Bloguri

Jurnal de sarcina

Mami învață despre alăptare

 •               Se spune că alăptarea este legătura cea mai caldă din lume și deși este o provocare pentru fiecare mamă, important este să știm că nu trebuie să doară. Informarea cu privire la ce se întâmplă cu corpul nostru și ce metode de alăptare putem încerca ne va scuti de mult stres. Fiecare femeie se va confrunta cu siguranță cu o furtună în timpul experienței de alăptare. Important este să avem sursele necesare să depășim furtuna. De aceea este atât de important să ne documentăm înainte.

                  Contactul piele pe piele (fără îmbrăcăminte, inimă pe inimă, cu o pătură peste amândoi) nu este doar îmbătător, dar este esențial în prima oră de naștere. Acesta este dovedit științific că vă ajută să vă creșteți șansele de a alăpta. Nu doar că reglează temperatura corpului bebelușului, reglează ritmul cardiac, îi schimbă mamei percepția asupra durerii dar eliberează și oxitocină, hormonul iubirii. Oxitocina te ajută să te îndrăgostești de copilul tău și ajută uterul să oprească sângerarea.

               Alăptează în prima oră de viață a bebelușului. Acesta este sfatul meu, după atâtea cursuri. Atunci corpul tău este cel mai pregătit. Dacă din anumite motive nu poți face asta, eliberează laptele manual. Îl poți depozita apoi pentru hrănirea ulterioară a bebelușului.

   

                Ai grijă de tine și de corpul tău. Mănâncă bine (o mulțime de gustări sănătoase), rămâi hidratată, odihnește-te și fii blândă cu tine. După fiecare hrănire, folosește lapte matern / colostru pentru a-ți tampona sânii. Lasă-i să se usuce la aer timp de 5 minute. Laptele matern este cel mai bun pentru a-ți proteja și vindeca sânii! Ai întotdeauna încredere în tine și în corpul tău.

              Nu te descuraja. Este foarte posibil ca bebelușului să îi fie foame constant, iar asta să te facă să crezi că nu ai destul lapte sau că laptele tău nu este destul de consistent. Greșit. Adevărul esre că laptele matern este digerat foarte repede și stomăcelul bebelușului este foarte mic (de mărimea unei roșii cherry), așa că trebuie să mănânce des la început. Bebelușii se hrănesc de 8, 12 ori în 24 de h. 20% din întreaga hrană o consumă noaptea (3, 4 ori pe noapte), este normal! De asemenea, dacă își suge degețelele, nu înseamnă neapărat că îi este foame. Asta fac bebelușii.

                Este foarte important să găsești informații despre alăptare. Sunt femei care au trecut prin asta și cercetători care și-au expus descoperirile. Sinceră să fiu pe mine m-a ajutat mult psihic, mă simt mai încrezătoare cu privire la alăptare după ce am aflat atât de multe informații. Și sunt atât de fericită! E minunat să participi la cursuri de alăptare. Așa că vă recomand și vouă să participați la cursuri. În ultimul moment, veți avea prea multe întrebări și nu veți știi sigur dacă va fi cineva acolo să vă ajute cu răbdare. Știu că practica întotdeauna este diferită, știu că va fi greu, dar aceste informații sunt un mare sprijin.

              Metoda Thompson, de exemplu, a fost creată în urma mai multor ani de cercetare cu scopul de a preveni problemele asociate cu alăptarea. Puteți vizualiza aici alăptarea conform metodei Thompson:https://www.youtube.com/watch?v=kZuSAzivTB4&t=164s.        

          Datorită pandemiei de COVID-19, se întâmplă și lucruri minunate. Vă las aici link-ul la două cursuri de alăptare care au devenit gratuite din cauza pandemiei (pentru o perioadă limitată, deci grăbiți-vă), cu mențiunea că ambele cursuri sunt în limba engleză. Sunt însă foarte bine structurate și vi le recomand cu drag: https://www.babymanual.com/online-program/breastfeeding/https://www.tinyhood.com/courses/breastfeeding-101/sections/breastfeeding-101/learn

             Life Line a creat un curs pentru alăptare în limba română, care poate fi vizionat aici până pe 31 decembrie: https://www.lifelinecelulestem.ro/academia-parintilor-alaptare-online/?utm_source=AP+Alaptare_Nu+celule+stem&utm_campaign=1303a75da4-AUTOMATION__1_COPY_23&utm_medium=email&utm_term=0_fa6ec6f1a1-1303a75da4-532187470.

         De asemenea, sunt alte zeci de cursuri gratuite în limba engleză pe care le puteți viziona:

  https://med.stanford.edu/newborns/professional-education/breastfeeding/preparing-for-successful-breastfeeding.html,

  https://lactationlink.com/free-6-day-course/?wpam_id=118;

  https://www.firstlatch.net/resources/breastfeeding-classes-parents;

  https://www.milkandlove.com.au/breastfeeding-online-classes-with-katie-james-ibclc/

  https://www.medela.us/breastfeeding/the-moms-room

  https://milkology.org/

  https://www.womenshealth.gov/patient-materials/resource/videos etc. 


Comentarii

0 comentarii

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

Din aceeasi categorie...