Salutare fete,
Scuze ca nu am mai dat nici un semn, am fost cand mai rau cand mai bine, iar cand am fost bine am avut de alergat.
Iata reteta de eclere:
Aluatul, ingrediente:
2 cani cu apa, 1 cana cu ulei, 300 g faina, 8 oua, un pic de sare
Se fierbe apa cu sarea si uleiul in clocot, se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Se da la rece si se mai amesteca din cand sa nu faca crusta. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine dupa fiecare sa se incorporeze bine. Se pune aluatul intr-o punga sau seringa pentru forme si se formeaza eclerele intr-o tava unsa cu putin ulei in prealabil. Se pot face in forma de eclere sau choux-uri (rotunde). Se baga in cuptorul incalzit in prealabil la un foc mediu (200-210 grade) timp de 20-25 min. Cand se scot din cuptor este ideal sa se taie cand sunt calde altfel se intaresc si se pot sparge.
Crema de ciocolata:
5 linguri faina, 1,2 l lapte, ciocolata amaruie (de menaj sau nu), 50 g unt, putina sare, 400 g zahar, 1 lingura cacao
Se amesteca toate, se pun pe foc la fiert pana devine compozitia ca o ciulama amestecand continuu cu telul pe foc sa nu se faca cocoloase, ciocolata si untul se pun cand e compozitia calda, sa se topeasca usor. Ca sa fie usor se poate pune laptele mai cald de la iinceput.
Mult succes
Va pup fetelor, mai scriu maine
Aaa, si burtica de sapt 20