Înainte de a parcurge lista de mai jos e de menționat că mai avem un copil de 2 ani, deci deciziile de a cumpăra/refolosi/nu cumpăra le-am luat în funcție de ce am folosit în ultimii 2 ani. Așadar, să începem:
Partea 1. Ce lucruri refolosim de la bebe 1 pentru bebe 2?
* Pătuțul - e mult spus refolosit, pentru că în ultimii 2 ani, cu puține excepții, a fost un excelent spațiu de depozitare. Dar o să încercăm să îl convingem pe bebe 2 să doarmă în el. Am luat o laterala jos și mai mult e o prelungire a patului nostru decât un pătuț separat de bebe. Dacă știam că nu va fi folosit, luam un pătuț pliabil mai ușor de depozitat la nevoie.
* Cărucior - avem 2, le-am folosit mai mult după ce am rămas însărcinată. Primul cărucior, model 2 in 1 l-am folosit de câteva ori când am ieșit mai mulți, cel sport după ce am rămas iar însărcinată și nu mai puteam pune marsupiul.
* Sterilizator și încălzitor - avem, sunt bune. Urmează să treacă printr-o tură bună de spălare și igienizare și să le găsim un loc în bucătărie.
* Hăinuțe - am donat o parte, care nu I s-ar fi potrivit unui bebe născut în decembrie. Dar mai avem suficiente pentru bebe. Totuși, am mai cumpărat câte ceva pentru că sunt drăgălașe.
* Jucării - am pus deoparte jucăriile cu care chiar s-a jucat bebe 1 și restul, o cutie plină, îl așteaptă pe bebe 2. Dacă am învățat ceva e să nu iau jucării cadou
pentru bebe mici. Mai bine niște cărți, hăinuțe cu 1-2 nr mai mari sau chestii utile pentru bugetul familiei gen scutece, lapte sau ce nevoi reale au.
* Paturici - ar putea intra lejer la haine, dar asemenea jucăriilor majoritatea vor fi nefolosite. Am folosit maxim 2, dintre care preferata mea e una moale, cu gaurele. O avem în dublu exemplar, deci fiecare copil va avea câte una.
* Plapuma și pernuțe - avem, nu le-am folosit. Am păstrat câte ceva pentru când vom pune bebelușul pe jos, să nu stea pe mocheta direct. Nu aș mai cumpăra deloc, bine că nu am luat o grămadă de seturi cum am vrut la început.
Partea 2. Ce nu vom cumpăra
Diferența dintre ce nu cumpăram și ce refolosim e că lucrurile din lista acesta nu le vom avea în casă. Dacă va fi cu ade4 nevoie le vom cumpăra atunci, nu înainte pentru că unele lucruri sunt generatoare de stres.
# Cântar - dacă cumva vor fi ceva probleme de sănătate/greutate vom cumpăra atunci. Cantaritul exagerat îl văd ca pe un stres inutil, bebelusii cresc în salturi.
# Lapte praf - prima alăptare a fost un eșec cap coadă, așa că vreau să încercăm să fie mai bine acum. La nevoie, găsim lapte la cele 5 farmacii de lângă noi 😅
# Ceaiuri - NU. Bebelusii au nevoie de lapte și atât. Laptele, indiferent că e matern sau praf e suficient pentru bebe. Bebe 1 nu a fost alăptat și a trăit 6 luni strict cu lapte praf, fără apă și ceai. Ca idee, laptele praf are o indicație de cantitate maxima pe zi. Ex. 150 ml de 6 ori pe zi la o anumita vârstă. Adică vreo 900 ml/zi. Erau perioade când bebe 1 a vrut sa bea mai des. Ca să nu depășească cu mult cantitatea zilnică, ii dădeam, de exemplu de 9 ori pe zi câte 90 ml. Așa își satisfăcea și el nevoia de a manca la cerere și nu depaseam cantitatea zilnica. În general era în timpul puseelor sau perioade mai agitate apoi revenea la cantitatea normală.
* Jumper/Rotobil - nu am folosit, nu vom folosi. Am refuzat să aducem acasă, deși ni s-a oferit. Avem un antepremergator, l-am păstrat. Nici ala nu a prea fost folosit de bebe când învața să meargă, dar e suficient pentru noi.
* Papucei - o chestie amuzantă pentru noi, șocantă pentru restul a fost faptul că nu îl incaltaminte pe bebe 1. Sincer, mi se pare inutil să încalți un bebe care nu umblă, nu pune tălpile jos, nu se murdărește in vreun fel. O să folosim ciorapei și botosei când a fi cazul. Bebe 1 oricum iubește sa fie desculț, pe mine nu mă deranjează deci faceți economii la papuci de bebe. Oricum după ce umblă cresc într-una și le trebuie mai multe perechi pe sezon.
- Salopete groase de fâș - e strict alegere personală să nu le folosim. De astea avem câteva, dar stau în cutiile cu hăinuțe pentru donat. Nu îmi plac bebelusii ascunși în fâșul de salopeta. Avem păstrate câteva mai subțirele, din materiale mai potrivite, sub care intra bine mersi un bebeluș îmbrăcat potrivit. Bebe 1 nu a răcit deloc 11 luni, deși toată lumea avea impresia că e dezbrăcat pentru că nu avea salopeta 🤔🤔🙄🙄
Urmează într-o altă zi lista cu lucruri pe care le cumpăram sau recumparam fie pentru ca le-am vândut, fie pentru că acum suntem mai informați.
Comentarii