Incarcat in Entertainment - #Joaca #mamici #bebelusi
1.573 vizualizariCosul cu comori este o activitate pentru bebelusii de peste 6 luni, la care participa si Mimozul. Ideea e simpla si frumoasa, asa ca mi s-a parut demna de a fi impartasita. Poate citeste cineva interesat, care spune altcuiva, care spune altcuiva, iar acel "altcuiva" preia ideea, o pune in practica si in Romania si se multiplica. Daca stiti ca ar exista asemenea activitati pentru bebelusi si in Romania, va rog frumos sa-mi spuneti.
Booon...Bebelusii de peste 6 luni sunt invitati, pe baza de scrisoare sa participe in fiecare joi intre 9:30-10:30, la "Cosul cu comori". Aceasta activitate se tine intr-un centru pentru copii, iar bebelusii sunt impreuna cu mama sau dadaca, sub "patronajul" unui asistent medical comunitar (health visitor, pe limba lui Shakespeare).
"Cosul cu comori" are vreo 4-5 cosulete din nuiele sau chestii asemanatoare (stiti cosuletele care contin seturi de produse cosmetice?), iar respectivele cosulete contin: linguri de lemn, perii de par, perii de unghii, teluri, esarfe, conuri, castane, carlige rufe. Pe scurt, "cosul cu comori" contine o multime de obiecte care pot fi gasite prin casa.
In invitatia pe care am primit-o acasa, ni se explica ce e "Cosul cu comori". Va citez si traduc, in continuare, cateva paragrafe din invitatie: "Cosul cu comori" ofera bebelusilor de peste 6 luni oportunitati nelimitate pentru Joc Euristic (oare asa se traduce in limba romana Heuristic Play). Un "Cos cu comori" poate mentine atentia bebelusilor mai mult timp decat jucariile obisnuite deoarece este plin cu foarte multe obiecte interesante pe care ei doresc sa le analizeze. Orice atinge, miroase, vede, aude sau gusta un bebelus in/ din "Cosul cu comori" ii ofera acestuia senzatii noi si experiente prin care invata.
"Cosul cu comori" este "jucaria" educativa perfecta pentru bebelusii care pot sa stea in sezut, dar nu pot inca sa se tarasca: un cos de marime medie, preferabil rotund care se poate umple cu pana la 100 de obiecte din lumea reala. Obiectele sunt alese in functie de proprietatile stimulative; ele sunt destul de mici sa poata fi tinute de maini micute dar destul de mari sa nu poata fi inghitite.
Jocul Euristic cu obiecte a fost conceput de catre psihologul Elinor Goldschmeid, acum 30 de ani. Ea a dezvoltat o metoda de joaca care ajuta bebelusii si copii sa invete in mod natural. Copii care nu vorbesc inca invata FACAND; si ei invata cel mai bine atunci cand li se permite sa aibe libertatea sa aleaga pentru ei, sa analizeze jucarii si obiecte care-i intereseaza, facand propriile lor descoperiri de-a lungul timpului.
http://ciocoiivechisinoi.blogspot.co.uk/2013/02/cosul-cu-comori_14.html
Comentarii