Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Meniuri pentru masa de Crăciun, sau Ce Gatim de Craciun


42 raspunsuri la acest subiect

#1
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 15 noiembrie 2014 - 20:11

meniu-craciun.jpg

Daca tot a deschis cineva un mesaj despre postul Craciunului ma gandesc cat trece postul sa discutam si de ce planificam sa punem pe masa. Putem sa scoatem de la "naftalina" o serie de discutii vechi (vezi mai jos) dar cred ca cel mai bine venim cu idei noi. Incerc sa fac rost de un sponsor sa premiem cel mai bun meniu/reteta :)

 

Linkuri si discutii mai vechi:

http://comunitate.de...uri-de-craciun/

comunitate.desprecopii.com/forums/topic/52088-meniu-pentru-craciun-si-revelion/

http://www.desprecop...-de-Craciun.htm

 

 

Deci voi ce pregatiti? Sau ce ati pregatit anul trecut si doriti sa impartasiti cu noi?

 

 

 

 



#2
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 15 noiembrie 2014 - 20:43

Pfiuuu. ...ce subiect greu ..iar mâncare (ochii dăti peste cap).
Nu m.am gândit la meniu ....mai am timp.

#3
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.459 mesaje

Postat 15 noiembrie 2014 - 22:36

Pizza  [:-)))]  [:I]  si tortulet cumparat  [:D]  asa am hotarat cu fie mea  [barfa]



#4
ginaro

ginaro

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.151 mesaje

Postat 16 noiembrie 2014 - 09:06

Ma gandesc la o rata cu portocale (de cand eram insarcinata tot poftesc) sau rata in aluat.

Vorba Dianei: mai e timp.......



#5
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 16 noiembrie 2014 - 12:18

Ginaro tu cu rata si eu cu bibilica [pk]

 

 Pentru Revelion  vreau sa fac bibilica cu gutui ( si poate si cu castane sau rodie  - reteta e una de curca umpluta cu gutui si castane, merge si cu bibilica care e si mai buna la gust).



#6
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 17:17

Ah , la noi Craciunul insemna opulenta , preamult , nu, -sa ajunga , era ,-sa ramana , sa impartim pe la altii . Fara restrictii chiar si la dulciuri -prajituri , cine mai baga in seama asa ceva , doar era Craciunul. Un cuptor de cozonaci , unul de paine , tavi cu prajituri cu foi si crema frumos aranjate pe masa din casa-mare , tortul de biscuiti , care ne placea cel mai mult , domnul stie pe unde o fi reteta . De mancare ce sa mai povestesc , sarmale nu prea se serveaua ca vorba aia , ne saturam in post de ele , asa ca era vremea raciturilor , carnatilor , fripturii , nu lipsea mancarea rece de gasca , salate multe . Doamne ce dezmat.

Stiu , Craciunul nu inseamna numai mancare , dar pregatirile culinare creau o atmosfera extraordinara. Si pe parinti sau bunici nu i-am auzit niciodata sa se planga de bani in preajma sarbatorilor.

 

Incerc si eu sa reeditez o parte din atmosfera meselor incarcate , la mine copilul nu prefera felurile romanesti asa ca trebuie sa imbin traditia cu noutatea . So , avem si racituri si somon , carnati si sarmale dar si o coroana de curcan si pigs in blankets , salata de sfecla dar si pastarnac & varza de bxl , si tot asa . La prajituri nu face nimeni comentarii , astea-s internationale.



#7
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 22 noiembrie 2014 - 20:29

eu vreau sa fac sarmale cu mamaliga.

dar cine imi spune cum sa fac mamaliga incat sa nu o amestec???...cred cca am citit undeva (nu mai stiu unde) ca sse poate face in oala electrica de orez.



#8
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 23 noiembrie 2014 - 00:33

Eu fac mamaliga in oala de inox.

 

O craticioara mica d efapt...si nu o mestec ,decit cit sa amestece malaiul cu apa...dau un rotocol-doua cu furculita si pun capacul.

 

Cind e gata...o rastorn.Cred ca la tipul asta de malai care s egaseste acumd e cumparat,nici nu e necesar s amesteci ...cum era cu malaiul de moara...



#9
DidiAlex

DidiAlex

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.128 mesaje

Postat 23 noiembrie 2014 - 20:12

eu vreau sa fac sarmale cu mamaliga.

dar cine imi spune cum sa fac mamaliga incat sa nu o amestec???...cred cca am citit undeva (nu mai stiu unde) ca sse poate face in oala electrica de orez.

Michelle,

 

io pana nu am inteles tehnic care-i faza cu "presuratu" nu mi-a iesit mamaliga fara pic de gogoloase.

 

ach so, io fac in toate oalele posibile, nu asta e important. deci alegi o oala si poi apa la fiert. presari sare si faina. Faina cam 2 linguri

cand da in clocot, pui restul de faina. io o fac din ochi, dar o sa masor cantitatile asa. Sa nu pui prea mult malai din prima pt ca se umfla.

 

cam 1 litru de apa, 200-300 g de faina. o invarti bine si apoi o mai lasi la fiert, acoperita, ca sar stropi. si o mai mesteci din cand in cand. Pe plica electrica nu o sa iti iasa ca la ceaun.dar e important sa fie fiarta.chiar daca se prinde putin.


Editat de DidiAlex, 23 noiembrie 2014 - 20:14 .


#10
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.700 mesaje

Postat 24 noiembrie 2014 - 20:35

Michelle,

 

io pana nu am inteles tehnic care-i faza cu "presuratu" nu mi-a iesit mamaliga fara pic de gogoloase.

 

ach so, io fac in toate oalele posibile, nu asta e important. deci alegi o oala si poi apa la fiert. presari sare si faina. Faina cam 2 linguri

cand da in clocot, pui restul de faina. io o fac din ochi, dar o sa masor cantitatile asa. Sa nu pui prea mult malai din prima pt ca se umfla.

 

cam 1 litru de apa, 200-300 g de faina. o invarti bine si apoi o mai lasi la fiert, acoperita, ca sar stropi. si o mai mesteci din cand in cand. Pe plica electrica nu o sa iti iasa ca la ceaun.dar e important sa fie fiarta.chiar daca se prinde putin.

 

 

nu stiu despre ce vorbim aicci..."presuratu"...faina???

 

oala electrica de orez ...NU e oala subpresiune...e un fierbator simplu electric cu Capac...si da, mi-e frica sa nu se umfle...oare se umfla?

cat despre faina, ai vrut sa spui malai?

 

vreau sa fac mamaliga simpla...sa nu mestec in ea, ca nu-mi place cand am musafiri eu sa-mi fac veacul pe la buccatarie...vreau totul cat mai usor de facut.

 

ma gineam la sarmale sa le incalzescc la slow cooker, oare e o idee buna?

la microunde...mi-a luat o vesnicie...si a treb sa le intorcc...sa le mai pun din nou.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -