Bună, din nou
Rămânem tot la prima sarcină, una dintre cele mai amuzante experiențe pe parcursul sarcinii a fost stabilirea numelui.
.
Dacă rămânea băiat așa cum s-a anunțat la prima morfologie numele ar fi fost Casian Adrian, pe soț îl cheamă Adrian și pe tatal lui la fel, a spus că își dorește foarte mult să se păstreze tradiția; eu am ales Casian, îmi pare deosebit, biblic și vine din zona mea.
.
Lucrurile s-au complicat când s-a concretizat că este fată, după ce am aflat vestea, a doua zi soțul a găsit un nume, Erica Maria; Maria chiar dacă este foarte comun este numele meu de sfânt preferat, îmi pare că are ceva aparte și îmi doream mult sa o cheme așa; Erica nu știam de unde a venit și ce este cu el. Îmi place să caut etimologia cuvintelor și să aflu semnificațiile din diferite culturi, căutând mi-am dat seama, culmea, Erica carnea este o plantă deosebită, înflorește puțin înaintea ghioceilor și ține până în vară, și chiar dacă fiica noastră venea în vara, m-am îndrăgostit instant de puterea florii. Pentru mine era clar, pe fiica noastră o sa o cheme Erica Maria, nimic mai deosebit.
.
Între timp au început socrii, ca nu poarta numele nașilor, că nu îi respectăm, că că că, drept urmare am luat-o de la capăt. Nașii au spus ca este alegerea noastră, dar nu putem lua din numele ficei lor Rebeca Anastasia, care sinceră sa fiu nu simțeam oricun că s-sr potrivi ficei noastre. Nașii sunt amândoi sărbătoriți de Sf. Gheorghe iar nașa mai este și Andreea, nu îmi placea nicu un derivat feminin de la Gheorghe și de Andreea să nu aud că eu am un singur prenume și ăla este.
Am facut Paștele cu nașii și ne-am întors cu Giorgina Maria, alt tam-tam din partea socrilor, iar, de la capăt.
.
Eu tot Erica Maria vedeam potrivit.
.
Pe 9 iunie am început să pierd dopul gelatinos. Seara am plecat să facem ultimele pregatiri. Pe drumul de întoarcere, nimeni nimic, soțul din neant:
- Și cum o cheamă?
- Eu deja ușor aprinsă. Cum adică, nu am stabilit că Erica Maria?
Și îmi spune că el știe prea multe Erici și nu le place (ca o paranteza, când alegi numele copilului, îți dai seama câți oameni nu placi) și ca să alegem alt nume. Sună nașa, el sa o cheme Andreea, eu aprinsa ca nu, el ca Georgiana măcar aici nașa a ținut cu mine a zis și ea nu. Nașa noastră, om de aur, a venit cu magica varianta de a face bilețele cu toate numele ei (alese pentru ea) și numele de sfinți pe care le preferăm.
.
Am ajuns acasă și m-am pus sa scot lista făcută să revizuim capul de tabel cu smebificațiile și sonoritatea numelor și sa le trecem pe curat. Am stabilit că tragem 3/5 și ales rămân. Soțul primul la numele unic a tras Irene si eu la fel, apoi și el, am renunțat la el pentru ca chiar daca are o semnificație aparte are din păcate si prea multe moduri de a fi citit, este ca și cum te cheamă Maria si te strig Elena. Am concluzionat (fiind propus și pe drum) să alegem altul, având o semnificație gingașă, flurure.
Marele tam-tam acum începe la numele de sfânt, când am tras de 5 ori Andreea și am încercat să tratez cu soțul spre schimbare dar cerința mea a fost vehement refuzată, m-am simțit tradată de univers. Dacă nu îmi doream ceva pe lume, asts era, pe fiica mea sa o cheme Andreea, mai ales că făceam și glume pe seama părinților mei ca la 5 ani diferență între mine si fratele meu, noi suntem Andrei&Andreea.
A doua zi s-a născut Vanessa Andreea, acum mai are puțin și face un an, și este în pregătire de soră mai mare.
Comentarii