Bloguri

Jurnal de sarcina

A doua minune

  • Pentru ca nu am mai scris pana acum si deja avem 35 de saptamani de cand suntem impreuna, voi incepe cu inceputul.

    Eu sunt o foarte fericita mamica a unui minunat baietel Eric, de 5 ani si 4 luni. Acest puiut a venit in urma muuultor incercari, tratamente si zile si nopti de stres datorate cuvintelor medicilor la care am mers: "Tu nu vei putea sa fii mama NICIODATA!!!" Dar Dumnezeu a avut alt plan. Ne-a trimis aceasta minune de baietel (fara tratamente, ci sarcina obtinuta natural, venita in momentul in care am renuntat si am spus ca vom infia), pe care l-am adus pe lume in urma unei sarcini cu stat la pat, traament si o nastere prin cezariana la 42 saptamani.

    Ca parinti nu am cuvinte cum sa ma exprim - este chiar o minune trimisa de Dumnezeu si ii multumim pentru aceasta Lui!

    Dupa nastere (abia implinisem 29 ani) nu am mai avut voie sa raman insarcinata 3 ani, fapt pentru care cumva renuntasem la ideea de a mai avea alti copii, pur si simplu eram fericiti si impliniti cu Eric, care ne umple viata zilnic. Insa la 10 luni dupa nasere au aparut niste probleme, chisturi dermoide, o rana pe col, trompe infundate etc si mi s-a spus ca voi suferi o histerectomie partiala sau chiar totala, in functie de ce se va vedea la "deschidere". Ingroziti de aceste vesti, am cautat si alti medici si asa am ajuns la Dr Ion Ionut de la Spitalul Giulesti, care dupa o laparoscopie a reusit sa-mi curete ovarele, din dreptul mai am cam jumatate, a facut o rezectie de col si trompa dreapta a reusit sa o desfunde partial, cea dreapta ramanand nefunctionala. Cu toate acestea mi-a spus ca va fi bine. Dar imi era frica... asa ca am tot amanat sa mai facem un copil... imi era frica de sarcina extrauterina, avortul pentru mine fiind ceva exclus.

    Si iaa ca puiul Eric face 4 ani si incepe sa ceara fratior... i-a scris Mosului scrisoare de Craciun si primul lucru cerut a fost: un fratior! Vazand ca Mosul nu i-a adus fratiorul (stia ca trebuie sa-l puna in burtica la mami), a inceput sa se roage la Biserica la fiecare icoana, pe motivul: daca Mosul nu poate, Doamne-Doamne poate sa faca orice!!! Asa ca eu si tati ne-am pus pe treaba serios. Si uite asa, in prima zi de Paste, cand a venit Iepurasul la Eric, a venit si la tati cu un test de sarcina pozitiv.

    Am mers la medic, s-a confirmat ca este la locul ei sarcina si uite asa am inceput drumul catre ce-a de-a doua minune din viata noastra.

    Acum deja suntem pe ultima suta de metri: 35 saptamani si 3 zile. Data probabila a nasterii 16 Decembrie 2014.

    Acum... as vrea sa vorbesc cu Sasha - Andrei (numele l-am ales de ceva timp):

    Iubirea mea mica, ieri am fost la medic la monitorizare si ti-am reauzit inimioara ta perfecta cum bate, dar si contractiile pe care le are burtica mea. Sper ca acestea sa nu te afecteze in vreun fel. Corpul meu a suferit multe schimbari, mai ales astmul declansat de greutatea burticii pe plamanii mei. Te rog sa nu te superi pe mami daca ea se mai plange de dureri de spate, de faptul ca isi pierde vocea zile la rand, ca nu poate sta in niciun fel in picioare sau pat... Mami te iubeste foarte mult si e foarte fericita ca tu esti acolo si ca vei veni in viata noastra sa ne completezi.

    Cred ca ai auzit-o si tu pe doamna doctor cand a spus ca tu deja arati ca un nou-nascut, ca ai deja 3,300 kg si ca probabil vei depasi 4,300 kg in cele patru saptamani pe care le mai avem legati unul de celalalt. Ne-a mai spus ca ne vom intalni pe 10 Decembrie, ca este neaparat necesara cezariana, deaorece mami a trecut prin alte operatii inainte de a aparea tu in burtica, ca mami este foarte mica, iar  tu esti mare si frumos si trebuie sa fim amandoi bine ca sa avem o viata sanatoasa. Sa stii ca mie nu imi pasa daca lumea spune ca intai imi intra burtica pe usa si dupa jumatate de ora apar si eu, ca lumea crede ca am vreo 3 copii in burta, nu doar unul (cel mai frumos si mai dulce); eu sunt mandra ca voi fi mamica ta, ca tati va fi tatal tau si ca Eric va fi fratele tau mai mare. Eric abia asteapta - si tu stii asta ca ti-o spune in fiecare zi cand imi da burtica cu crema si vorbeste cu tine - sa te invete sa mananci, sa mergi, sa te joci si sa iubesti si sa fii fratiorul lui mai mic.

    Sa stii ca te iubim si te asteptam sa vii atunci cand trebuie sa vii. Desi abia asteptam sa te avem langa noi, avem rabdare pana pe 10 Decembrie.

    Mami, tati si Eric te iubesc foarte mult!!!!


Comentarii

4 comentarii
  • paco2014
    paco2014 nastere usoara si sanatate.dar ai mers in continuare cu dr. Ion Ionut?nasti cu el la Giulesti?
    14 noiembrie 2014
  • EricSasha
    EricSasha Din pacate aceasta a fost o alta poveste la inceput de drum al sarcinii - dupa 6 ore de stat la coada pentru confirmare sarcina, mi-a confirmat ca e pusa bine, intrauterin (asta era o frica de-a medicilor datorita trompei "bune" infundate), dar ca el de u...  mai mult
    17 noiembrie 2014
  • paco2014
    paco2014 la ce spital este d na doctor?multumesc
    18 noiembrie 2014
  • EricSasha
    EricSasha La Spitalul Elias.
    19 noiembrie 2014

Comentarii Publice

Poti sa comentezi si anonim (vezi casuta la final dupa ce scrii mesajul)
 

Mesaje de la acelasi autor

  • A doua minune

    Pentru ca nu am mai scris pana acum si deja avem 35 de saptamani de cand suntem impreuna, voi incepe cu inceputul. Eu sunt o foarte fericita mamica a unui minunat baietel Eric, de 5 ani si 4 luni. Ac...

Din aceeasi categorie...