Bloguri

solicitare catre autoritati - L 544

  •  
    Bucuresti, 13 septembrie 2013-09-13
     
    CATRE:
    Primaria Capitalei Romaniei, Domnului Sorin Oprescu, Primarul Municipiului Bucuresti
    Consiliului General al Municipiului Bucuresti
    Prefectura Municipiului Bucuresti

    Cea mai puternica si influenta comunitate online a parintilor romani, comunitatea desprecopii.com, va solicita in baza legii 544-2001, a liberului acces la informatiile de interes public, raspunsuri la urmatoarele intrebari privind situatia cainilor lasati la voia intamplarii pe strazi, situatie care a devenit de netolerat intr-o capitala europeana a secolului XXI:

     1.Va solicitam sa prezentati public si cât mai urgent o strategie simpla, scurta si clara pentru rezolvarea rapida si civilizata a acestei grave probleme! 

    2.Au fost identificate cauzele majore pentru care situatia maidanezilor este înca nerezolvata chiar si dupa atatia ani? Care sunt acestea? 

    3.Care este lista actelor normative care contin prevederi referitoare la situatia maidanezilor? Inclusiv Hotararile Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

     4. Cati caini au fost reteritorializati in 2013? Daca noua lege va fi promulgata va fi reteritorializarea scoasa în afara acesteia? Care este explicatia pentru care HCGMB a permis/permite reteritorializarea cu nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice care în art 2, pct 15 interzice ”lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”. Se intentioneaza sa se alinieze toata legislatia din acest domeniu la ultimele prevederi, astfel incat sa nu mai existe dubii? Cand si cum considerati ca se va face?

    5.Care structuri din PMB sau ASPA sunt ablitate sa se autosesizeze si sa efectueze controale? Care este  structura interna a ASPA si cati  angajati sunt in fiecare departament?

    6.Unde se pot raporta incidentele legate de maidanezi, de locatia haitelor, de atacuri, de persoanele care abandoneaza caini? Exista o linie telefonica? Daca da, ce program are? Exista si o adresa de e-mail pentru astfel de raportari? In cat timp vor fi ridicati cainii fara stapan raportati (termen maxim)?

     7.Care este procedura de aplicare a amenzilor pentru contraventiile stabilite de lege in acest domeniu?

     8.Politia Animalelor este o autoritate a statului? În subordinea carei institutii se afla aceasta? Ce atributii are? 

    9.CGMB a emis o deciezie de anulare a referendumului? Daca nu, urmeaza ca aceasta sa fie emisa?

    10.Câte persoane angajate ca hingheri are PMB (ASPA)? Cu cat  se intentioneaza suplimentarea numarului de hingheri si a echipamentelor necesare pana la 15 octombrie 2013? Este adevarat ca a fost externalizat serviciul de prindere a cainilor? S-a organizat licitatie in acest sens? Cum s-a ajuns la costul de 219 ron/caine prins? S-a facut un calcul de costuri vis a vis de ce inseamna financiar aceasta externalizare si ce ar insemna ca ASPA sa faca angajari si achizitii de masini (second hand, eventual). Care raman atributiile ASPA, concret, in contextul externalizarii serviciului de prindere al cainilor?

     11.Cati caini au fost ridicati de pe strazi in saptamana 9-15 septembrie 2013 din Bucuresti? Cati caini estimati ca se vor ridica de pe strazi in urmatoarea luna (15 septembrie – 15 octombrie)? In cat timp estimati ca se vor strange de pe strazi cei 65.000 de caini? Ce garantii oferiti in acest sens?

    12.Câte locuri exista în adaposturile pentru câini, ale primariei. Dar in cele ale ONG-urilor? Câte din acestea sunt ocupate în prezent si câte sunt libere, defalcat: primarie/ONG uri? Cate ONG-uri detin adaposturi legale? Cate ONG-uri detin adaposturi ilegale? Ce intentionati sa faceti pentru rezolvarea problemei adaposturilor ilegale si cand?

    13.Cati caini au fost adoptati in saptamana 9-15 septembrie 2013? Cati caini estimati ca  vor fi adoptati de pe strazi in urmatoarea luna (15 septembrie – 15 octombrie)?

     14.Proprietarii/adminsitratorii de centre comerciale, de piete,  spitale, restaurante respectiv de santiere  în perimetrul carora exista câini maidanezi au fost sanctionati conform legii? Cate amenzi s-au dat, (defalcat pe fiecare dintre locatii) in 2013? Dar in perioada 9-15 septembrie 2013? 

    15.Câti câini maidanezi, adoptati, au fost microcipati în acest an? Dintre acestia câti au fost identificati, raportati la PMB si incriminati de victimele atacurilor lor? Dintre acestia câti dintre adoptatorii lor au fost amendati si pentru câti adoptatori primaria a sesizat politia în cazurile de vatamare corporala grava? Avand in vedere ca reteritorializarea a fost legala, cine si cum este raspunzator pentru cainii reteritorializati?

     16.Cine aplica amenzile? Câte persoane sunt abilitate sa aplice amenzi? Cine semneaza procesul verbal de contraventie?

     17.S-au aplicat sanctiuni conform legii 120/2010 care aproba normele de salubrizare si igienizare ale municipiului Bucuresti? Cate amenzi s-au aplicat in 2013 conform acestei legi? Dar in perioada 9-15 septembrie 2013? 

    18.Au fost amendati oameni în acest an pentru ca au hranit maidanezi? Cati in 2013 ? Cati in saptamana 9-15 septembrie 2013? 

    19.Care este numarul maxim de animale pe care le poate detine o persoana fizica? Difera acest numar în functie de spatiul de care aceasta dispune pentru cazarea animalelor?  Câte amenzi s-au aplicat în acest an celor care au depasit numarul de animale pe care le puteau detine potrivit legii? Cate amenzi s-au aplicat din acest motiv in perioada 9-15 septembrie 2013?

     20. Cine verifica ONG-urile, ce nereguli au fost constatate si ce sanctiuni au fost aplicate?

    21.Stiati de initiativa primarului sectorului 4 de a permite asociatiilor de bloc sa tina in grija un animal este ILEGALA, pentru ca se opune Deciziei CCR 1/11.01.2012 MO 53/23.01.2012?  La pagina 9, CCR subliniaza interzicerea cotetelor si altor constructii destinate cainilor pe spatiul public. “Cresterea si adapostirea cainilor pe terenul adiacent constructiei afecteaza dreptul la viata de familie si privata a tertelor persoane-drept constitutional garantat un drept legal nu poate aduce atingere unui drept constitutional garantat.” Cum veti proceda astfel incat masurile sa se aplice conform LEGII si unitar in tot Municipiul Bucuresti?

    22.Asa cum un copil nu poate fi adoptat de o persoana juridica, nici pentru animale nu consideram responsabila si sigura, lipsita de pericol social, asumarea unei raspunderi comune pentru un animal, cazul lui Ionut Anghel fiind exemplul tragic cel mai recent. Intentiona?i sa propune?i modificarea legislatiei?


    Consideram ca e de datoria noastra civica sa monitorizam indeaproape felul in care va veti duce la indeplinire obligatiile care va revin in baza legislatiei privitoare la cainii maidanezi.


    Aveti datoria de a proteja copiii, adultii si batranii de atacurile maidanezilor...


    Nu puteti lasa cainii sa ne UCIDA copiii..

     

     


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor