Stresul in timpul sarcinii poate avea efecte nedorite asupra sarcinii si bebelusului - iata tot ce trebuie sa stii despre stres si sarcina.
Fiecare dintre noi experimentam stresul si bineinteles nici femeile insarcinate nu scapa de el. Ceea ce nu este insa in totalitate clar sttintei este daca stresul poate afecta sau nu in mod negativ sarcina. Dar, iata avem vesti bune: exista lucruri pe care femeia insarcinata poate sa le faca pentru a reduce stresul si pentru a schimba felul in care se simt!
Urmariti-va mai atent stilul de viata. Faceti asta pe hartie. Ganditi-va la munca dv, la camin, responsabilitatile familiale, si alte obligatii (biserica, activitati in cadrul comunitatii, cluburi sau organizatii de care apartineti). Apoi ganditi-va cat de bine vi se potrivesc. Fiti sigura ca luati in calcul timpul alocat pentru activitati fizice (sport), odihna si recreiere.
Odata ce-ati facut acest lucru - intrebati-va daca puteti face fata acestui program. Este satisfacator? Daca raspunsul este nu, acceptati realitatea si modificati-va programul.
Acceptati ideea ca, in ciuda faptului ca acum progresati satisfacator cu acest program plin si cu stilului de viata solicitant, mai mult ca sigur ca nu veti mai face fata odata ce sarcina progreseaza si va solicita mai mult din punct de vedere fizic.
Deci, pregatiti-va sa mai eliminati din activitatile zilnice, pentru a va lasa mai mult timp de odihna si relaxare.
Veti avea nevoie de mai mult somn. Va trebui sa va modificati ora meselor in asa fel incat sa va asiguranti o dieta echilibrata.
Va veti simti mai bine daca va veti lasa timp pentru un program de exercitii fizice rezonabil. Si nu in ultimul rand, va trebui sa va alocati putin timp pentru „maturizare mentala”. Aceasta va fi reprezentata de lectura, ganduri si planuri pentru rol care va asteapta, incredibilul si importantul rol de mama pe care in curand vi-l veti asuma.
Fiti pregatita sa renuntati la o parte din autocontrolul asupra stilului de viata pe care ati reusit sa-l atingeti. Cele mai multe evenimente din timpul sarcinii nu le puteti avea sub control. E posibil sa va loviti de puternice greturi matinale. Puteti experimenta stari de oboseala coplesitoare. Puteti avea parte de complicatii ale sarcinii care cer spitalizare sau repaos la pat.
Pentru majoritatea femeilor, in special cele care detin functii de raspundere, gandul ca biologicul poate interfera cu propriile responsabilitati este de neacceptat. Dar se intampla. Fiti pregatite sa acceptati situatia.
In ultimii ani, obstetricienii au incercat sa stabileasca daca aparitia unor situatii stresante pot provoca citeste mai departe aici.
***
Cum reactionezi la stres?
Tu cu reactionezi la stres? Medicii au descoperit ca atunci cand sunt supuse unei presiuni extreme, femeile sunt fie hiperactive (incercand frenetic sa se lupte cu tot ceea ce le tulbura in acelasi… ... citeste mai departe |
Magneziul: mineralul minune
Desigur, avem nevoie de oxigen si apa ca necesitati esentiale, dar acest lucru este la fel de important in cazul unui element mineral important. Acest mineral este, de asemenea, numit " scanteia… ... citeste mai departe |
6 exercitii de respiratie pentru relaxare pe care trebuie sa le stie orice femeie
Prea multa munca si somn insuficient pot duce la aparitia stresului. Din fericire, exista o multime de modalitati de a elimina stresul, fara a apela la masajele din centrele spa. Iata 6 exercitii de… ... citeste mai departe |
Hai in Comunitatea Gravidutelor inteligente
Un sfat: Comunicati cu colegele de generatie!
Comunitatea Desprecopii.com este cea mai mare comunitate online de limba romana si va asteapta si pe dvs in randurile sale. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Alt sfat: scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.