau acasa, sotia unuia din dentisti e directoare de laborator si au 4 copii, e drept, acum adulti.

Deci, da, este o cutuma a societatii ca femeia sa lucreze, dar in acelasi timp o presiune sociala, nu esti bine vazuta in societate daca nu vrei sa muncesti.


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Astăzi, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -