Voturi


 • click pentru a vota

Retete pentru tine

GRUPURI sau FORUM asta este intrebarea

 • Trimis de fpopescu
 • 25 aprilie 2013, 11:54:00 EEST
 • 4.603 vizualizari
Trimite Denunta

Sunteti pe platforma noua si aveti urmatoarea DILEMA: Grupurile de mamici unde continua activitatea? Pe Forum ca pana acum? Pe Grupuri? Citeste mai departe care este viziunea noastra...

Tocmai ati ajuns pe platforma noua a Comunitatii DC si aveti urmatoarea DILEMA: Grupurile de mamici unde continua activitatea? Pe Forum ca pana acum? Pe Grupuri?

 

Raspunsul simplu: unde doriti! Nu exista nici o restrictie. Totusi care a fost viziunea noastra?

 

Viziune

Pana acum Grupurile de Mamici si Burtici s-au intalnit in cadrul unor topicuri pe FORUM, structurate pe capitole, bine organizate de niste useri comuni. Din pacate existau o serie de neajunsuri legate de albumele de poze, zilele de nastere ale copiilor, evenimente, liste, posibilitatea de "auto-moderare", confidentialitate (unele mamici se fereau sa participe pentru ca TOATE mesajele erau publice), posibilitatea de a primii status updates despre ce se intampla in Grup, etc.

 

De aceea am hotarat sa implementam GRUPURILE. Este o noua forma de organizare cu multa functionalitate.

Totusi ne-a fost greu sa adaugam in aceasta faza la grupuri functionalitate extinsa de FORUM pentru ca FORUMUL este un alt concept. Grupul ofera o posibilitate mai simplista de discutii dar nu poate compensa un FORUM cu functionalitate avansata de moderare, cu functionalitati dedicate gestiunii unui numar foarte mare de mesaje.

 

Concluzia: Grupurile ofera o abordare noua care poate sau nu sa inlocuiasca modul de conversatie avut pana acum.

 

Deci toate combinatiile sunt posibile:

- ramaneti cu capitole pe FORUM

- treceti la grup

- folositi si grup si forum 

 

Si noi ce sa alegem? Grup sau FORUM?

Aici va loviti de urmatoarele: pe de-o parte este interesanta functionalitatea noua pe de alta parte este OBISNUINTA (Confortul care se opune oricarei schimbari). In plus, Forumul DC a evoluat si el si va ofera multe lucruri atractive care va usureaza comunicarea (de exemplu: urmareste un topic).

 

Sfatul nostru este urmatorul:

  1. Puneti bazele si unui grup in care sa va organizati: ALBUMELE, Evenimentele (zilele de nastere), FAQ/Discutii (de exemplu pentru intrebari si raspunsuri importante, pentru listele de de mamici si ce copil are fiecare), si alte informatii pe care doriti sa le gestionati central.
  2. Incepeti un capitol noi de discutie pe FORUM in care puneti link la Grup. Continuati discutia ca si pana acum la FORUM

 

Daca dupa o vreme constatati ca GRUPUL este atractiv, ca faceti acolo regulat discutii, ca folositi FLUXUL Grupului mai des decat pe FORUM va puteti pune intrebarea daca nu cumva trebuie sa va mutati total acolo.

 

Daca insa inca va place FORUMUL si va place rutina cu care v-ati obisnuit, ramaneti pe FORUM si folositi GRUPUL numai ca element de gestionare. De asemeni puteti sa va organizati un WIKI - sa puneti articole care va intereseaza, sa faceti sondaje, sa organizat evenimente.

 

Sper ca prin acest scurt articol am adus un pic de lumina in aceasta dilema. 

 

Ce trebuie sa mai stiti:

Ca noi vom adauga in curand functionalitati noi GRUPULUI precum:

* WIKI al grupului (director de linkuri utile)

* diverse mici aplicatii (de exemplu o lista de carti pentru GRUPURILE de literatura sau liste de idei de cadouri pentru anumite varste ale copiilor din grup)

 

Mai mult: daca va doriti ceva anume, spuneti-ne prin FEEDBACK si noi vom evalua cererea.

 

Inchiei cu o inca intrebare: 

De ce sa-mi fac grup pe Desprecopii si nu pe FACEBOOK?

 

Motivele sunt multe dar in acest articol numai 4:

  1. parintii vin si cauta Desprecopii ca site dedicat de parinti. Daca va mutati cu un grup pe Facebook sau il creati direct acolo este greu sa va gaseasca mamici noi. Va limitati sansa sa fiti puternice prin dispersare in mai multe locuri.
  2. La Desprecopii.com puteti cere functionalitate noua! Daca doriti ceva la Grup care sa va ajute ne spuneti si aveti sanse mari sa dezvoltam. Mai greu la Facebook.
  3. Combinatia cu un FORUM foarte avansat (care nu exista la Facebook) cu multe facilitati dar si cu o echipa de moderare care va poate ajuta atunci cand ajungeti intr-un IMPAS. Puteti sa va gestionati singuri grupul dar puteti cere ajutor la nevoie.
  4. Pe FACEBOOK sunteti in general cu nume si prenume, stie lumea cine sunteti. Aici, in spatele anonimatului, in spatele unui Nickname, puteti sa discutati anonim probleme delicate cu alte persoane  care sunt in situatii similare. Nu doriti sa stie TOTI colegii de liceu daca treceti printr-o criza in relatia cu partenerul sau alte chestiuni intime care pot face deliciul unor falsi prieteni.

Deci: Alegeti voi : AICI GRUPURILE - AICI FORUMUL