Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Ghetar vesel si multicultural


663 raspunsuri la acest subiect

#41
buflea

buflea

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 15.395 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:02

Buna de dimineatza mea intunecata, ploioasa si cu venele pe masa,

Papanaha, ce inseamna diagnosticul ala ? Ce il durea exact ? Spatele ? Exista asa ceva si la copii ? Cum adica hormonal, ca parca al tau e mai mic ca ai mei ...

Sushi se manananca neaparat cu sos de ginger si wasabi. Sosul de ginger este sos de soia in care se lasa la muiat 2-3 felii de ginger. Wasabi e pasta aia de hrean, verde si foarte iute.
Sunt multe feluri de sushi ...multe, multe. Unele sunt fara carne, doar vegetale, unele sunt cu shrimpi. Mie cel mai mult imi plac alea cu ton si cream cheese, sau alea iutzi (ton sau somon). Da, au peshte crud dar e putzin amestecat cu orezul si sosurile ...nici nu se simte. Si sunt foarte satzioase, ca au mult orez in ele.

Vad ca facem ce facem si ne intoarcem la orez ...ce bine ca a cerut Aqai retzeta, ca nici mie nu imi iese pilaful. Ba e prea mlastinos, ba prea uscat, ba afumat. Cu carne de vita merge ?

Imi datzi de gandit cu ochelarii ...si eu ma bazez pe controlul de la scoala. Ce ar trebui sa vad ca sa am suspiciuni si sa trec la un control mai detaliat ? Karu ? Aqai ?

#42
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:10

Daca tot avem ghetar multicultural, sa vad arat cu ce mi-a venit de la gradinita azi Sophia! [:)] E prima felicitare cu care vine acasa, urmeaza maine cica sa ne dea o mapa cu ce au facut pana acum, pentru ca de luni intram in vacanta o saptamana. Abia asteptam sa vad ce a/au facut. Mi-a spus deunazi educatoarea ca incepe sa isi scrie numele din ce in ce mai bine... dupa cum se vede si din felicitare. In septembrie cand au inceput numai mazgalea aiurea, nu avea nici o noima, acum parca se distinge ceva. In fiecare dimineata cand intra in casa se duc si isi gasesc numele pe niste cartonase cu numele si fotografia lor, educatoarea le da hartie si carioca si ei isi scriu numele. Apoi cand e gata , il preda educatoarei, ea scrie data si numele copilasului si apoi cred ca le pun in mapa fiecaruia, sa vedem cum evolueaza?! [:D]

 

Mi-ati facut pofta de pilaf, eu saptamana trecuta am facut un risotto super bun cu bacon, pui si mazare! Delicios a iesit! [pofticios] O sa fac si un pilaf cu pui si ciuperci in viitorul apropiat. Nu stiu ce sa gatesc pentru duminica cand imi vina in vizita socrii? El tine dieta pentru cholesterol, deci... no idea!

 

Buflea, tocanita ieri am facut asa http://www.mixtopia....vita-cu-legume/  dar eu am calit carnea in tigaie inainte vreo 10 min in putin ulei si apoi am pus toate cele in oala de lut la cuptor cateva ore bune. A iesit super!

 

Karula, superba domnisoara intelectuala! [il] Mi-ai dat de gandit cu vazutul, Nick are mari problem cu ochii si cica se mosteneste pe partea paterna?! Sophia dupa mine zic eu ca vede bine, vede chiar la distante foarte mari unde eu ma chinui... dar o sa ma duc si eu la control cu ea, poate sapt viitoare ca e vacanta. Si la stomatology vreau sa o inscriu si sa o duc.

 

Ma duc la biciclit! ma asteapta cei 15 km! [bicla] Ma simt tare obosita, mai ales dupa ce azi m-a pus naiba si am cumparat vreo 6 kile de vinete si inca pe atatea de ardei si 2 de ceapa si am facut zacusca! Pana le-am copt/curatat/tocat... uhh... ma doare spatele rau de la atata stat in picioare! Acum am 2 vase mari in cuptor cu zacusca! Au ce fierbe pana la noapte cand ma culc!

 

 

 

 

 

 



#43
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:14

Imi datzi de gandit cu ochelarii ...si eu ma bazez pe controlul de la scoala. Ce ar trebui sa vad ca sa am suspiciuni si sa trec la un control mai detaliat ? Karu ? Aqai ?

 

 

isi freaca ochii, clipesc des, fac ochii mici sa vada mai bine, dureri de cap, inversat litere/ cuvinte, nu pot urmari randul la citit...

 

dar overall eu zic ca nu strica odata sa ii duci pur si simplu la un control amanauntit la un specialist bun si iti iei o teama din minte



#44
karula

karula

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.535 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:28

In vara copila a cazut cat pentru toata viata ei, mai tineti minte. Cum a zis atunci Aqai, putea fi de la crestere brusca si mutat centru de echilibru, sau putea fi de la ochi. Apoi cititul ala era prea anevoios, pe bune. O pagina o citea de zbarnaia, dar invariabil dupa o pagina obosea si inversa silabe, pierdea randul, dadaea cu cartea de pamant pentru ca nu putea, pur si simplu.

Si eu stiu la fel, Strumfi, ca se mosteneste miopia, dar sunt paralela total cu subiectul. Insa dintre toate perechile tata cu ochelari - copil pe care le cunosc, si copii au primit de mici. Sigur nu strica un control cu picaturi, ca aparatele alea de masurat dioptri sunt doar o sita cu ochiuri largi care ii cerne...



#45
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:32

sa plang si aici, sa plang peste tot cu rauri, rauri de lacrimi.... sa curga siroaie!!!!

 

mi-am gasit cizmele vietii si intre acoperis, masina, braces pt dl aqai, cate 2 perechi de cizme de prunc zau ca nu mai incap inca 300$ :(((

Miniaturi atasate

  • boots.jpeg

Editat de Aqai, 23 octombrie 2014 - 18:46 .


#46
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:45

Sotul are miopie de la 18 ani, nimeni in familie n-a avut. Peste doua saptamani se duce sa se opereze, o sa fie fara ochelari dupa 30 de ani de purtat, i sa mi se para tare ciudat la început. Renunța si el la intelectualitate :). Silvia n-a mostenit. Inca.

Diana are miopie de la 9 ani. Nimeni in familie n-a avut. Am descoperit ca stătea foarte aproape de tv, spunea ca nu vede altfel. S-a mărit mereu pana i-a crescut capul, apoi a încetinit. Ea poarta lentile de la 15 ani.

Azi fac cartofi franțuzești. Daca am terminat cu Pilaful :)).

Editat de mihaela_s, 23 octombrie 2014 - 18:46 .


#47
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:52

pai daca sotul a avut, si are si diana, nu se pune ca pt diana a venit din familie?



#48
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:54

Nu, pentru ca sotul meu nu e tatăl Dianei :).

#49
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 18:57

ups, sorry, n-am vrut sa-mi bag picioarele in gura, but I did it. iar tre' sa-ti fac matanii si doamne greu gasesc emoticonul ala...



#50
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 23 octombrie 2014 - 19:03

Ploua, ploua si zau ca am asa o lene!

 

Am citit tot ce ati scris pe aici si dincolo, am inteles explicatiile lui Buflea, cu toate ca nu sunt acord cu ce simte ea pentru ca la urma urmei statul ei de imigrant s-a schimbat in cetatean cu drepturi depline intr-o tara unde toti au emigrat intr-un fel sau altul din tarile lor.

Ce vroiam sa spun este ca intr-adevar necunoasterea deplina a capcanelor unei limbi si a expresiilor poate crea un handicap serios. Daca il lasam sa ne afecteze.

 

====

Am citit si retetele de pilaf, dar azi am pofta de spaghete cu ton, ulei de masline si busuioc si cum nu am chef sa gatesc am luat pilaf, pui la gratar si varza calita de la Soriso - cel descoperit de Mickyyy.

====

Am aflat si ce trebuie sa fac pentru ca pisica sa nu mai roada cablurile din casa: nu le place mirosul de ghimbir.  Nu le dauneaza si iaca in loc sa-l pun in sosul de soia o sa frec firele cu el.

==

Duminica am promis unei amice o masa de peste. Bors si saramura. O sa ma tin de cuvant. Dar, ca sa ma tin de cuvant trebuie sa-l invit si pe cumnata-miu si soru-mea, in fapt prietenii ei. Daca vin ei trebuie sa o invit si pe mama.

Si uite asa ...

 

===

Astept meciul de maine al lui Halep. Va fi la ora 14 ora Romaniei. Ea s-a calificat deja prima din grupa, in semifinale.

Joaca cu Ivanovici. Si meciul conteaza pentru locul 2 la calificarea in semifinale.

Daca bate Halep se califica Serena.

Daca bate Ivanovici nu se mai califica Serena.

 

Fanii Serenei au umplut FB-ul cu rugaminti catre Halep pentru a da ce poate maine.

Cred ca va fi un meci tare cu o arena ostila lui Ivanovic.

 

Pe ce canal se poate vedea la TV?

====

 

Astazi pe o ploaie torentiala, m-am intors cu taxiul din peregrinarile mele.

L-am intrebat pe sofer cu cine voteaza. Cu Ponta pentru ca este tanar si ca pe vremea lui Ceausescu s-a trait bine. Numai oamenii cititi si care au ceva in cap il voteaza.

Soferul un tip la vreo 30-32, grizonat puternic, de prea devreme, se intoarce si imi spune:

"doamna, cred ca aveti idee cum s-a trait pe vremea lui Ceausescu, banuiesc ca sunteti de-o seama cu mama"  [:-)))]

La plecare i-am lasat bacsis si am felicitat-o pe mama lui ca a crescut asa un flacau strasnic. Asta pentru ca mai aveam nevoie de umbrela...




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Ieri, 14:18

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -