Bloguri

Jurnal de sarcina

Bagajul pentru maternitate

  • Am aproape 35 de saptamani si mi-am terminat bagajul de maternitate.

    Ideea este ca lista cu cele necesare in spital depinde de oras, privat/stat, etc.

    Eu am ales sa nasc la o maternitate de stat din orasul in care stau pentru ca acolo profeseaza doctorita care imi supravegheaza sarcina.

     

    Am citit mai multe articole si postari despre ce ar trebui sa contina bagajul si am selectat ceea ce am considerat eu de cuviinta ca mi-ar trebui.

     

    Asadar, bagajul va contine:

     

    Documente:

    Dosarul cu analizele si ecografiile de pe timpul sarcinii;

    Card de sanatate;

    Buletin;

    -- ulterior imi va aduce sotul si buletinul lui si certificatul de casatorie pentru inregistrarea bebelusului

     

    Bagaj pentru bebe:

    Pampersi;

    Servetele umede (da, la maternitatea unde voi naste imi cere sa am servetele umede);

    Oximed pentru buric;

    Bepanthen;

     

    Bagaj pentru mine:

    Portofel;

    Incarcator telefon;

    Casti telefon;

    Pasta si periuta de dinti;

    Perie de par si cateva elastice;

    Prosop

    Gel de dus;

    Deodorant;

    Always Pants;

    Chiloti

    Vata si tifon;

    Servetele umede pentru fata;

    Servetele umede intime;

    Servetele uscate;

    Papuci;

    Ceai pentru stimularea lactatiei;

    Protectii de silicon pentru mameloane;

    Crema pentru mameloane;

    Dezinfectant si masti;

    Cateva gustarele: crochete, mix cu alune, cajou si merisoare, etc.

     

    Ulterior daca voi avea nevoie imi va aduce sotul si pompa electrica pentru sani.

     

    Am inteles ca in maternitatea in care voi naste mancarea vine ambalata individual in salon, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa imi aduca sotul mancare in fiecare zi, dar totusi am ales sa imi pun in bagaj cateva gustarele in caz ca ma ia foamea si nu este ora mesei.

    De asemeni, camasa de noapte am ales sa folosesc din spital (pot veni si eu cu ea de acasa) pentru ca m-am interesat si oricand doresc sa o schimb doamnele de acolo imi aduc alta curata.. nu mai stau cu grija ca ma murdaresc sau ceva. Chilotii am ales sa ii iau marimea M desi eu normal inainte de sarcina purtam XS si i-am luat cu gandul ca daca ii murdaresc de sange sa ii arunc direct.

    Papucii i-am cumparat special din cauciuc pentru ca nu as vrea sa alunec cu bebe prin salon si in plus, nu stiu cat de curat este la baie asa ca mi se pare mai util asa.

    Desi pare mare lista, am ales sa iau tot ce am gasit in format TRAVEL-SIZE pentru a economisi spatiu si pentru a nu cara foarte mult inutil. Am un bagaj de mana plin maxim trei sferturi.

    Orice o sa consider ca am nevoie cat timp sunt in spital imi va aduce sotul sau tatal meu. Politica maternitatii unde voi naste este urmatoarea: la internare se face test covid si dupa corpuri separate pentru persoanele infectate si pentru cele care nu sunt infectate. Apoi cei din afara nu au voie sa vina in vizita, dar pot aduce pachet cu cele necesare pe care il pot lasa la poarte, de acolo o infirmiera il aduce pana in salonul unde se afla mamica. Pe pachet trebuie sa scrie numele mamicii si salonul in care se afla.

    Daca considerati ca am omis sa pun ceva in bagaj v-as fi tare recunoscatoare daca mi-ati spune pentru a nu ajunge in situatia in care am nevoie de ceva si nu am. :)


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • Geanta bebelusului

    Dupa cum se poate observa si din poza, ieri am primit geanta bebelusului. Bebe face astazi 36 de saptamani de cand se �coace� in burtica la mami, asadar nu mai este mult pana cand vom face cunostinta....
  • Bagajul pentru maternitate

    Am aproape 35 de saptamani si mi-am terminat bagajul de maternitate. Ideea este ca lista cu cele necesare in spital depinde de oras, privat/stat, etc. Eu am ales sa nasc la o maternitate de stat din...
  • Bebe misca?

    Am sarcina cu placenta situata posterior, ceea ce inseamna ca il simt foarte bine pe bebe. Primele miscari le-am simtit timid in jurul lunii 5, insa nici nu se compara cu showul pe care il da bebe ac...
  • Cumparaturi pentru bebe

    Dupa mai multe cautari si vizite in magazine pentru bebelusi am decis sa cumparam carutul si patutul de la idealbebe din Ploiesti. Am ales un patut din lemn de fag alb caruia ii putem da o laterala j...
  • Ce analize am facut in sarcina?

    Analizele specifice preconceptiei Pe acestea le-am facut inainte cu 3 luni de nunta deoarece stiam ca dupa acest eveniment urmeaza sa "incepem" conceperea bebelusului nostru. Nu sunt obligatorii, in...

Din aceeasi categorie...