Bloguri

Jurnal de sarcina

Cursuri prenatale

  • " Repetitia este mama invataturii"... dupa acest citat m-am luat si eu dupa ce am aflat ca o sa avem un bebelus. In toamna anului 2021 am terminat facultatea de asistenti medicali generalisti unde am invat foarte multe lucruri despre sanatate, dar si despre cum trebuie tratati bolnavii. De aici nu a lipsit si neonatologia sau ginecologia, unde am invatat cu placere si am participat cu entuziasm la practica din aceste sectii. Atunci cand am aflat ca sunt insarcinata nu mi-a fost teama de ce o sa se intample cu organismul meu sau cum o sa fie nasterea deoarece stiam deja, dar acest lucru nu m-a oprit sa particip la cateva cursuri prenatale extrem de educative care sa imi reimprospateze memoria. Sotul meu a fost si el deschis in a participa la cursuri nu doar sa primeasca atestatul de puricultura, dar si pentru a nu fii total nepregatiti cand o sa facem cunostinta cu bebe.

    Alaptarea este un subiect complex cu numeroase mituri peste care trebuie sa treci, iar cursurile te ajuta sa constientizezi ca fiecare femeie este unica si trebuie luate toate pas cu pas, sa iti asculti corpul si bebelusul. Nu au lipsit nici cursurile de prim ajutor si de siguranta pentru nou-nascuti si sugari care pot sa salveze vieti. 

    Eu si sotul meu suntem mandri ca am reusit sa ne informam cat de bine am putut despre cum o sa fie viata noastra cu un copil si incurajam toti parintii sa faca la fel, nimeni nu le stie pe toate de asta este necesar sa invatam pe tot parcursul vietii.


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...