-
Iata ca incet-incet ne apropiem de marele eveniment: venirea bebelinei. Sunt atat de multe emotii, incat nici nu stiu unde mai incap atatea; desi e a doua sarcina (prima fiind cu bebe1 -total diferita de sarcina2), tot sunt noutati si pentru mine, dar si provocari.
Daca la prima sarcina (2020) nu am avut parte de prea multe vizite la medici de specialitate ori de consultul preanestezic, de data aceasta dl dr ginecolo -un om dedicat tipicar meseriei lui - m-a instiintat in urma cu o saptamana ca trebuie sa ma programez la acest consult. Zis si facut.
Am sunat la Maternitate (Giulesti) , o doamna draguta mi-a adresat cateva intrebari telefonic si m-a programat exact cand a dorit dl dr curant. (S-a gasit loc liber, sa ne intelegem).
La h8 dimineata m-a adus sotul la camera de garda, am completat niste foi, am avut si un pachetel complex de mancare (fiind cu diabetul gestational, mi-am asigurat doua mese si doua gustari), o sticluta de apa de 750ml.
Este foarte important sa nu fii mancata dimineata, pt ca se recolteaza analize de sange + urina ( daca ai de acasa urina recoltata, o poti preda, dar mai bine sa fie “proaspata”). Imi place faptul ca exista garderoba, unde primesti papuci si o camasa lunga si larga (mai ales pt gravidutele mai plinute chiar atarna foarte frumos aceste camasi), apoi urci in salon cu dosarul medical si ghiozdanelul si bonul de la garderoba.
In salon, va veni o doamna asistenta cu 3 chestionare pentru consultul preanestezic, te indruma ce si cum trebuie completat. Este foarte important sa fii sincera si sa mentionezi orice reactie, orice intamplare legata de istoricul tau medical. De asemenea, vine si medicul anestezist care te va intreba tot, fii relaxata si detaliaza tot, inclusiv din copilarie daca ai avut incidente marcante medical. Ti se ia si tensiunea.
Dupa ce vei completa aceste chestionare, ti se recolteaza sange si sa dai si recipientul cu pipi. (Nu ai voie sa mananci, dar apa poti bea cata vrei. Important e sa fii hidratata). Ti se va preleva si proba de secretii de col. Personal am avut parte de o prelevare foarte finuta din partea doamnei asistente. Deloc nu am fost jenata jos la recoltare. Si in final, vei avea parte si de un consult echografic, sa verifice biometria si datele bebelusului din burtica.
Inainte de a te externa, vei primi: biletul de externare, consultul echografic, recomandari si rezultate partiale ale probelor de sange si urina (sumarul si sediment). Restul rezultatelor le vei primi in 3 zile lucratoare personal la biroul de ridicare analize , in baza C.i.
Auzisem ca poti pleca acasa pe la h18, dar ce sa vezi, la h14 am terminat tot.
Pot zice ca am avut o experienta tare frumoasa.
Ah, dupa recoltarea analizelor de sange, poti manca si lua tratamentul linistita. (Eu am avut de luat magne b6).
Chiar a fost o experienta frumoasa si as repeta-o in aceasta formula! 🙂
Comentarii