-
Am povestit intr-un alt articol despre analizele importante pe care eu le-am făcut in sarcina, discutând atunci, mai mult, despre cele de trombofilie ereditară. De data aceasta, voi scrie despre testarea nivelului feritinei, căci a fost si acesta un ,,hop” al sarcinii care inițial m-a speriat si m-a făcut sa ma tem pentru sănătatea bebelușului meu.
Ce reprezintă feritina? Depozitele de fier din organism.
De ce este important ca depozitul de fier sa fie unul bun? Caci lipsa fierului din organism creste riscul anemiei atât pentru mama, cât si pentru bebelușul acesteia.
Știind ca am pornit ,,la drum” cu feritina 10, un nivel mic pentru o femeie, la inceput de sarcina, am luat suplimente cu fier timp de trei luni, la recomandarea medicului.
Din păcate, refăcând analiza la 4 luni de sarcina, sigura fiind ca depozitele de fier vor fi cel puțin la fel, sau mai mari, am constatat faptul ca rezultatul scăzuse la 7.
,,Ce ma fac acum?” A fost prima intrebare care mi-a trecut prin minte. Bineînțeles, am mers de urgenta la medicul meu hematolog.
Fiind in luna a 4-a de sarcina, si având deja 3 luni in spate de tratament, opțiunile erau destul de clare. Fie, schimbam tratamentul si încercam pentru încă o luna, fie, administram fier venos.
Împreuna cu medicul, am ales a doua varianta, singura condiție fiind aceea de a administra fierul in cadrul spitalului pentru a putea rămâne sub observatie pe durata perfuziei.
Deși am avut mari emoții in ziua in care am știut ca voi merge sa fac ,,tratamentul”, mergând cu inima cât un purice la spital in acea zi, experiența nu a fost deloc asa cum mi-am imaginat (bineînțeles, cel mai negru scenariu, ca doar ce precizam si in alte articole ca am tendința de a ma îngrijora chiar si din lucruri inutile, neimportante).
Am făcut perfuziile de fier timp de 3 zile, repetând Feritina la aproximativ o luna după tratament.
Rezultatele au fost neașteptate. De la 7, am ajuns la 53. Ce minuni ne oferă medicina!
Acum, urmează sa repet testarea peste încă o luna. Pana atunci, ma bucur sa știu ca am luat aceasta decizie si ca, in sinea mea, îl păstrez pe aceasta cale in siguranța pe bebe!
Pentru un articol frumos, care sa completeze povestea mea, va invit sa citiți si articolul despre alimente bogate in fier: https://www.desprecopii.com/info-id-21444-nm-Deficitul-de-fier-in-timpul-sarcinii-cauzeaza-autism-copilului.htm
Comentarii