Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Pingüinos felices saluta 2022! Adios 2021!


441 raspunsuri la acest subiect

#101
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 13:36

Laura, bafta la job! O sa fie bine  [flo2]

Profa de mate a lui Rares, no comment. Si banuiesc ca face greva pt marire de salariu... ca nah, munceste sa-si bata joc de copii, e si asta un efort :((

 

Avand in vedere noile hotarari cu micsorarea perioadelor de izolare/carantinare pt vaccinati/nevaccinati, clasa lor cat trebuie sa ramana online? S-a micsorat perioada de la 14 zile la mai putine, cat e acum?



#102
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 14:45

Monica, multumesc ! Colegul lui a avut test pcr pozitiv de joi. Au ramas in online de vineri , pe 7 , pana luni, pe 17 . Presupun ca ar fi trebuit sa mearga maine, dar cum cum mediile sunt incheiate si la 10 e consiliul profesoral, pt 1-2 ore nu mai merg decat ca sa se testeze la cabinetul scolar cu teste antigen (de alea de luat din nas care ar trebui sa fie ceva mai precise).   Normal, cei vaccinati si trecuti recent prin boala puteau merge la scoala, dar ar fi fost 10-12 in clasa, restul acasa , prea complicat. Au ramas toti in online.

 

Uau! 70 lei parcarea pe an in buricul Bucurestiului?! Tare! In Piatra este undeva intre 300 si 400 lei din ce stiu (si 1.5 lei /ora parcarea in parcarile publice amenajate de primarie) 

 

 

Astept si eu cu infrigurare factura la lumina pt decembrie. Am avut mereu casa plina, becuri, tv, calculatoare deschise, plus instalatii luminoase puse pe afara, prin casa. Va fi interesant  [fri] .



#103
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 15:54

Laura, eu nu stau chiar in centrul orasului. Mai semicentral, ca sa zic asa... nici la margine dar nici un centru...

 

Parcarea e si la noi foarte scumpa, 5 lei pe ora primele 2 ore sau 10 lei/ ora dupa aceea. Si aproape pe toate strazile si langa toate parcurile parcarile le-a luat primaria, deci sunt cu taxa, nu prea mai ai unde sa parchezi, decat pe bani. Dar am zis, ok, fie mergi cu transportul in comun (daca nu mergi undeva unde ai asigurata parcarea gratuita - magazin sau vreun client de la job de ex) fie platestii parcarea, functie de cate ore stai. La fel daca iesi de agrement in weekend.

Dar parcarea asta de resedinta.... puteau sa o faca 100-150 hai 200 de lei de ex, era suportabil, dar 600? E mult prea mult, si nu am alternative, ce sa fac, sa-mi iau masina in casa? Prin oras mai poti renunta la masina, nici eu nu sunt om de masina, merg cu transportul, pe jos.... dar totusi trebuie sa tin masina undeva, nu poti s-o iau in casa :)))

Au fost o gramada de scumpiri odata cu pandemia si parca toti profita. Macar de s-ar duce banii aia pe ceva util, de investitii si nu pe prostii inutile



#104
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 16:33

Hello, ma doare capul rau de tot de nu vad bine si nu imi trece cu nici o pastila. Cocktail cu de toate am bagat, nu isi mai fac efectul. Las durerea sa isi faca damblaua si cu asta basta. 

 

E soare afara dar rece inca. Am avut vreo 2 nopti la rand geroase, cu luna superba si stele stralucitoare. Daca suntem in camp si fara lumini stradale, e o feerie cand e cer senin si luna stralucitoare. 

 

Aseara am lasat totul balta in bucatarie si m-am dus pe campul din spatele casei sa admir apusul. De la chiuveta imi tot ridicam ochii in curtea interioara si ma minunam ce roz piersica e lumina de se reflecta in piatra caselor. Mi-am pus cizmele de cauciuc in picioare, am insfacat geaca din zbor din cuier si am trantit usa dupa mine. Ce apus frumos, liniste, pace.... 

 

Dimineata cand am tras draperiile se lumina de zi si cerul era clar clar, fara nici un nor, de un albastru atat de frumos. Am lasat mandra cu tac-su la poarta sa astepte autobuzul sa plece la scoala si eu m-am dus sa imi beau cafeaua pe camp langa padure in ciripit de pasarele. In poiana dintre cele 2 paduri era un card de caprioare la pascut, s-au speriat cand mi-au auzit pasii peste iarba inghetata si au fugit in padure. Cat de frumoase si multe erau. Cred ca vreo 30-40 pe putin, din care una alba alba. Nu  imi explic de ce, dar era asa frumoasa. Am revenit acasa dupa vreo ora. As mai fi stat dar terminasem si cafeaua si eram si inghetata. Plus ca asteptam sa vina cei de la firma sa termine gardul. 

 

viviana, multumesc de ganduri si intrebare  [flo2]   Mr. e ok - ish, in concediu medical si asteapta operatia pe 25. A fost amanat in Dec. Asta e a 4a reprogramare si sper ca si ultima. Cat despre mine, nu stiu ce sa mai zic. Iau zilele asa cum vin, dar m-am saturat sa tot fiu "experiment" ca tot la mine se sparg oalele in cap. Tot felul de noi tratamente si efecte adverse ca eu le adun pe toate, bifez tot ce e pe lista! 

 Sa ii fie cu folos Silviei doza 3 si sa stea departe covid ul de familia voastra. Cumnatul meu in Bucuresti cu 3 doze de vaccin a facut covid. Plus sora mea din Tenerife are covid si e cam rau. Uf.. si iar ma gandesc la mama nevaccinata.... 

 

monica, eu ma bucur ca am scapat de taxa de parcare din Londra. Nu mai retin cat era dar destul. Oricum voua sa va mareasca taxa de 8 ori e extraordinar. Si pe la noi parca zic de marit taxele la cosiliul local, gunoi&co, dar nu stiu ce sa zic ca Mr. le plateste. Oricum toate s-au scumpit nu doar taxele si energia. Eu am facut un top up la combustilul pentru boiler si plita din bucatarie inainte de Craciun, aproape 600 lire! daca adun cat am bagat doar in kerosen pana acum ma ia durerea de cap. 

 

laura25, sa fie cu noroc noul job!  Povestind de profa lui Rares mi-ai adus aminte de profa de chimie din liceu care era tot asa absurda. Sper sa ii poti tine moralul cat mai sus si sa nu se descumpaneasca. 

Eu credeam ca am fost ultima care sa scoata Craciunul din casa, dar vad ca nu!  Sigur am fost ultima din sat ca aici au dat tot jos de pe 1-2 Ian. Cred ca ne-a mers vorba-n sat ca suntem pe calendare diferite dar nu ma doare nici in cot. 

 

Mihaela, a revenit Silvi acasa! Ce curajoasa e, si voi la fel! Mai iesi la plimbare/alergat in padure? Winston ce face? 

 

silvi, mi-ai facut pofta de mazare! Vreau si eu! Tu de care ai facut/avut? Sophia vrea de ceva timp carnati cu cartofi wedges cu aioli si nu am apucat sa ii fac pana acum. Asta mananc la cina si abia astept, dar salivez la mazarea aia si cred ca in weekend imi fac o portie ca sigur astia 2 mofturosi ai mei nu o sa manance. Pofta-n cui cum se mai zice pe la noi. 

 

Ella, sper sa o revezi pe Marcia cat mai curand si sa iti mai treaca din dor. Eu nu stiu daca as putea sa o las pe mandra mea asa departe de casa si pentru o perioada asa lunga. 

 

Nu mai stiu ce&pe cine am citit. Ma doare capul rau si nu stiu ce sa ii mai fac sa treaca.  Cred ca de la toate drujbele, ciocanele si pickamerele de m-au stresat saptamana asta. Abia astept sa termine si cu gardul asta sa se astearna linistea la geamurile mele. Nu cred ca-s departe de a termina ca vad ca pun poarta acum. Ura!

 

Va las poze de prin plimbarile mele pe campuri si ma intorc la acul si ata mea. 

 

Apusul  si luna de aseara

 

Rasaritul de dimineata

 

O seara frumoasa!



#105
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.616 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 18:21

[hia]

 

Strumphi superb la tine! si cum povestesti,ma duce cu gandul la un taram de basm  [il]  eu mai am inca bradul, natural, cu luminite, le aprind cand dimineata, cand doar seara...il tin cat rezista. nu l-as desface, dar nu rezista infinit. as fi vrut. te imbratisez.



#106
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 22:47

Seara buna! 
 

Azi am fost la cina cu 5 alte colege, fosta șefa a venit încoace sa își elibereze apartamentul și ne-a “convocat”. A fost plăcut, lume mai putina dar Ok. Mâncare tare buna, stinsă cu un pahar de Cava. 
 

Sora mea a fost de ziua ei in Desney și și-a făcut cadou un omokron. E tripla vaccinată. Deocamdată și soțul ei și mama sunt sănătoși. Sora mea e relativ Ok, cu dureri mari de cap, nu poate dormi. Subfebrila. 
 

Strumphi da, a venit Silvia acasa, in aceeași seara :). Azi a avut nevoie de mașina, eu cu al meu am mers cu busul la job :). Al meu n-a msi schimbat rotile la mașina lui și avem numai o mașina circulabila :). 
Merg încă la plimbari in pădure dar mai rar. Când sunt liberă Pt ca altfel e întuneric când ajung acasa de la job. Sa vina zilele mai lungi și reîncep sa merg mai des. Chiar voiam sa îți scriu ca niciodată nu mi-a fost frig la plimbare. Dimpotriva, mereu ajung încălzită acasa. Și am doar o bluza termo sub fâș, care e gros. Am și pantaloni termo peste care iau pantaloni de fâș, necaptusiti. Și am o pereche de ghete de hiking cu talpa specială antilunecuș. 
W e ca de obicei. Plimbari, joaca, somn. 
 

Seara frumoasa.

 



#107
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 13 ianuarie 2022 - 22:49

Velvet așa și noi cu bradul :). Încă îmi place sa ii văd luminițele. La noi rămâne aprinse peste noapte, de fapt sunt aprinse tot timpul. 



#108
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.939 mesaje

Postat 14 ianuarie 2022 - 04:32

Salve!

 

Nu am mai scris că săptămâna asta a continuat "minunata" școală online, am căzut lată în fiecare seară. Mai avem o zi așa, de luni revenim.la școală, yupii!

 

Avem o iarnă frumoasă cu zăpadă cât trebuie. Din weekendul ăsta însă vine frigul polar și viscolul. Se pare că exact luni va fi mai rău, așa că sperăm să mai stăm acasă o zi, vom vedea.

 

Culc iepuroiul și revin.



#109
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 14 ianuarie 2022 - 09:38

Pe mine mseaca marirea taxei de parcare de 8 ori. 8 ori!!! 600 de lei/an! Asta dupa alte cateva scumpiri...dar asta 

Ok, era vreo 70 si ceva in sectorul 1, dar pana la 600  e cale lunga... La anul cine stie ce le tuna prin cap :(

Mi se  pare chiar firesc ca au marit taxa de parcare anuala. Vorbeau despre marirea taxei de cel putin 3 ani.

Nu numai ca sunt de acord cu asta, dar inainte, aia 70 de lei/an mi se pareau o gluma.

Taxa va fi intre 300 si 600 de lei/an in functie de zona.

 

La mine, zona centrala va fi  600/an adica 50 lei/luna, 1,6 lei/zi. In timp ce o ora de parcare e 5 lei.



#110
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 14 ianuarie 2022 - 10:03

Am reusit ieri sa fac ITP la masina si sa platesc RCA.

 

Azi am ora la coafor,  maine ma duc sa fac doza 3. Trebuie sa o programez si pe soacra mea. Vrea neaparat doza 3.

 

La mine in sat e  cea  mai mare incidenta din tot judetul Ilfov. Pai, daca se vaccineaza cu tuica...

 

Am deschis azi televizorul pentru prima oara din decembrie, bleah, nu imi plac stirile.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

  • Activități care m-au ajutat în sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:39

  • Control trimestrul 2

    lili.95
    - Ieri, 19:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -