Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Mamici de Septembrie (Dovlecei de Septembrie 2014) (9)

bebelusi septembrie 2014 bebelusi septembrie pui de septembrie 2014

223 raspunsuri la acest subiect

#21
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 08:47

Buna dimineata!

 

Arwen, multumim de reteta, eu sigur o fac ca mi-e tare pofta.  [yami] Tare frumoasa burtica, la mai mare!

 

Pishkot, stiam ca am mai vrut sa iti spun ceva data trecuta dar nu mai stiam ce [batcap] . Atentie cu scarile, mie mi-a specificat dr sa nu urc scarile repede. La bloc am vreo 6 la intrare si am grija, iar la metrou merg intotdeauna cu alea rulante sau cu liftul. Cea mai sigura miscare in sarcina e plimbarea, poate fi si mai lunga.

 

Carmen, multumim de urare! [flo2]  Si la mine e frig si ploua maruntel dar astazi sunt acasa asa ca e ok. Stiu ca cel mai important e sa fie sanatos, nici eu nu imi explic de ce m-am suparat.

 

Nic, asa face si maica-mea cand merg acasa, mai ales acum cu sarcina, ma tot urmarea prin casa sa vada daca mi-am pus sosete, pandea usa si daca intra cineva -Inchide repede ca se face curent! [:D] 

Bafta la dr, sa iti dea vesti bune!

 

Voi vorbiti cu burticile? Eu nu, si nu stiu de ce, parca nu pot. Sotul vorbeste intr-una si ii povesteste, mai ramane doar sa-i cante... Poate imi revin si eu pe parcurs, acum ma simt si ma comport ciudat, parca nu-s eu.

 

Aseara bebe a miscat f clar, mi-a dat cateva picioruse in vreo 3 reprize si sunt sigura ca el a fost, n-am mai simtit asa niciodata. [il]



#22
NicNic

NicNic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.983 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 09:35

Da e bebe Daena, si la mine tot asa a fost. 3 ghionturi, doua mai sus si unul mai jos.

Eu vb un pic cu el. Mama imi zice mereu sa vb cu el sa creasca mare, sanatos. Eu de obicei il intreb ce face si mangai burtica si la un moment dat imi da si cate un ghiont. Abia astept sa il vad si eu sapt viitoare.

:)

#23
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 10:21

Salutare burtici,

Acum ca am recuperat si eu din urma, sa mai raspund si eu una alta.

Daena, multumesc banuiesc ca si burtica ta e ft frumoasa. Nu fii necajita ca nu a vrut sa-ti arate, se mai intampla, sanatos/sanatoasa sa fie. Eu nu am cumparat inca nimic, doar am primit un carucior, dar hainute chiar nimic n-am cumparat. Eu da, mai vorbesc din cand in cand cu Jr, dar mi se pare ciudat si nu o fac foarte des, ta-su nu prea vorbeste :)

Carmen, multumesc frumos. Din pacate, nu ma pot bucura de trim 2 pe de-a-ntregul, chiar si azi dimineata am varsat de nu m-am vazut, ma gandesc serios sa revin la riscul maternal, chiar daca este platit 75%, zic da-i incolo de bani si asta e viata.

NicNic, bafta la control sa fie bine si sa n-ai nevoie de interventie. Si eu subscriu la ce spui tu, total de acord ca nu scarile sunt indicate, eu cand urc doar la mine la etaj in casa, imi bate inima ca la balamuc si am doar cateva trepte. Plimbare cat cuprinde, dar fiecare face cum simte, mie organismul imi cam spune ca e rost de asezat in pat. Noi doua cel putin am tras mult sa avem aceasta sarcina si te inteleg perfect ca nu vrei sa risti nimic. Sa stii ca se fac destul de usor eclerele, doar ca tre sa invarti in aluat si crema ceva timp. Daca ai pune pe cineva sa le faca ar fi ideal, tu eventual sa le formezi in tava.

Kytana, bafta multa sotului in continuare, tinem pumnii sa va iasa pasenta  [deziuata]

Pishkot, bine ai venit in randul soacrelor mari  [:-)))] sa-ti traiasca si sa fie sanatos si voinic flacaul 

Crisa, sa fie fetita asa cum iti doresti ca sa ai pereche  [pk]

Fetelor, cred ca fac si eu "eclere", mi-ati facut pofta. Le fac aici si le umplu la Cluj cand ajung, sambata. Le-am pus intre ghilimele ca eu intotdeauna le fac rotunde gen choux-a-la creme, mi se par mai usoare. Si le fac mai micute, asa ca nu pot spune ce cantitate iese, depinde de cat de mari/lungi le faceti. Dar ies cateva. Eu nu prea pun glazura, daca vreti cred ca se gasesc de cumparat sau puteti face din ciocolata.

Gata, ca am scris destul, va pup si va doresc o zi minunata in ciuda vremii de afara  [flor]



#24
Adriana288

Adriana288

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 384 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 11:14

Buna tuturor! Cu chiu cu vai m-am trezit si eu si am zis ca mai "activez" pe aici!

 Nu am mai scris de mult, dar am reusit sa va citesc. Am facut economie la lumina ( caci ne-au cam taiat-o zilnic....probabil din cauza vremii de afara) si ma gandeam ce sa fac cu banii care imi raman de la factura.:))))))

 

Pishkot, multumesc de intrebare. Suntem bine, crestem, iar de Paste voi merge la Cluj la fratele meu, caci ii serbam si ziua de nastere cu ocazia asta. Asta facem in fiecare an. Ma gandesc ca e cam departe ( Piatra Neamt - Cluj ), vreo 360 de km, dar mai facem ceva pauze pe drum. Felicitari pentru baietel, sa fie sanatos, sa creasca mare, sa fie frumos, destept si mancacios!  [flo2]

 

Lolaria, nu cred sa fie vreo problema ca nu l-ai simtit pe bebe o zi. Eu l-am simtit pe la 16 sapt si 5 zile, putin, apoi cu pauza 1 zi, apoi iar l-am simtit si iar pauza vreo 2 zile. In ultima vreme il simt zilnic, dimineata si seara. E micut....la 100 si ceva de grame, ce forta sa aiba? Sa ai un bebe sanatos si puternic sa il simti in plin cand te "loveste".:)))

 

Crisa, felicitari pentru fetita! Sa fie sanatoasa, frumoasa, desteapta si asa cum ti-o doresti! Eu inca nu stiu ce ascunde burtica....abia astept pana saptamana viitoare! [:)]

 

Nic, sanatate si imi pare rau pentru rinichi. Sa imi zici si mie ce ti-a zis medicul, ca si pe mine ma supara rinichiul drept....asa zic eu ca e rinichiul. Mai ales cand vreau sa ma ridic face mofturi. Poate nu e nimic prea serios. Numai bine!

 

 

Cu vremea de afara nu prea avem parte de plimbari sau iesiri la aer. Mai mult prin casa...curatenie, mancare si odihna. E bun si asa. O zi asa cum v-o doriti sa aveti! [flo2]



#25
NicNic

NicNic

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.983 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 13:19

Hei gagici :)

Multumesc de urari, deja se pare ca si-a mai revenit. Si acum bineinteles ca a aparut si pietricica. Probabil ca sapt trecuta unde era f inflamat, era ascunsa si nu a vazut decat nisipul. Cica are vreo 4-5 mm maxim. Dam cu tratament in continuare si sper sa scap de sonda aia macar pana la 32-33 saptamani, cand bebe ar fi ok sa iasa la lumina :)

Adriana daca durerea da si spre fata, cum ar fi spre inghinal e de la rinichi. Daca te doare doar in spate, cica nu ar fi de la rinichi, ci eventual de la coloana sau altele. Eu duminica tot asa am avut si dimineatza si seara dar doar in spate, si a zis ca nu e de la rinichi, ca de la rinichi da in fata. Deci vezi pe unde te doare si daca aflu mai multe, ca o sa il intreb pe dr meu sapt viitoare la control, o sa iti spun. Oricum, cica sa ne asteptam la diverse dureri, ca uterul creste si apasa. Mai vedem :) sanatate multa !

Eu simt vanturele- asa le zic eu, ca parca e un viermus in burtica care isi face loc incoace si incolo, ziua cand stau pe scaun, probabil cand e el mai inghesuit, si seara simt ghionturi mici, cateodata mai multe, cateodata mai putine. Si stau ca vitelu la poarta noua si ridic tricoul de pe burtica si pandesc miscarile, ca la ghionturi imi misca si burtica :)) al meu zice ca sunt nebuna si sa las copilu in pace :))

Va pup gagici, stati in casa la caldura :) eu cred ca dorm o jumatate de ora :)

#26
arwen_76

arwen_76

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 450 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 13:37

NicNic, eu am eliminat o pietricica in 2011. Dr de la ecograf mi-a dat un sfat si mie mi s-a parut extraordinar de bun ca in 2 zile am scapat de ea. Dimineata, pe stomacul gol, 1 lingura de ulei de masline cu zeama de la juma de lamaie si stat pe partea cu pietricica 20-30 minute pana se elimina. Asta daca a plecat. Si daca suporti combinatia, mie mi se parea ca beau zeama de la salata. Eu inca vomit dimineata asa ca sper sa n-am nici o problema ca nu inghit nimic.

Somn usor, plec si eu spre casuta si dau drumul la caldurica, ma bag cu Zuza sub paturica si dupa ce trag un pui de somn, fac eclerele. 

Va pup



#27
pishkot

pishkot

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 800 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 14:04

Buna ziua fete dragi! Ce faceti voi pe vremea asta asa urata? Eu sunt la job, dar tare as sta acasa, cuibarita in mijlocul patului. [:)]

 

Adriana, ce ma bucur ca ne ai mai scris, chiar ma intrebam ce mai faci. La multi ani ptr fratele tau , sa ti traiasca. Saptamana viitoare poate ti faci timp sa intrii sa ne spui si nou acum a fost la ecograf. Noi ne gandim la tine si iti tinem pumnii. [flo2]  Sanatate multa, sper sa nu mai ai dureri. Drum bun catre Cluj daca nu ne mai "auzim" pana atunci.

 

Nic, somn usor. Iti tin pumnii sa scapi de sonda si sa te poti relaxa in concediu. Il inteleg pe sotul tau ca nu vrea sa te lase singura si sa fie asa departe de tine. Al meu n a vrut nici la 100 km distanta sa plece fara mine acum cateva saptamani. Na, acum sunt si ei de 2 ori mai protectori, au grija si de noi si de bebei. Al meu aseara cand era afara si m a vazut ca vin de la munca si de la piata cu vreo 3 pungi pline s a albit la fata, nu stia cum sa vina mai repede la mn sa mi care pungile si sa mi tina teorie ca l am mintit , ca i am spus ca iau doar un kg de cartofi si eu am cumparat toata piata.

 

Arwen, Nic, Daena multumesc mult pentru sfaturi. O sa vorbesc si cu medicul cand ajung la el. Pana atunci voi continua cu cei 4.5 km de mers pe jos 5 zile din 7. Am vb cu el despre asta, mi a spus ca ma ajuta miscarea dar sa merg mai incet ca 4.5 km in 45 min i se pare cam mult:)) Asa ca trebuie sa fac de la munca pana acasa cam 60min ca altfel s ar putea sa ma trezesc cu al meu ca ma asteapta prin fata firmei la plecare:)) Trebuie sa recunosc ca sunt si un pic ingrijorata de kg mele, la naiba ca deja mi s au ingrosat picioarele si mi e teama ca voi da jos foarte greu ce pun acum, Plus ca nu i bine sa pun mai mult de 15 kg, nici ptr bebe nici ptr mine, iar eu am deja 5 puse [smulgpar] . Oricum trebuie sa incep sa ma abtzin si de la pufuleti, covrigei, bake rolls si ce naiba mai gasesc eu de rontzait pe la munca.

 

Arwen, frumoasa tare burticuta ta, ce drag imi e sa ma uit la poza. [:)]  Eu am zis sa mi fac poze mai des cu aceeasi bluzita si cand face sedinta foto cu bebe nou nascut, sa dau si pozele cu burtica, sa mi faca un colaj cu evolutia burticutei, sper sa iasa cum mi am propus.

 

Daena, poate bebe a miscat aseara sa si faca simtita prezenta si sa ti aline putin supararea din timpul zilei [:)] . Abia astept sa ma "bata" si pe mine bibilicul meu mic [flirty] Ma bucur ca a fost bine la eco, ca e sanatos si se dezvolta bine, asta i cel mai important. Eu vorbesc cu burtica, nu mult dar vorbesc. Si al meu la fel, vorbeste cu burtica, seara si dimineata cand ne trezim si cand ne bagam la somn, e foarte amuzant [soricel] .

 

Carmen, pupici [pup] , sa ai si tu o zi frumoasa.+

 

Kyatana, imi pare rau ptr intamplarea nefericita cu husa si coletul :(

 

Eu am o stare destul de proasta azi, nu stiu exact de ce, poate ptr ca vin sarbatorile si eu n am curatenie facuta in casa asa cum as fi vrut si cum eram obsnuita, poate ptr ca vineri vine tata socru si partenera lui, o sa ajunga inaintea mea la noi si eu vreau sa merg sa i cumpar ceva iubitului cadou de Paste si inevitabil sa fac cumparaturi, apoi sa ma apuc sa le pregatesc de mancare ca ai nu mananca mancarea dupa o zi pe alta... nush ce naiba am, dar ma simt tare anapoda. Vreau sa se termine mai repede ziua de serviciu, sa ajung acasa si sa ma apuc cu al meu sa facem macar un pic de curatenie , asa cat de cat.

 

Of, imi pare rau, sper sa nu va indispun si pe voi...



#28
LittleLulu

LittleLulu

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.354 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 16:22

Salut dragutelor  [flo2]

 

Ce de activitate! Imi place tare!!  [:)]

 

Fete dragi, azi, de ziua sotului meu, care face 34 de ani si ii sarbatoreste in Brugge, Belgia, am salvat un catelus de 1 luna jumate. Mai inainte am venit de la veterinar. Credeam ca nu va trai, arata foarte rau si slab, dar se pare ca micutul are zile. Sa va povestesc patania...

 

Dupa o alta sesiune de "ghisee" am fost cu mama pana la ea acasa, ea are o casa in Bunloc, la periferia Bv unde sta vara, iarna sta la bloc ca ii vine mai putin gazul.

 

La noi a nins azi, zapada, frig, urat, acum ploua intr-una. In fine, in fata usii de la intrare in casa, un catelus fetelor, lipit de usa de la intrare, mic si ud si zgribulit. Era slab, murdar si tremura, dar ne latra sa nu ne apropiem. I-am dat un pic de placinta cu branza, a mancat-o pe nerasuflate, pana la urma i-am dat-o pe toata. Si mami i-a cautat o carpa mare in care l-am infasat si o cutie de carton si am fugit cu el la clinica veterinara. Am decis sa il tinem daca va trai, ca altfel micutul nu are nici o sansa, nefiind de rasa si nici foarte aratos asa slab si amarat. I-au facut test sa vada daca are jigodie si nu are  [pk]  , l-au deparazitat intern si extern dar mi-a zis dr pana nu ii putem face baie si curata de mizerie (adica cam peste 1 sapt) sa nu stea cu mine, gravida fiind. Sambata il duc la vaccin. Ne-a zis sa il tinem  in garaj daca avem ca e asa murdar si sa il supraveghem zilnic. L-am sunat pe sotior sa ii zic ce am gasit de ziua lui si a zis sa il ajutam pe micut, si daca vreau,  sa il tinem, ca e si el un sufletel de puiut mic. Acum e in baia din garaj, i-am luat mancare speciala, am pornit caloriferul acolo sa ii fie cald la noapte si astept maine sa ma duc iar sa il vad.  

 

M-am bucurat tare ca am putut sa ajut un suflet care chiar are nevoie. Sper sa fie bine si sa fie un nou mebru al familiei. Nici nume nu i-am pus inca, sotul a zis sa ii trimit poza ca sa vada "ce fata are".

 

Nu v-am citit din urma, acum intru, am vrut dimineata sa va citesc, dar a trebuit sa plec repede si acum m-am intors.

 

Va pup, dragutelor, si revin mai incolo!  [flo]  [floare3]  [flo]


Editat de LittleLulu, 16 aprilie 2014 - 16:24 .


#29
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 17:31

Eu am dormit astazi pentru voi toate, pe vremea asta nici nu am altceva ce sa fac.

 

Adriana, ma bucur ca ne-ai scris!

 

Nic, ma bucur ca esti mai bine. Si eu am avut acum vreo 4 ani o pietricica la rinichi, dr mi-a recomandat sa beau apa cu zeama de lamaie, storceam 2 lamai in fiecare zi. Si cam in 6 saptamani s-a dizolvat. Dar si mie mi s-a cam luat de acreala [alcool] 

Vanturele simt si eu cand stau inghesuita  [batcap] .

 

Pishkot, nu te ingrijora de kg, eu asa stiu ca femeile mai slabutze pun mai mult in sarcina. Prietena mea a pus 15 kg si cand a plecat de la spital mai avea doar 2 in plus.

Cu starea te inteleg, sa stii ca e de la hormoni. Si pe mine m-au napadit de cateva zile, imi tot vine sa plang fara motiv. Oricum nu trebuie sa te stresezi ca toate sa fie impecabil, important e sa fiti voi bine. Musafirii vin sa va vada pe voi, nu sa controleze prin casa. Poti sa faci ceva la cuptor pt ei, sa nu stai atat in bucatarie. Eu pun de obicei piept de pui, cartofi sferturi, bucatele de morcovi, ceapa, ardei, ulei de masline si condimente. Si o salata langa. De multe ori m-am salvat cu asta.

 

Littlelulu, eu zic ca e semn bun catelusul si are noroc ca a dat peste oameni cu suflet bun. [flo2]



#30
daena

daena

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.208 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 17:32

Arwen, spor la facut eclere!




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -