va rog gospodinelor, astept instructiunile voastre.
Pentru parinti... despre copii!
Am doua pungi de varza tocata. Ce fac cu ea?
Deschis de
desprecopii
, oct 13 2003 18:00
13 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 13 octombrie 2003 - 18:00
#2
Postat 13 octombrie 2003 - 18:20
Eu am doar 3 idei: salata, cu ceapa si mar, calita, cu putin ulei si piper sau "a la Cluj" adica o budinca: un rand de varza, un rand de carne tocata, un fel de sarmale desfacute.
#3
Postat 13 octombrie 2003 - 18:22
Si eu zic la fel Varza calita, sau salata cu ulei, piper.( foarte buna la fripturi , cartofi prajiti, etc).
jb
#4
Postat 13 octombrie 2003 - 18:24
1.O salata de varza cu morcov ras,castraveti,rosii si cu sosul clasic:otet,sare,ulei sau daor varza cu morcov ras si maioneza.
2.O varzica calita cu carnaciori prajiti si mamaliguta:-)
3.Umpli gogosari cu varza tocata si morcov ras si ii pui la murat dupa reteta clasica-ori in saramura,ori in otet.
Ortansa-de[copil]X mamica
#5
Postat 13 octombrie 2003 - 18:25
Poti face varza calita cu ceva afumatura (carnati, costita) sau varza la cuptor cu carne.
Varza ce fel este, murata sau nu?
Mie imi place salata de varza murata. Pun varza tocata intr-un castron, adaug ulei sare si piper si o servesc cu friptura, tocana, mazare etc.
Imi place si goala
Mariana & Vladutz
#6
Postat 13 octombrie 2003 - 18:26
revin gospodinelor: varza nu e murata si e alba.
va rog spuneti-mi cum se face varza calita.
Pentru parinti... despre copii!
#7
Postat 13 octombrie 2003 - 18:27
Aici gasesti mai multe retete cu varza:
http://www.desprecop...?TOPIC_ID=13526
Mariana & Vladutz
#8
Postat 13 octombrie 2003 - 18:40
multumesc mult albinutelor.
Pentru parinti... despre copii!
#9
Postat 13 octombrie 2003 - 18:41
Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita torni un pic de ulei, pui pe foc, adaugi varza. Pui sare si amesteci. Varza scade mult si devine mai galbuie. Daca nu e gata si se prajeste prea tare adaugi putina apa. Cand e aproape gata se adauga piper, cimbrisor si rosii curatate de coaja si taiate cubulete. Rosiile se pot inlocui cu suc sau bulion, dau un gust un pic acrisor.
#10
Postat 13 octombrie 2003 - 19:57
Eu as face-o asa: tai marunt niste ceapa, morcov (nu f. mult, ca indulceste), adaug varza (tocata) si le pun toate intr-o cratita cu putin ulei la foc mic.Adaug foi de dafin, piper, (sarea la sfirsit).Pun capacul sa fiarba inabusit. Dupa ceva timp adaug suc de rosii si las pina se fierbe. Iese delicios, se poate minca cu mamaliguta.
Daca vreti sa fie cu carne, la inceput puneti carnea taita in cubulete, se frige putin si se adauga legumele de mai sus, continuind in aceeasi maniera, pina este carnea fiarta.
Spor la treaba!
Taty