-
"Femeia gravidă este clinic sănătoasă nu este bolnavă! Mănânci cu moderație orice. Evită sărat și consumă multă apă."
La prima vizită pentru confirmarea sarcinii, am întrebat ce urmează mai departe.
"Urmează să ne facem temele" a zis doamna doctor și mi-a dat o trimitere să fac analize. Legat de alimentație, răspunsul este mai sus.
Mă așteptam la o listă cu tabele sau o clasificare a alimentelor permise și interzise în sarcină.
La a doua vizită când aveam raspunsul analizelor, am descoperit o anemie ușoară și mi-a recomandat (pe lângă suplimentul de fier de la farmacie) să am o alimentație pe bază de legume și fructe, în special spanac, broccoli, salate cu mult verde. Fierul este ajutat de vitamina C să se absoarbă și am început astfel să măresc aportul de vitamina C consumând freshuri de portocale și limonada. Astfel, cu suplimente și puțină atenție la alimentație am reușit până la naștere de la o hemoglobina de 9.1 să ajung la 12.2.
Cu toate că in primul trimestru din cauza stărilor de greață nu mâncam mai nimic, am recuperat până la sfârșitul sarcinii. În primul trimestru am avut o alimentație ce consta majoritar în: covrigei, iaurt simplu, pâine prăjită cu unt și gem, croissante cu unt sau cu peanut butter(îmi luam la muncă aproape zilnic, a fost vedeta trimestrului 1). Din trimestrul 2 am dezvoltat o afinitate pentru ananas. Deși am rămas cu o sesibilitate olfactiva, nu am mai avut stări de greață sau vomă la mirosuri neplăcute sau puternice.
Comentarii