Diversificarea alimentatiei la bebelusi » Jurnal » Meniu 6-12 luni

  • Lider
    23 octombrie 2015

    G: branza de vaca cu fructe piure (mar, para, avocado)

    P: supa crema de legume: se fierb cubulete de : morcov, dovlecel, cartof, pastarnac, radacina patrunjel. Cand sunt fierte se face un piure de consistenta dorita.

    C: iaurt cu banana piure

  • Lider
    28 octombrie 2015

    MD: iaurt amestecat cu avocado si fulgi de ovaz

    G: fructe

    P: Curcan cu macaroane: 400g piept de curcan tocat, 1/2 ceasca rosii tocate fara coaja, 2 cesti macaroane deja fierte, 1 lingurita usturoi zdrobit, 1/2 ceasca mozzarella rasa, 1/2 ceasca branza de vaca dulce. Se caleste bine carnea (fara ulei) apoi se adauga usturoiul ptr cateva minute. Punem rosiile, macaroanele, si peste 2 minute oprim focul. Adauga branzeturile. Optional se face piure ptr bebei mai mici, sau se serveste ca atare.

    C: cous-cous in lapte, cu sirop de artar sau pasta de curmale

  • Membru
    30 octombrie 2015
    Md: budinca de mar : 4-5 mere ( erau mici ),un iaurt, un galbenus , 3 biscuiti , mixate si se baga la cuptor la foc mediu ,iese o crema de consistenta cremoasa . P: supa crema de legume C: cartof copt cu crema de brânz? si putin p?trunjel Apa la cerere :)
  • Lider
    30 octombrie 2015

    interesanta budinca de mere! :)

  • Membru
    31 octombrie 2015
    Dimineata laptic Md: fructe blenduite : para,mar ,kaki( pt prima data ,dar e delicios, seamana la gust cu piersica) o cupa de cereale P: supa de pui ( pulpita pui) cu taietei de casa C: iaurt bifidus 2% gr?sime cu avocado Apa la cerele Seara laptic si acum nani
  • Lider
    2 noiembrie 2015

    G: piure de mere si iaurt

    P: supa crema de mazare: se pun la fiert legumele spalate si curate: 100g mazare, 1 cartof, 1 lingura de ulei, 1 morcov mic. Cand totul este gata, se mixeaza intr-un blender, si se serveste cu putina smantana sau iaurt.

    C: gris cu banane: se fierbe grisul in lapte, in mod normal, iar la final se pune piure de banana

  • Lider
    2 noiembrie 2015

    G: Piure de banane si para

    P: Supa crema de pui: se da in clocot un piept de pui, apoi se clateste si se schimba apa. Se adauga si se fierbe impreuna cu puiul 1 morcov, o bucatica mica de telina, putin praz (doar partea alba), 2 linguri de ulei. Cand totul este gata se da prin blender si se presara putin patrunjel verde tocat fin. Se poate congela.

    C: Orez cu branzica dulce: se fierbe 100g orez spalat in 400ml apa. Cand este gata se mixeaza cu 50g branzica de vaci

  • Membru
    2 noiembrie 2015
    Md: para cu biscuite P: supa crema de dovleac dulce ( pastarnac ,telina,rad p?trunjel,dovleac placintar) blenduite cu un cub de unt C: iaurt simplu
  • Membru
    6 decembrie 2015

    G: pepene galben, mar, para, brânz? dulce si/sau biscui?i =piure(mixate cu un Blender,m?rul ?i  para se pot coace la cuptor dar eu prefer sa pun fructele crude, coapte doar dac? au prea multe gaze pana le trece) 

    P: cartof dulce  copt la cuptor cu piept de pui fiert sau ficatel pui= piure

    C:gutuie+dovleac coapte la cuptor = piure  sau doar iaurt cu gutuie coapt? dup? preferin?ele micu?ilor 

  • Membru
    6 decembrie 2015

    D: cereale cu fructe

     

    P: spanac fiert în putina zeama de la supa +ficatel de pui fiert+g?lbenu? de ou=piure

     

    S: iaurt cu brânz? dulce