MihaS, nu am inteles de la tine, daca mai intai trebuie sa las borcanele sa fiarba si dupa aia fierb iar zeama aia si o pun peste, sau fac asta acum cand e in mijlocul fermentarii ?
Si oare sa pun zeama asta negra si acidulata la fiert, sau sa fac o noua saramura ?
Zeama o poti fierbe acum, dupa ce s-a oprit din fermentat nu mai are rost sa o mai fierbi. Nu faci alta saramura. Daca vrei, dar nu e obligatoriu, poti sa fierbi iar saramura si sa o mai pui asa fierbinte peste castraveti. Eu am facut o data, dupa 24 de ore de cand am pus castravetii in borcane, apoi am lasat-o sa fiarba/fermenteze asa la temperatura camerei, cum am scris.
Nu pui capacul ca nu are rost, tot va fierbe/fermenta. La mine a fiert cateva zile, o saptamana, nu mai tin minte, dar vezi tu cand se opreste, apa se limpezeste si nu mai fermenteaza, o sa miroase frumos a muraturi, nu a fermentat.
Editat de mihaela_s, 23 septembrie 2014 - 18:29 .