M-am hotarat sa deschid acest subiect pentru ca sunt indragostita de tot ce inseamna mancarea chinezeasca!...cui nu-i plac taiteii de orez!
Sunt fan restaurante chinezesti..de altfel sunt si client fidel!
Poate reusesc sa aflu de la voi mai multe retete!
Stiu si eu cateva si le voi posta in zilele urmatoare!
P.S. Nu stiu daca mai exista un subiect pe aceasta tema!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
[flo]Oana & Marius
[url="http://daisyPath.com/days/060701/1/1/+1/1" alt="Daisypath Ticker" border="0" /></a></p></center>"] Wedding Day[/url]
Mancare chinezeasca !
Deschis de
ooana
, ian 24 2006 17:09
87 raspunsuri la acest subiect
#1
Postat 24 ianuarie 2006 - 17:09
#2
Postat 25 ianuarie 2006 - 14:02
Nimeni?!?!?!
Of...chiar nu va place mancarea chinezeasca?
Uite o reteta, poate incercati:
Salata chinezeasca cu taitei
400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline
Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min.
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
[flo]Oana & Marius
[url="http://daisyPath.com/days/060701/1/1/+1/1" alt="Daisypath Ticker" border="0" /></a></p></center>"] Wedding Day[/url]
Of...chiar nu va place mancarea chinezeasca?
Uite o reteta, poate incercati:
Salata chinezeasca cu taitei
400 g taitei chinezesti cu ou, 4 morcovi, 2 fire praz, 2 ardei grasi rosii, 2 linguri sos de soia, piper, sare, ulei de masline
Taiteii se fierb in apa cu sare. In timp ce fierb, prazul si ardeii se taie bucatele, iar morcovii rondele. Morcovii si prazul se calesc in 3 linguri de ulei de masline 2-3 minute, dupa care se pune sosul de soia si se lasa sa fiarba 10 min. Se adauga ardeii. Se sareaza si se pipereaza. Se adauga pastele si se mai lasa pe foc mic 5 min.
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
[flo]Oana & Marius
[url="http://daisyPath.com/days/060701/1/1/+1/1" alt="Daisypath Ticker" border="0" /></a></p></center>"] Wedding Day[/url]
#3
Postat 25 ianuarie 2006 - 16:19
Si noua ne place mult!!!
...da' n-am gasit decat retete din acelea mai complicate...daca esti interesata transcriu cateva(mai trebuie sa vad daca inteleg totul, caci le am in italiana)
Mai da-ne niste retete, pliiiz!!!...cu carne de pui si legume, daca stii
Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
...da' n-am gasit decat retete din acelea mai complicate...daca esti interesata transcriu cateva(mai trebuie sa vad daca inteleg totul, caci le am in italiana)
Mai da-ne niste retete, pliiiz!!!...cu carne de pui si legume, daca stii
Alex(1 an) are diabet! Bazar pt. Alex!
poze cu noi
#4
Postat 25 ianuarie 2006 - 17:12
Uite o reteta de pui, super bun !
Pui picant teriyaki
4 linguri sos de soia
4 linguri de sherry (visinata)
6 linguri sirop de zahar.
500 g carne de pui
1 catel de usturoi
2 lingurite praf de ghimbir
Mod de preparare:
Se amesteca 4 linguri sos de soia cu 4 linguri de sherry (visinata) si 6 linguri sirop de zahar. Incingeti 1 lingura ulei de floarea soarelui si prajiti 500 g carne de pui, taiata cubulete, pana cand se rumeneste si se patrunde complet.
Apoi se adauga 1 catel de usturoi, zdrobit, si 2 lingurite praf de ghimbir si continuati sa tineti pe foc inca 1 minut. Turnati amestecul cu sos de soia si mai lasati pe foc cca 2 minute. Serviti cu orez fiert la aburi, cu salata verde si cateva fire de ceapa verde.
baby-boom chiar te rog sa scri niste retete...mai schimbam informatii, pentru ca eu una sunt innebunita dupa mancarea chinezeasca!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
[flo]Oana & Marius
[url="http://daisyPath.com/days/060701/1/1/+1/1" alt="Daisypath Ticker" border="0" /></a></p></center>"] Wedding Day[/url]
Pui picant teriyaki
4 linguri sos de soia
4 linguri de sherry (visinata)
6 linguri sirop de zahar.
500 g carne de pui
1 catel de usturoi
2 lingurite praf de ghimbir
Mod de preparare:
Se amesteca 4 linguri sos de soia cu 4 linguri de sherry (visinata) si 6 linguri sirop de zahar. Incingeti 1 lingura ulei de floarea soarelui si prajiti 500 g carne de pui, taiata cubulete, pana cand se rumeneste si se patrunde complet.
Apoi se adauga 1 catel de usturoi, zdrobit, si 2 lingurite praf de ghimbir si continuati sa tineti pe foc inca 1 minut. Turnati amestecul cu sos de soia si mai lasati pe foc cca 2 minute. Serviti cu orez fiert la aburi, cu salata verde si cateva fire de ceapa verde.
baby-boom chiar te rog sa scri niste retete...mai schimbam informatii, pentru ca eu una sunt innebunita dupa mancarea chinezeasca!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
[flo]Oana & Marius
[url="http://daisyPath.com/days/060701/1/1/+1/1" alt="Daisypath Ticker" border="0" /></a></p></center>"] Wedding Day[/url]
#5
Postat 25 ianuarie 2006 - 17:26
Si noi suntem mari amatori de bucatarie chinezeasca.
Dar retetele mi se par foarte complicate, mai ales ca nici nu am in casa ingredientele de baza (sos soia, ulei masline etc) Sa nu mai vorbim de minunateniile de condimente pe care le folosesc.
De ex am incercat sa fac orez cu legume. N-a iesit rau..da' era departe de ceea ce am mancat la rest.chinezesc!!![bang]
Daniella, mama lu'Alexis
Dar retetele mi se par foarte complicate, mai ales ca nici nu am in casa ingredientele de baza (sos soia, ulei masline etc) Sa nu mai vorbim de minunateniile de condimente pe care le folosesc.
De ex am incercat sa fac orez cu legume. N-a iesit rau..da' era departe de ceea ce am mancat la rest.chinezesc!!![bang]
Daniella, mama lu'Alexis
#6
Postat 25 ianuarie 2006 - 17:43
Si mie imi place la nebunie mancarea chinezeasca.Am fost si eu client fidel,pana sa apara bebe.
M-ar interesa mult retete chinezesti dar....nu din alea supercomplicate si cu ingrediente de care n-a auzit neam de neamul meu.Aveti asa ceva,please?
Jasmine si Radu (26.10.2004)
M-ar interesa mult retete chinezesti dar....nu din alea supercomplicate si cu ingrediente de care n-a auzit neam de neamul meu.Aveti asa ceva,please?
Jasmine si Radu (26.10.2004)
#7
Postat 25 ianuarie 2006 - 19:31
Si mie imi plac la nebunie mancarurile chinezesti dar nu ma apuc s ale fac prefer sa merg la resto mai ales ca sunt printre cele mai ieftine lasand la o parte fast-food-ul.
Imi place f mult pui cu ciuperci si binenteles prajiturile cu soia..[pofta]
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
Imi place f mult pui cu ciuperci si binenteles prajiturile cu soia..[pofta]
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
#8
Postat 25 ianuarie 2006 - 19:50
Si eu mor dupa mancarea chineazeasca!!nici eu nu apuc sa le fac, de altfel sunt sigura ca nu ies ca la restaurant, mai ales daca bucatarul e si chinez, cum e cel la care obisnuiesc sa merg eu. Cel mai mult imi place orezul cu porumb si placile incinse cu pui(placa preferata e cea cu pui cu sos tomat). Si buna tare e si inghetata prajita.
Cristina S.
Cristina S.
#9
Postat 25 ianuarie 2006 - 23:10
si noi suntem mari amatori de mancaruri chinezesti iar sotul meu din cand in cand mai prepara acasa. dar noi avem avantajul ca aici gasesti la borcan sosurile specifice, taieteii "de sticla", condimente etc.
Vio
Tina catelus de catifea
Vio
Tina catelus de catifea
#10
Postat 26 ianuarie 2006 - 09:20
Cum am un pic de timp, am cautat pe net si am gasit cateva retete usoare.
Vita Peking cu ardei gras
Ingrediente
400 g carne de vita
2 linguri sos de soia (light soy sauce)
2 linguri vin de orez
1 lingura amidon
1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar)
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
1 ardei rosu
1 ardei galben/verde
100 g de mazare sau fasole verde
3–4 fire de ceapa verde
2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri de apa sau supa
Mod de preparare
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald.
Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.
Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.
Sugestii
Daca nu aveti zahar maro se poate pune normal.
Daca nu aveti sos de stridii nu puneti.
Daca nu aveti vin de orez se poate inlocui cu vin alb.
Daca nu aveti ceapa verde puneti ceapa rosie.
Mami si NiKo (24 sept 2004)
Vita Peking cu ardei gras
Ingrediente
400 g carne de vita
2 linguri sos de soia (light soy sauce)
2 linguri vin de orez
1 lingura amidon
1 lingurita rasa zahar maro (light brown sugar)
2 linguri de ulei
2 catei de usturoi
1 lingurita cu varf de ghimbir pisat
1 ardei rosu
1 ardei galben/verde
100 g de mazare sau fasole verde
3–4 fire de ceapa verde
2 linguri de sos de stridii (oyster sauce)
3 linguri de apa sau supa
Mod de preparare
Se taie carnea de vita in fasii de 5 cm lungime si 0,5 cm latime(sau dupa preferinta). Se pune intr-un castron impreuna cu sosul de soia, vinul de orez, amidonul si zaharul. Se amesteca bine, se acopera si se lasa la marinat in jur de 30 de minute.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajeste carnea 3–5 minute la foc mare. Cand este gata se da la o parte din tigaie si se pastreaza cald.
Se pune la incins cealalta lingura de ulei in aceeasi tigaie. Se piseaza usturoiul si ghimbirul, se pun in uleiul incins si se amesteca 1 minut.
Se adauga apoi legumele si apa si se prajesc 5 minute. Se pune din nou carnea, sosul de stridii si se mai amesteca inca 3 minute pana se evapora aproape tot sosul.
Sugestii
Daca nu aveti zahar maro se poate pune normal.
Daca nu aveti sos de stridii nu puneti.
Daca nu aveti vin de orez se poate inlocui cu vin alb.
Daca nu aveti ceapa verde puneti ceapa rosie.
Mami si NiKo (24 sept 2004)