Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Ghetarul cel de toate zilele


678 raspunsuri la acest subiect

#331
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 07:38

Nu stiu de ce o atacati pe Zenit, ea incearca sa spuna ca pt cineva care nu s eimplica emotional, femeia aia a urmat doar legislatia.

Cred ca si de-aia era in continuare tinuta acolo, ca nu era condusa de empatie si ca facea totul pt binele firmei.

Teoretic nu e nevoie de prezenta mamei in spital. Are cine sa spele bolnavii si cine sa le dea de mancare, noi avem pe sectie tot timpul pacienti care sunt imobilizati, operati, cu dementa, care striga si se plimba peste tot, dar tot nu e nevoie de membrii familiei. personalul nu e in minus ca in Romania unde e o asistenta la 50 de pacienti. Avem si copii, doar la cei de 2-3 ani a ramas mama in spital, in rest veneau parintii dupa munca.

 

Buflea a fost in spital pt ca ea a vrut, ceea ce e perfect normal, ca doar era copilul ei, nu vecinul de peste drum, si avea ceva serios, nu o boala diareica sau un gat inflamat.

 

dar de-aia se aleg asemenea oameni ca DOAMNA aia (cand aud cuvatul 'baba' imi zgarie timpanul), ca ei gandesc doar cu mintea, nu cu inima.

trebuie sa ai o  lipsa de empatie ca sa faci asa ceva, adica sa te opui cu atata indarjire. poate era platita in fctie de asta, poate era psihopata, poate chiar credea ca a fi corect e mai important decat a fi empatic sau intelegator, cone stie?

 

Si femeia aia a avut dreptatea ei, si Buflea are dreptatea sa, depinde din ce punct privesti.

Femeia aia putea fi mai ...umana :D  dar cred ca tocmai din cauza asta a fost angajata.



#332
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:18

Zenit, te rog, lasa discutia asta. E inutila, extrem de intarziata fata de momentul acelor intamplari si chiar nu stiu de ce ai deschis-o de la inceput.

Unicorn, superb modelul!! Merci ca l-ai impartasit cu noi!! [pup]

Daniela, cred ca daca tii WW poti lua gratar cu ceva legume....? Daca o fi altceva in afara de atotputernicul cartof...: :)

 

Roxana,

As vrea sa stiu de ce imi ceri asta.

Am jignit/insultat pe cineva ?

Am folosit un limbaj neadecvat ?

Am incalcat vreo regula a forumulu i?

Ce actiune s-a luat impotriva userilor care m-au insultat ?

 

Pentru clarificare: Nu eu am deschis eu discutia, ci buflea,

 

I-am raspuns (cu un post) pentru ca ne intreba: "e normal sa...? ......stiu ca.... dar...."

 

S-a creat apoi un curent de opinie impotriva mea, bazat pe ce  nu am spus vreodata, fiind portretizata foarte urit, monstruos de-a dreptul.

Am raspuns insultelor buflei si curentul s-a  transformat in razmerita.

 

De asemenea am fost insultata de nenumarate ori.

Nu poti cere unui user sa nu raspunda insultelor.

 

Toate postarile mele pot fi vazute.

Si ale celorlati.



#333
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:34

Nu e nici un curent impotriva ta, iar insultele eu una nu le vad. asa cum tu alegi sa scrii complet ne-implicata in orice situatie, la rece, asa unii se implica emotional. si repet, discutia, la 6 luni de la fapte, e absolut inutila. despicarea firului in 4 doar de amorul artei.



#334
Zenit

Zenit

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 219 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:36

buflea,

 

Ai sters mesajul in care tu ai scris ca

 

"dovada ca am avut dreptate, toti sefii au fost de partea mea, altfel nu imi dadeau zilele"

 

sau ma rog s-a trunchiat zici..... trunchiat sau sters nu conteaza....a disparut....

l-ai postat aici mai devreme, nu mai e, si nu-l pot cita

 

m-ai determinat sa caut in arhiva ca stim (si stii stii) ca nu e asa

(da, tin minte situatia, ca atunci n-am fost de acord....nici acum nu ziceam nimic....daca....)

 

http://comunitate.de...nistite/page-27

 

Yuhahaha, yahahuuuhuhuhuhahaha, yahhahuyyyyaaaaa ...Baba KAPUT ...

Am primit zilele inapoi ...dar va doare mintea daca va spun ca emailul meu a ajuns de la VP of HR, la sefa mea, care mi-a tinut un speech despre cum toata lumea nu considera ca le merit dar nu se opun, prin urmare ea si-a asumat responsabilitatea deciziei si a hotarat sa imi dea zilele inapoi ....really ? Acum vrea sa-i multumesc dupa ce sapt trecuta mi-a spus ca nu i se pare corect, dar nu poate schimba politica companiei. Parsiva lumea asta, parsiva rau de tot ...

Cloantza Cotoroantza a fost complet sarita din schema si am reusit sa nici nu dau ochii cu ea, chestie pentru care ma felicit ...

............................


Editat de Zenit, 29 ianuarie 2015 - 08:38 .


#335
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:45

Buna dimineata,

Vad ca "s-a muncit" cu spor in schimbul de noapte...

M-au mirat postarile lui Zenit, insa nu din perspectiva deja discutata (ce inseamna HR si cu ce se ocupa el in firma), ci din perspectiva raporturilor de munca pe care ea le gaseste normale.

Nu sunt normale.

Acuma noi stim ca exista diferente intre Romania balcanica si America ultra-capitalista, dar principiile (pe care culmea, noi le studiem aici in felurite cursuri si seminarii de pe carti si profesori americani) sunt aceleasi in relatia angajator-angajat.

Relatia de munca despre care vorbeste Zenit (spunandu-i buflei cam ce putea face si ce n-a facut) este una falsa, abuziva si neproductiva, in orice colt de lume ar fi ea, daca desigur nu ne referim la tarile din lumea a treia in care inca se practica sclavia. Regulile sunt reguli, iar relatiile sun relatii. Exista organigrama, exista libertati de decizie acordate managerilor, adica oamenilor pusi in functiile alea de catre patron tocmai pentru ca dovedesc ca fac fata cerintelor postului ala. In orice firma, managerul decide iar HR se executa si nu invers.

Mie povestea cu baba de la HR mi-a adus aminte de sefele/sefii de personal de la intreprinderile de stat dinainte de 1989. Adevarate scorpii, erau zeii/zeitele intreprinderii, ele taiau si spanzurau, puneau/stergeau absente (cu de la sine putere), aprobau/taiau deconturi, zile intregi stateai pe la usa lor sa iti incheie o carte de munca, sa primesti o adeverinta...numai cu spaga rezolvai. Directorul nici nu stia...era, cum ziceti, o intelegere tacita director-personal, personalul era cu biciul, directorul doar cu semnatura.

Dar nu asta-i relatia normala. Tot personalul unei firme, de la portar pana la managerul gneral sunt in aceeasi barca si, dupa cum fiecare isi face treaba, asa merge si firma si le este bine la toti. Am fost angajator la firme cu pana la 100 de oameni, am facut cursuri ca sa invat sa conduc o afacere, cum sa ma port cu angajatii, cu partenerii. Niciunde n-am intalnit pe cineva sa-mi spuna ca HR-ul din firma trebuie sa fie hingherul firmei, sa lupte din toate puterile contra angajatilor. E absurd. Cei de la HR sunt colegii mei, suntem pe picior de egalitate, nu sunt mai cu motz ca mine.

Dupa parerea mea, conceptiile tale, pe care le consideri la rece, deci neimplicate si evident fara adresa musai la buflea, sunt fundamental gresite si absolut neproductive intr-o firma, indiferent de specific sau localizare. Chiar daca pot parea profesioniste, si chiar pot functiona o vreme, sunt sigur falimentare in cele din urma.

Evident, este o parere personala, din experienta proprie.

Si nu in ultimul rand: dragilor, muncim pentru ca trebuie, orice se obtine din munca. Dar, in fata alegerilor grele pe care le luam in legatura cu familia, in clipe dramatice legate de cei dragi, nu va sta niciodata in fatza mea nici o baba sau nebaba de la HR care sa-mi spuna ca nu ma pot duce la familia mea ca a trecut anul, a inceput anul, e vara, e closing sau ninge. Daca angajatorul prefera metode naziste si pastreaza in functie un specimen care lupta (iata, pana la moarte) contra angajatilor lui, sa faca bani cu cine accepta asta. Viata, familia sunt mult, mult mai importante decat o baba de la HR.

 

Zenit: am citit atent postarile, pentru a vedea unde ai fost insultata.

Nu am gasit asa ceva.



#336
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.297 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:52

La noi copiii pana la 12 ani trebuie sa fie insotiti in spital 24/24.
La job trebuie sa ai acceptul sefului in cazuri de-astea, HR-ul nu are nici o treaba...suntem o companie mare, cu peste 20mii angajati in toata lumea...politica firmei spune ca ai x zile pe an pt ingrijirea copilului bolnav, ce e peste trebuie sa fie aprobat de seful direct...nu de HR...
Si cand mergem la medic cu copilul, si atunci cand avem vizite la scoala, se considera timp lucrat...nu ne luam concediu...
Sefa mea lucreaza de-acasa atunci cand e copila bolnava...sau cand are liber de la scoala...
Noi avem un program prin care ne putem citi mesajele pe telefon (good for enterprise)..asa ca eu "muncesc" si in afara programului...si in weekend...deci dai, dar si primesti atunci cand ai nevoie...cand sunt bolnava si stau acasa, citesc in general mesajele...lucrul asta ma ajuta pe mine ft mult...altfel tot mie imi e greu...nu mi se cere sa muncesc, e doar alegerea mea...

#337
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 08:52

Nu stiu de ce o atacati pe Zenit,

 

Am recitit cu atentie: zenit nu a fost atacata.

Este un schimb de replici, mie mi se pare aproape normal, in care cei ce discuta isi spun raspicat sau patimas parerea.

Nu este atac si nu are sens sa exagerezi, nu-i face bine nici lui Zenit, pe care o aperi de atacatori. A redeschis o poveste veche, este dreptul ei sa o faca, cum e si dreptul altora sa-i raspunda. Asta nu-i atac nici din partea lui Zenit, nici a celor ce i-au raspuns.



#338
Yagmur

Yagmur

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.060 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 09:13

Alunec si eu usor pe ghetar, cu o durere mare de spate si gat. Deh, daca nu folosesc uscator de par, asa imi trebuie. Primul lucru facut de dimineata a fost sa imi comand de pe emag unul [:)]

Aqai, eu nu stiu despre ce vorbesti, dar sper sa te vad in curand patinand cu noi pe ghetar [flo2]

Buflea, ce fel de om si HR-ista asta.

Pe scurt despre Turbo; inca ne "luptam" cu matematica, merge greu cu inmultirea; insa trebuie sa recunosc ca eu sunt mult mai calma si altfel ne intelegem foarte bine; nu mai are crize, mai bombane printre buze cand nu-i convine ceva dar este cooperant; si extrem de iubitor; la after este laudat ca se comporta frumos, mananca mai civilizat fara sa lase mizerie in urma lui. In fine, in general este bine, insa la scoala tot vorbeste si nu este prea atent iar invatatul e marele big no [:)] . Rabdare fara tutun si o scoatem noi la capat. By the way, Viv cum stai cu nefumatul? Eu ma simt tare bine si nu simt nevoie sa fumez, chiar ma transform in genul Acela care nu suporta fumul [:-)))]

Salut tot ghetarul si ma intorc frumos la hartiile mele.



#339
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 09:31

Rufus, se numeste atac atunci cand jignesti o pers. :)))) nu cred ca exagerez atunci cand spun ca amandoua au dreptate dar ma bucur ca mie imi atragi atentia :)))))))))
Sigur din cauza mesajului meu pacifist sunt discuyiile aici. :))))

#340
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 29 ianuarie 2015 - 09:32

Intrebare: daca in legislatia americana exista acele zile ETO (pt situatii de urgenta), atunci de ce se pune la indoiala "meritul" de a beneficia de ele? Beneficiezi pt ca este legal si gata. Nu exista asa ceva, atunci se gasesc alte solutii, in functie de legislatia munci la momentul respectiv.

 

Este la fel cum se mira lumea ca "vai stai 2 ani acasa in CIC, ce mult" - stau pt ca imi permite legea, n-am de ce sa ma justific. Nici eu cand am stat cei 2 ani (care la mine au fost 3 ani si vreo 8 luni in total, la 2 copii) nu am incalcat legea cu nimic, aveam dreptul la indemnizatie samd. Asa si eu ETO  astea, daca Buflea a fost intr-o anumita situatie, si era legal sa apeleze la ele, care e problema?? 

Chiar ma mir un pic, ca-s foarte putine zile de concediu de odihna, 10 zile/ an am inteles. Dintre care, iti trebuie cateva zi pt concediul de odihna, ca, omeneste vorbind, omul are nevoie si de putina relaxare. Si daca consumi toate aceste putine zile pe probleme de sanatate, atunci ce mai ramane?? 

Macar aici in Ro sunt 21 de zile CO, dublu, zici ca te mai descurci, desi nici aici nu este usor daca nu ai pe cineva de backup sa stea cu copilul, daca este racit bolnav, dar la 10 zile ce sa faci?!




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -