Retete pentru tine

Cum sa nasti mai repede: mituri si adevaruri

  • Trimis de redactor
  • 17 martie 2014, 15:40:54 EET
  • 4.787 vizualizari
Trimite Denunta

Oboseala, dureri de spate, arsuri stomacale… sfarsitul sarcinii nu este, cu siguranta, o perioada extrem de placuta din punct de vedere fizic. Nerabdarea de a-ti tine in brate puiul este insa atat de mare, incat aceste neplaceri fizice sunt de cele mai multe ori ignorate. Uneori insa, dorinta de a naste mai repede le face pe viitoarele mamici sa se intrebe daca nu cumva exista vreo metoda care sa le faca sa grabeasca macar un pic misiunea naturii. Exista oare metode care sa te ajute sa nasti mai repede? Unii sustin ca da, altii considera ca nu... Iata cateva dintre miturile si adevarurile despre grabirea nasterii.

Ai incredere in natura!

Foarte multi specialisti si nu numai, considera ca natura trebuie lasata sa isi faca singura treaba. Bebelusul va veni pe lume exact in ziua in care trebuie sa vina, asa incat orice interventie exterioara este inutila. Desigur, opinia este relativa. Da, este adevarat ca in fiecare saptamana din ultima luna de sarcina bebelusul ia in greutate in jur de 200 de grame, ceea ce ii permite sa suporte mai bine trauma nasterii si ii da forta necesara sa treaca peste primele saptamani de viata, insa o sarcina prelungita peste termen  trebuie urmarita cu maxima atentie. E drept, de asemenea, ca solicitarea in avans a colulului uterin care nu este pregatit de nastere poate fi dureroasa si ineficienta, asa incat grabirea nasterii nu este neaparat o idee buna, oricat de mult ti-ai dori ca evenimentul sa se produca mai repede.

 

Dezlipirea membranelor

Este o procedura pe care doar medicul ginecolog are voie sa o faca, in anumite conditii. Poate fi dureroasa, insa aceasta interventie favorizeaza secretia de prostaglandina, care va lubrifia colul si il va face mai suplu. De asemenea, va creste secretia de occitocina, hormon ce provoaca contractiile. Interventia poate fi insa facuta numai in cazul nasterilor la termen si in cazul in care colul este suficient de matur pentru a suporta nasterea. Este o procedura destul de dureroasa si uneori ineficienta.

O plimbare cu masina

Miscarea poate ajuta la declansarea contractiilor, insa cum uneori numai de miscare nu are chef o viitoare mamica. Unele mamici sustin ca o plimbare mai alerta cu masina, pe un drum de tara, daca este posibil, favorizeaza contractile, mai ales daca ele exista deja. Un astfel de sport inedit trebuie insa evitat in cazul in care exista probleme legate de placenta.

Decoctul de scortisoara si cuisoare

Un bol de apa fierbinte, 10 cuisoare, putina scortisoara si putina lamaie pot face minuni, sustin unele mamici. Nu exista insa nicio logica stiintifica in aceasta procedura. Totusi, este posibil sa fie vorba de un efect mai mult psihologic, foarte explicabil in aceasta situatie. Indiferent daca declanseaza sau nu nasterea, un astfel de decoct nu are cum sa faca rau.

Stimularea mameloanelor

Faptul ca stimularea mameloanelor provoaca citeste in continuare aici>

 

 Informatia conteaza

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.  

Forumul dedicat nasterii

Nasterea unei steleMamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite  

 

autor: redactor Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014