G: branza de vaca cu fructe piure (mar, para, avocado)
P: supa crema de legume: se fierb cubulete de : morcov, dovlecel, cartof, pastarnac, radacina patrunjel. Cand sunt fierte se face un piure de consistenta dorita.
C: iaurt cu banana piure
G: branza de vaca cu fructe piure (mar, para, avocado)
P: supa crema de legume: se fierb cubulete de : morcov, dovlecel, cartof, pastarnac, radacina patrunjel. Cand sunt fierte se face un piure de consistenta dorita.
C: iaurt cu banana piure
MD: iaurt amestecat cu avocado si fulgi de ovaz
G: fructe
P: Curcan cu macaroane: 400g piept de curcan tocat, 1/2 ceasca rosii tocate fara coaja, 2 cesti macaroane deja fierte, 1 lingurita usturoi zdrobit, 1/2 ceasca mozzarella rasa, 1/2 ceasca branza de vaca dulce. Se caleste bine carnea (fara ulei) apoi se adauga usturoiul ptr cateva minute. Punem rosiile, macaroanele, si peste 2 minute oprim focul. Adauga branzeturile. Optional se face piure ptr bebei mai mici, sau se serveste ca atare.
C: cous-cous in lapte, cu sirop de artar sau pasta de curmale
MD: iaurt amestecat cu avocado si fulgi de ovaz
G: fructe
P: Curcan cu macaroane: 400g piept de curcan tocat, 1/2 ceasca rosii tocate fara coaja, 2 cesti macaroane deja fierte, 1 lingurita usturoi zdrobit, 1/2 ceasca mozzarella rasa, 1/2 ceasca branza de vaca dulce. Se caleste bine carnea (fara ulei) apoi se adauga usturoiul ptr cateva minute. Punem rosiile, macaroanele, si peste 2 minute oprim focul. Adauga branzeturile. Optional se face piure ptr bebei mai mici, sau se serveste ca atare.
C: cous-cous in lapte, cu sirop de artar sau pasta de curmale
G: piure de mere si iaurt
P: supa crema de mazare: se pun la fiert legumele spalate si curate: 100g mazare, 1 cartof, 1 lingura de ulei, 1 morcov mic. Cand totul este gata, se mixeaza intr-un blender, si se serveste cu putina smantana sau iaurt.
C: gris cu banane: se fierbe grisul in lapte, in mod normal, iar la final se pune piure de banana
G: piure de mere si iaurt
P: supa crema de mazare: se pun la fiert legumele spalate si curate: 100g mazare, 1 cartof, 1 lingura de ulei, 1 morcov mic. Cand totul este gata, se mixeaza intr-un blender, si se serveste cu putina smantana sau iaurt.
C: gris cu banane: se fierbe grisul in lapte, in mod normal, iar la final se pune piure de banana
G: Piure de banane si para
P: Supa crema de pui: se da in clocot un piept de pui, apoi se clateste si se schimba apa. Se adauga si se fierbe impreuna cu puiul 1 morcov, o bucatica mica de telina, putin praz (doar partea alba), 2 linguri de ulei. Cand totul este gata se da prin blender si se presara putin patrunjel verde tocat fin. Se poate congela.
C: Orez cu branzica dulce: se fierbe 100g orez spalat in 400ml apa. Cand este gata se mixeaza cu 50g branzica de vaci
G: Piure de banane si para
P: Supa crema de pui: se da in clocot un piept de pui, apoi se clateste si se schimba apa. Se adauga si se fierbe impreuna cu puiul 1 morcov, o bucatica mica de telina, putin praz (doar partea alba), 2 linguri de ulei. Cand totul este gata se da prin blender si se presara putin patrunjel verde tocat fin. Se poate congela.
C: Orez cu branzica dulce: se fierbe 100g orez spalat in 400ml apa. Cand este gata se mixeaza cu 50g branzica de vaci
G: pepene galben, mar, para, brânz? dulce si/sau biscui?i =piure(mixate cu un Blender,m?rul ?i para se pot coace la cuptor dar eu prefer sa pun fructele crude, coapte doar dac? au prea multe gaze pana le trece)
P: cartof dulce copt la cuptor cu piept de pui fiert sau ficatel pui= piure
C:gutuie+dovleac coapte la cuptor = piure sau doar iaurt cu gutuie coapt? dup? preferin?ele micu?ilor
G: pepene galben, mar, para, brânz? dulce si/sau biscui?i =piure(mixate cu un Blender,m?rul ?i para se pot coace la cuptor dar eu prefer sa pun fructele crude, coapte doar dac? au prea multe gaze pana le trece)
P: cartof dulce copt la cuptor cu piept de pui fiert sau ficatel pui= piure
C:gutuie+dovleac coapte la cuptor = piure sau doar iaurt cu gutuie coapt? dup? preferin?ele micu?ilor