-
Sa va impartesesc experienta mea cu vizita la diabetolog.
Pe scurt, inainte de Craciun, merga control la ginecolog. Dl dr ma intreaba suspivios cate kg am acumulat pana in prezent. Ei bine, zic cu ezitare adevarul: 16 kg pana in sapt 30 aproximativ. Bineinteles ca m-a mustrat cu empatie si mi-a zis ca ma va trimite la diabetolog, pt ca si testul de toleranta la prima glicemie a iesit 92.1, desi limita era <92. Celelalte doua valori au fost sub limita mentionata (o sa prezint si un articol special pentru testul de toleranta la glucoza).
Ajung la diabetolog, desi imi propusesem ca fiu contra insulinei, regimului de mancare, monitorizarii glicemiei.
Ii povestesc doamnei dr diabetolog ca si mama mea a avut DZ2, deci sunt sau eram cumva predispusa la a avea diabet, ii prezint meniul dintr-o zi si imi da o foaie cu regim / stil de viata sanatos, fara a avea insulina de facut.
Imi masor zilnic glicemia (deci ma intep in deget), notez valorile si respect regimul. De cand am inceput acest regim, am slabit 5 kg, respectiv am inceput sa iau cam 100g/ 2 saptamani. Desigur ca monitorizez totul, deoarece doamna dr diabetolog ma cheama la control de rutina din 2 in 2 saptamani.
De cand sunt sub regim, si valorile de tensiune arteriala s-au normalizat. (Inainte de sarcina, am avut tensiunea medie de 10/6, asa cum a iesit si la valorile de tensiune la montarea holterului -am mentionat in alt articole de-ale mele).
Mi s-a dat de facut hemoglobina glicozilata, unde am avut valoarea de 5,87, iar limita a fost de 6. Deci cumva am “scapat” de diabetul gestational, dar sunt sub supraveghere medicala, intocmai pentru a evita acest diabet gestational.
Personal, vad ca pe un semn bun ca a trebuit sa ma “trezeasca” la realitate vizitele la diabetolog la îndrumarea dlui dr ginecolog.
Fetelor, mergeti cu incredere la medici de specialitate si incercati sa preveniti, pt ca ne putem salva in ultimul moment!
Diabetul gestational poate fi usor de tinut in frau daca se respecta cu strictete indrumarea medicului de specialitate.
Comentarii