Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Ai grija de kilogramele in plus in timpul sarcinii

  • Trimis de redactor
  • 7 ianuarie 2016, 17:49:04 EET
  • 11.885 vizualizari
Trimite Denunta

Pentru a avea o evolutie armonioasa a sarcinii si o nastere mai usoara este ideal ca numarul kilogramelor castigate in timpul sarcinii sa nu fie foarte mare. Prejudecata ca femeile insarcinate trebuie sa manance cat pentru doi nu mai este de mult timp decat un mit in care nimeni nu mai crede. Medicii avertizeaza, de altfel, ca luarea in greutate excesiva dauneaza atat sanatatii mamei, cat si sanatatii bebelusului. Kilogramele in plus pot fi raspunzatoare de problemele cardiace ale viitoarei mame, precum si de diabetul gestational. Desigur, nici limitarea excesiva a greutatii nu este de dorit, intrucat poate provoca probleme legate de cresterea fatului si poate fi una dintre cauzele principale ale nasterii premature.

 

Ai grija de kilogramele case se acumuleaza in timpul sarcinii

 

Silueta este, probabil, ultimul lucru la care se gandeste o viitoare mamica sau, in orice caz, este unul dintre aspectele a caror importanta scade simtitor in fata preocuparilor legate de sanatatea bebelusului si de alte griji pe care le presupune o sarcina.

 

Si totusi e bine de stiut ca pentru a avea o evolutie armonioasa a sarcinii si o nastere mai usoara, este ideal ca numarul kilogramelor castigate in timpul sarcinii sa nu fie foarte mare. Prejudecata ca femeile insarcinate trebuie sa manance cat pentru doi nu mai este de mult timp decat un mit in care nimeni nu mai crede. Medicii avertizeaza, de altfel, ca luarea in greutate excesiva dauneaza atat sanatatii mamei, cat si sanatatii bebelusului.

 

Kilogramele in plus pot fi raspunzatoare de problemele cardiace ale viitoarei mame, precum si de diabetul gestational (diabet de sarcina).

 

Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina) de citit: Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)

 

Desigur, nici limitarea excesiva a greutatii nu este de dorit, intrucat poate provoca probleme legate de cresterea fatului si poate fi una dintre cauzele principale ale nasterii premature. Preocuparea pentru silueta a viitoarelor mamici nu este, asadar, un moft. De aceea, grija pentru cat, cum si mai ales ce mananci in timpul sarcinii ar trebui sa fie o prioritate cotidiana.

Desigur, de multe ori pofta de mancare ce se intensifica odata cu dezvoltarea sarcinii este greu de invins. Ea poate fi insa echilibrata printr-o alimentatie adecvata si prin cateva obiceiuri ce te pot ajuta sa tii in frau greutatea:

 

 

1. Consuma supa de legume

 

Bogata in fibre si minerale, saraca in calorii, dar satioasa, supa de legume este cel mai bun prieten al viitoarelor mamici, in ceea ce priveste dieta. Calda sau rece, poate fi consumata in orice cantitate, la orice ora din zi sau din noapte.

 

2. Delecteaza-te cu citeste in continuare aceste informatii aici.

***********************

Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina Citeste> Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina

Despre schimbarea corpului in timpul sarcinii:

Sanii in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, sanii tai trec printr-o serie de transformari. In afara de furtunile hormonale la care sunt supusi ca urmare a sarcinii, sanii tau se pregatesc pentru o misiune foarte importanta:… ... citeste mai departe

Hemoroizii si sarcina

Hemoroizii sunt asociati cu constipatia. Constipatia, combinata cu presiunea crescuta pe rect si perineu reprezinta motivul principal pentru care femeile capata hemoroizi. Statul prelungit in… ... citeste mai departe

Socializeaza cu alte mamici ca tine

Nu trebuie neaparat sa faci asta in mod evident, cautand cursuri speciale de socializare. Important este ca atunci cand intri in contact cu o alta viitoare mamica sa impartasesti totul cât se poate de sincer, de la trairi intense la bucuria de a visa la copilul pe care in curand il vor tine in brate...

Daca esti o viitoare mamica (actualmente burtica :)) - te asteptam in grupurile de pe forum. In sectiunea Odiseea Sarcinii, vei gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrezi legatura cu alte burtici (burtici colege de generatie) care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tor ce trebuie sa stii despre sarcina

 

Si pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.