Bloguri

Jurnal de sarcina

Bagajul de maternitate

  • Pentru că ne apropiem cu pași rapizi de venirea lui bebe pe lume (37 saptamani), am decis că trebuie sa am o consultație cu moașa cu care doresc să nasc ( intenționez să nasc natural, la spitalul Județean din Tulcea) .

    Buuun! Vreau sa vă spun că a fost o alegere minunată să cer părerea unui specialist și să mă pregătesc pentru ceea ce va urma. 

    Vă fac un rezumat al discuției pentru că informațiile au fost destul de stufoase și desigur, probabil ele diferă de la spital la spital. 

    Unul din cele mai importante sfaturi a fost să fac pretravaliul acasă, in confortul locuinței și cu oamenii apropiați mie. Să-mi păstrez calmul și să contorizez contracțiile. Să stau cât se poate de relaxată și să îmi conserv energia pentru momentele mai intense. Respirația este cheia si desigur, răbdarea!! 

    La spital să ajung cu ambulanta (de preferat), undeva la contracții din 3 in 3 minute, atunci ar fi momentul preferat să încep să fiu supravegheata de specialiști. 

    Din nou, respirația și răbdarea sunt cheia succesului. 

    In Tulcea nu se face anestezie epidurală deci va trebui să trec prin travaliu adevărat, cu tot ce include el. 

    Despre naștere ar fi multe de spus, desigur, ele reprezintă nașterea sau situația ideală in ceea ce privește o naștere naturală. Organismele reacționează diferit și prin urmare ne vom adapta nevoilor bebelușului in primul rând, apoi ale mele. 

    Sunt extrem de încrezătoare in acest proces, îmi cunosc corpul, nu m-a dezamăgit niciodată, știe el mai bine in mod natural când să îl elibereze pe bebe și mai ales, o să mă învețe pe mine cum să îl ajut. Am încredere și in personalul din spital, știu că voi fi pe mâna unor specialiști și nu văd de ce as privi această experiența cu teamă și frică. Sunt destul de Zen și realistă, las loc oxitocinei să-și facă treaba. 

     

    Nu voi avea un bagaj imens de maternitate dar fiind faptul că deja sunt restricții in spital, nu voi avea copilul in cameră, fapt ce mă încântă cumva, la urma urmei voi avea si eu nevoie de timp să mă refac. 

     

    Mi-au cerut să am pentru sala de nașteri lucruri de bun simt iar pentru bebe 4 pamperși pentru prima zi de viața, in rest, toate vor veni a doua zi odată cu pachetul de la familie. 

     

    Sunt mulțumită de toată situația și nu fac mare caz din lucrurile care nu-mi convin, scopul meu este să aduc pe lume un copil sanatos și in 3 zile să plec cu el acasă ❤️! Avem timp apoi sa ne cunoaștem și să facem tot ce nu am putut face in spital! 

    Sper să fiți și voi mămici la fel de deschise și să decurgă nașterea așa cum ați plănuit. 

     

    Deabea aștept să citesc acest jurnal după ce o să nasc, să văd unde mi-ai fost așteptările si cum s-a prezentat realitatea! 


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Bun venit pe lume!

    A venit pe lume minunea noastră! Cel mai frumos copil există și îl are fiecare mamă ! Buna, sunt Ionela, am 26 de ani și am născut primul copil natural, la un spital de stat, fără rupturi, tăie...
  • Oul a primit Geanta Bebelusului

    Oul a ajuns la 39 saptamani !!Deocamdata asa te alinta mami si tati " OUL" !Oul a primit azi Geanta Bebelusului si parca stia ca mami ridica ceva de la posta pentru el, in burtica era veselie nevoie m...
  • Bagajul de maternitate

    Pentru că ne apropiem cu pași rapizi de venirea lui bebe pe lume (37 saptamani), am decis că trebuie sa am o consultație cu moașa cu care doresc să nasc ( intenționez să nasc natural, la spitalul Jude...
  • Bebelina norocoasa

    Avem un bebe norocos!!Mami nu a castigat niciodata nimic, niciun Giveaway, niciun bilet la Lotto, nimic. La primul Giveaway la care a participat mami in numele lui bebe, bebe a castigat. Multumim Tomm...
  • Suntem GATA cu cumparaturile

    Am terminat CUMPARATURILE !!!Hiu, insarcinata in 35w3d, I DID IT, am terminat de cumparat TOT !Nu am avut neaparat o lista de cumparaturi, nu am intrebat in stanga si in dreapta de ce ne este necesar,...

Din aceeasi categorie...