Tu cate persoane ai ajutat?

AJUTA si o sa fii AJUTAT(A)! Nu se stie cand o sa ai nevoie de un sfat. Daca ajuti, ajutorul o sa se intoarca. Implica-te, raspunde la intrebare!

Intrebari Panica

12

de DFdfdf in Copilul 3 - 6 ani despre 31 iulie 2022 deschis - denunta

Copil 6 ani, probleme alimentatie*

Buna seara!

Dupa o perioda zbuciumata dpdv al alimentatiei, vin la dv. cu o problema, careia nu-i gasesc rezolvare.

COpilul nostru a avut o perioada, de pana la 4 ani, in care s-a hranit cu orice aliment potrivit. Dupa aceasta perioada, a urmat o etapa in care a mancat numai carne. Nu stiam ce sa facem, deoarece altceva nu voia sa manance. Vara trecuta, pe la 5 ani, a incetat treptat sa mai consume carne, ajungand in vreo luna si pana astazi, sa nu mai manance deloc carne.

Am reusit insa sa-i introduc in aliemntatie lapte sau branza, dar numai in deserturi, dulci. Totusi, de vara trecuta, regimul lui amientar, s-a blocat pe segmentul carbohidrati: paste, pilaf, blat de pizza (pizza de pe care ne spunea sa luam tot in afara de masline). Ne-a ingrijorat situatia si am mers la medic, care dupa analize cu rezultate normale, ne-a sfatuit sa incercam sa introducem in alimentatie si altele. Fara succes ina. Spune ca ii este scarba. Acum o luna, i-am facut inca un set de analize si de data aceasta, glicemia a fost mare si ficatul gras. Copilul s-a ingrasat in ultimul timp (are o greutate si conformatie fizica normale).

De data aceasta, medicul ne-a spus ca etse obligatoriu s amanance si alte alimente, carne etc. 

Si asa ajung la problema noastra: copilul refuza sa manance. Plange. Masa a devenit traumatizanta. Astazi a mancat foarte putin. Cateva linguri de ciorba (inainte mai manca, dar foarte putina), vrea paine si cere ce-i plac elui.

Ce sfat ne puteti oferi, pentru a-i introduce si alte mancaruri in alimentatie? Cum sa o facem? Sa mergem la psiholog cu el?

Va multumesc!

*subiect mutat aici.

 

  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Romanian → English...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

 
 
 
 
 
 
 
aici
 
 
 
here
 
 
Adverbs
 
 
here
aici
,
jos
,
ici
 
 
herein
aici
,
în cele de faţă
 
 
there
acolo
,
aici
,
asupra acestui punct
 
 
hither
aici
,
încoace
Upgrade to Pro to see more synonyms
 
Save
CONTINUE
view saved words →
Don't translate on double-click
 
Don't show floating button
 
Upgrade to Pro to unlock more features
 
 
No Internet Connection
 
  • Add to Phrasebook
     
    • No word lists for Romanian → English...
       
    • Create a new word list...
  • Copy

Raspunsuri (6):

Raspunsuri: 6 • Score 0 • Vizualizari: 1114
Rasfoieste dupa
  • 109

    by Collins20 about 31 iulie 2022

    DFdfdf, muta subiectul pe forum , e mult mai usor de vizualizat si raspuns.

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • DFdfdf
      by DFdfdf
      31 iulie 2022

      L-am mutat, dar la modo grosso. Sper sa nu supar moderatorii. Continuam discutia acolo.

  • 10

    by ML about 31 iulie 2022

    Eu am avut toata viata probleme cu mancarea (subponderala, paraziti, pofte alternante de dulce/sarat, fixatii pe anumite alimente etc.). Parintii nu m-au influentat, vreau sa spun ca inca si acum as manca la nesfarsit ciocolata, dulciuri cu cacao, paine cu unt si sare... 

    Sunt convinsa ca bacteriile/ciupercile etc. din intestine (microbiomul) au un rol determinant in pofte din astea, scadere/crestere in greutate, ficat gras, digestie problematica etc. Daca ajungi cu baietelul tau la un nutritionist cum sugera Judoka, te rog, povesteste!

    Din ce am citit, impotriva ficatului gras se recomanda: probiotice, Omega 3 (din somon, macrou, hering), nuci, migdale, propolis, usturoi, cacao, ceai de coarne, catina, dude negre, codita soricelului, ulei extravirgin de masline. Imi dau seama ca nu sunt mancaruri ci mai mult suplimente si un copil la 6 ani nu va fi atras de unele dintre ele dar cateva in special (probiotice, migdale cu coaja, propolis, cacao) protejeaza ficatul in timp ce diversifica bacteriile din intestine.    

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • DFdfdf
      by DFdfdf
      31 iulie 2022

      Medicul ne-a recomandat niște suplimente asemănătoare cu ce spuneți dv. și i le dam de joi. Atunci am fost la medic.
      Problema este la noi. Spun asta pentru că am mai vrut o data da facem schimbări, însă am cedat poate prea repede. Acum, sa vedem ce va urm...  mai mult

  • 379

    by Judoka02 about 31 iulie 2022

    Sfatul meu e sa cautati un specialist, nutritionist, terapeut/psiholog pentu copiii.

    Ca altfel tot deschizi subiecte si intrebari pe dc si revii dupa catava luni cu acelasi stres/probleme nerezolvate, etc.
    Cinci ani in care copilul nu a mancat singur este f f mult, la fel si mancatul cu tv ul. Conditionarea si fortarea copilului cred ca ar dezvolta si mai mult repulsie si probleme. Incurajarea lui, exemplul parintilor, felicitat cand manaca ceva sunt metode care dau mai multe rezultate.

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • DFdfdf
      by DFdfdf
      31 iulie 2022

      Pai, poate ajunge si acolo, daca nu putem face singuri progrese. Incurajari, felicitari. OK. Voi tine cont.

  • 13258

    by CorinaDani about 31 iulie 2022

    Un articol interesant, care ar putea sa te ajute. Știu ca ai tot avut probleme cu cel mic, ți-am citit postările de-a lungul timpului.https://www.permisdeparinte.ro/diversificare/arfid-o-boala-care-ii-mananca-pe-copii/

    • Scor: 0
    1 comentariu
    • DFdfdf
      by DFdfdf
      31 iulie 2022

      Bună ziua! Săptămâna aceasta am dat peste acest articol și îl citisem. Culmea!
      Nu știu dacă al meu se încadrează în acea categorie sau pe acel diagnostic. Este dezvoltat armonios, atât fizic, cât și psihic. Dar este clar ca să mănânce doar o anumita categ...  mai mult

  • 12

    by DFdfdf about 31 iulie 2022

    Deci, sa nu treme brusc, nu?

    La asta ma gandema si eu. Doar ca este foarte incapatanat. Il ia pe nu in brate si nu mai vrea nimic.

    Dar este o idee buna: sa facem pasi mici. Si ce vrea el si ce trebuie.

    Nu vrea lapte de casa. Dar o sa-i dam legume, fructe...o sa mancam cu totii.

    Va spun sincer sa avem probleme cu alimentatia, din totdeauna. Mult timp i-am dat noi sa manance. Manca numai cu TV-ul. De anul trecut mananca singur, dar v-am spus, doar ce vrea. Bun, pasi mici. Multumesc pentru sfat si daca mai are si altcienva alte sugesti sau experiente, ar fi grozav.

    • Scor: 0
  • 20

    by Manila about 31 iulie 2022

    Negociați cu el.De ex.cooilul meu e mai mic, dar placandu-i f.tare afara, nu are timp să mănânce sau să strângă jucăriile cum i se cere....și îi zicem"Daca nu strangi,nu ieșim afară".Măcar puțin sa pape. De ex știți ce ii place cel mai mult să mănânce,ii dați, dar tot așa condiționat : ce vrea el da mai puțin si cu condiția să mănânce puțin din altceva.De ex.al nostru nu refuza niciodată iaurtul sau laptele bătut și peștele făcut la cuptor.Sau avocado. Cred că o singura data nu a mâncat avocado când l-am făcut. Și dacă știu că nu a mâncat mai nimic toată ziua, ii dau ceva ce știu că nu refuza,ca să aibă ceva in stomac.Și o activitate care vrea sa o facă ....îl las,dar înainte ii zic:"Nu te las daca nu mănânci 2 guri de...."Plus faceți lapte prins în casa,are alt gust, e f.sanatos și nu are atâția adjuvanți....La noi niciodată nu refuza laptele prins în casă.Pe un ulcior(sau chiar borcan) ungeți pereții cu smântână (da sa fie că casa, grasa) și apoi turnați laptele la temperatura camerei. Și lăsați peste noapte,a doua zi e prins Noi am depistat în piața pe cineva care are lapte de vaca bun si luam, nu avem bunici la tara. Am mai zis asta la mama unui băiețel vecin,care are copilul de vârsta lui A.si tot îmi zice că al ei e tare slab.Nico al meu nu e gras că e f.iute, dar e bine așa.,

Autentificarea este necesara pentru a posta un raspuns.

Intrebari dupa relevanta