Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce gatim astazi? Cap.106


839 raspunsuri la acest subiect

#831
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.332 mesaje

Postat 24 aprilie 2024 - 21:22

https://comunitate.d...-1713770460.jpg

 

De trei zile ma uit la fotografia asta:)) 

Am mai multe intrebari:

- Ce dimensiune are tava?  E o tava obisnuita de la cuptorul de la aragaz?

-Din ce cantitate de faina au iesit minunile alea

 -Poti da reteta , pas cu pas.

La noi se fac cozonaci dar si baigli sunt tare buni 

 

Papanasii. Nu am avut niciodata o retela dar nici nu prea am facut fierti , la fel cum nu am incercat niciodata ochiuri in apa.

Fleur, ai incercat sa ii faci la cuptor?

oricum, mie mi se parea o pierdere de timp papanasii, mancam branza cu zahar:))

Cand am fost in vara acasa am comandat pentru prima oara celebrii papanasi cu dulceata, blabla. Nu ne-au placut deloc, parca era o gogoasa , fara prea mult gust de branza , inecati in dulceata si niste crema, smantana, cred. Nu am fost incantata deloc pentru ca am crescut cu branza de vaci si papanasi si stiu ce gust trebuie sa aiba.

Si ca sa fiu in ton cu asta , am facut azi ravioli:)) cu branza, nu facusem de muult timp

 

 

Am uitat sa adaug ca am cumparat pentru cozonac, sau ce o fi, faina cu 18% proteine, am dat aproape £5 pe o punga de 1,5 kg dar se lucreaza foarte diferit de faina obisnuita. aluatul e f elastic , creste mai bine. Folositi faina speciala la cozonac?


Editat de Collins20, 24 aprilie 2024 - 21:28 .


#832
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat 25 aprilie 2024 - 04:05

Papanașii fierți dați prin pesmet rumenit sunt un deliciu. Caut încă doza perfectă de griș la 500g făină. Voi încerca rețeta lui Sziv 

 

Mama unui elev, originari din Pakistan, mi- a adus papanași într-un sos de lapte, parfumat cu apă de trandafiri. Delicioși!

 

Mă tentează și pe mine să încerc baigli cu nucă anul ăsta. Ai un link pentru noi, Sziv?

 

Azi am făcut rapid o friptură de porc și cartofi la cuptor, cu salată. S- au bătut turcii la gura noastră, cum se spune. S- au înfruptat și pisicile, ocazie cu care am văzut că mănâncă și salată, din cea crocantă aisberg  [:-)))]



#833
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.701 mesaje

Postat 25 aprilie 2024 - 08:10

 Cred ca sunt singura care nu a mâncat niciodată papanași și nici nu mă tentează să fac.

dar poate fac cremă de zahăr ars în weekend …

Am făcut luni o ciorbă de curcan cu zeamă de varză și Marți carne de vită la slow cooker cu piure și salată de varză roșie. Mai avem și mâine iar vineri fac doar mămăligă cu brânză… sâmbătă un bbq și gata cu gătitul. 



#834
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.459 mesaje

Postat 25 aprilie 2024 - 09:01

Hello-hello :-)

Reteta a ramas salvata pt eternitate :-)))

https://www.culinar....onaci-nedospiti

Intre timp am schimbat cateva chestii: pun unt in loc de rama si in aluat adaug un plic de zahar vanilat pudra drOetker de 80 g si un praf de copt.

In poza mea am 7 bucati si am adaptat cantitatile : 1,400 kg faina, 6 galbenusuri, nuca (nu mai adaug nicio esenta) am pastrat 150 g / bucata, dar la mac pun 600 g / 5 bucati.

Tava este cea mare de aragaz si pusi pe latime.

 

   Papanasii prajiti nici pe mine nu m au dat pe spate, am facut reteta de pe Savori, dar eu ador papanasii fierti care au gust de branza :-)


Editat de szivarvany, 25 aprilie 2024 - 09:27 .


#835
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.879 mesaje

Postat 25 aprilie 2024 - 10:22

 

Papanasii. Nu am avut niciodata o retela dar nici nu prea am facut fierti , la fel cum nu am incercat niciodata ochiuri in apa.

Fleur, ai incercat sa ii faci la cuptor?

oricum, mie mi se parea o pierdere de timp papanasii, mancam branza cu zahar:))

Cand am fost in vara acasa am comandat pentru prima oara celebrii papanasi cu dulceata, blabla. Nu ne-au placut deloc, parca era o gogoasa , fara prea mult gust de branza , inecati in dulceata si niste crema, smantana, cred. Nu am fost incantata deloc pentru ca am crescut cu branza de vaci si papanasi si stiu ce gust trebuie sa aiba.

 

N ai nimerit restaurantul bun.

ca sa mananci brânză cu zahăr pe post de inlocuitor, hmmm, așa poți mânca și piscoturi cu cremă , nu te mai chinui sa faci tiramisu. 

Miniaturi atasate

  • 98e231fd-219a-4a5c-8a27-9428ca3b9757.jpeg


#836
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.260 mesaje

Postat 25 aprilie 2024 - 13:07

Azi Bao buns, cu pui crocant, maioneza picantă, Coleslaw și cartofi la cuptor.

24E0D43D-404E-48F4-8E50-858956FD3A58.jpeg


Editat de Letitia1, 25 aprilie 2024 - 22:31 .


#837
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.654 mesaje

Postat Ieri, 21:05

Nici mie nu imi plac papanasii. Foarte curios ca gogosile le ador .... Si am mancat in mai multe restaurante.



#838
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.940 mesaje

Postat Ieri, 22:52

Papanașii fierți sunt foarte diferiți de cei prăjiți, care sunt și ăștia de mai multe feluri. Bunica făcea papanași prăjiți, plați și micuți, din compoziție cu multă brânză de vaci. Papanașii cu smântână și dulceață de la restaurant sunt niște gogoși enorme. 

 

Azi avem pui rotisat cu piure și salată. Duminică vreau să fac o ciorbă de legume și spanakopita.



#839
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.332 mesaje

Postat Ieri, 23:55

 

ca sa mananci brânză cu zahăr pe post de inlocuitor, hmmm, așa poți mânca și piscoturi cu cremă , nu te mai chinui sa faci tiramisu. 

 

 

 

:) exact asa. Cand eram copii si aveam pofta de ceva dulce alegeam ce era mai simplu, branza cu zahar, paine cu dulceata/ gem.

La noi se facea branza de vaci in casa , prin metoda naturala.



#840
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.332 mesaje

Postat Astăzi, 00:12

Nu am mancat niciodata  Bao buns, at first glance( pana sa iau ochelarii) am crezut ca sunt andive. Arata bine totul. Ce te incanta mai mult ? Ca ai totul portionat si stii exact cate calorii consumi?

 

Curry, biryani, sau cum se mai numesc astea fac si eu cam o data pe saptamana, dar mi-am luat condimentele de baza, sa zic asa, si improvizez la greu :))

 

 

Duminica, de Florii, peste.Maine vreau sa fac calzone dupa o reteta de la o colega .

 

 

Szy , multumesc mult pentru reteta , promit sa o incerc


Editat de Collins20, Astăzi, 00:26.



Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Ieri, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Cumpărături

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:35

  • Consult Trimestrul 1

    CatiCatut
    - Astăzi, 10:22

  • Hainute

    Roxana3001
    - Ieri, 21:36

  • Adevărul despre sarcină

    IonIza
    - Ieri, 21:02

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Ieri, 18:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -