Burta tare in sarcina - motiv de ingrijorare sau nu?
Pe parcursul perioadei de graviditate o femeie trece prin diferite stari si se confrunta cu tot felul de probleme, care pot pune in pericol viata mamei sau a bebelusului. Medicul este cel mai bun ajutor al unei gravide, chiar si atunci cand problema semnalata poate sa fie doar una banala. Mai bine sa fie prevazatoare, spun specialistii, decat sa apara vreo situatie grava. Una dintre problemele cu care se confrunta tinerele mamici este cea legata de burtica tare.
La mine, in saptamana 28 a inceput sa se manifeste. Am luat legatura cu medicul si mi-a recomandat sa stau cat mai mult la pat si cateva pastilute.
Mi-a explicat ca este normal ca burtica sa se intareasca atunci cand nasterea se declanseaza si gravidele intra in travaliu. Daca acest lucru se intampla totusi mai devreme, iar viitoarele mamici stiu ca sarcina este una complicata, atunci ar trebui sa ia legatura de urgenta cu specialistul.
Cauze pentru burta tare Hidratarea insuficienta si constipatia
In general, pe intreaga perioada a sarcinii femeia trebuie sa aiba mare grija la ce mananca si cate lichide consuma pentru ca totul se poate rasfrange negativ asupra starii ei fizice, astfel se pot observa urmatoarele:
Lipsa apei in cantitate suficienta din organism poate duce la tulburari de chimie la nivelul fibrei musculare (in acest caz, musculatura uterului are de suferit pentru ca sufera transformari permanente acum);
O femeie insarcinata nu trebuie sa manance rapid, ci sa aiba grija sa mestece corespunzator alimentele si sa isi faca un ritual din a servi masa;
Consumul mare de bauturi carbogazoase (ar trebui eliminate total din dieta unei gravide) poate duce la un abdomen dur;
Alimentele mai slabe calitativ, lipsa unei cantitati de apa suficienta si mancarea fast-food duc la aparitia constipatiei, un alt motiv pentru intarirea burtii. Cel mai bine ar fi ca persoana in cauza sa consume foarte multe ingrediente alimentare bogate in fibre.
Comentarii