Astazi as dori sa abordez un subiect destul de interesant: cursurile de puericultura/alaptare/crestere bebelus. Am observat destul de des pe pagina maternitatii unde am nascut faptul ca foarte multe mamici erau revoltate de neimplicarea cadrelor medicale in procesul de invatare alaptare/ingrijire nou nascut. Asta in conditiile in care exista atat de multe variante prin care noi, viitoarele mamici, putem sa participam gratuit la o multitudine de cursuri.
Doresc sa mentionez inainte de toate ca pitica va fi primul nou nascut tinut vreodata de mine in brate. Implicit este evident ca nu am facut niciodata o baita unui bebelus si nu stiu care sunt etapele de ingrijire in functie de etapele de dezvoltare. Am participat de 2 ori pana in present la alaptarea a 2 copilasi iar una din experiente parea extraordinar de traumatizanta. Avand o sensibilitate excesiva a mameloanelor dar dorind extraordinar de mult sa imi alaptez copilul am ajuns oarecum “obsedata” de tot ce inseamna cursuri de alaptare/ingrijire. Totodata am convingerea ca participarea la aceste cursuri nu ma face experta, nici pe departe iar realitatea ma va lovi direct, sper ca macar acestea sa-mi dea o vaga idee si sa nu ma surprinda complet greutatile ce le voi intampina.
Asadar, pentru a sti cum sa imi ingrijesc pitica, dar mai ales pentru a putea sa o alaptez si pentru a putea fi informata in acest sens am ales sa merg inca din luna aprilie la astfel de cursuri. Am mers la cursurile tinute in cadrul expozitiei BabyExpo, unde un consultant in alaptare foarte cunoscut m-a dumerit si am primit informatii utile fiind totodata demontate multe mituri “din popor”.In primul rand am aflat ca nu exista “nu am lapte” ci nu a fost stimulate lactatia. Bebelusul stie ce sa ceara si am convingerea ca si pitica va cere ce are nevoie. Pentru a fi sigura ca nu primesc informatia dintr-o singura sursa am mai participat si la cursuri promovate de “Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania” , cursurile de puericultura organizate de “Bebe Tei” si cursurile “Scoala Parintilor” organizate de Filantropia.
Personal recomand participarea la astfel de cursuri, chiar daca un curs poate dura si mai mult de 2 ore, deoarece consider ca indiferent in ce mediu se va naste minunea-privat sau de stat-nimeni nu are posibilitatea ca in acele 3 zile sa ne invete toate particularitatile. In plus, noi ca mame, dupa ce trecem printr-o nastere, naturala sau cezariana, nu avem mintea setata sa retina astfel de informatii, prioritatile, evident fiind altele.
Comentarii