Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Cum sa ramai fidel telului pe care ti l-ai propus in 2015

  • Trimis de redactor
  • 7 ianuarie 2015, 12:01:28 EET
  • 4.480 vizualizari
Trimite Denunta

Daca sfarsitul de an este aproape intotdeauna plin de recapitulari, de planuri imediate pentru petrecerea sarbatorilor, inceputul noului an este, cu siguranta, un prilej pentru planuri de viitor. Dincolo de superstitiile in care credem mai mult sau mai putin, noaptea dintre ani reprezinta intotdeauna un bun prilej pentru noi inceputuri.

 

Daca sfarsitul de an este aproape intotdeauna plin de recapitulari, de planuri imediate pentru petrecerea sarbatorilor, inceputul noului an este, cu siguranta, un prilej pentru planuri de viitor. Dincolo de superstitiile in care credem mai mult sau mai putin, noaptea dintre ani reprezinta intotdeauna un bun prilej pentru noi inceputuri. Ne punem aproape involuntar dorinte, ne propunem teluri marete sau pur si simplu ne facem planuri pentru urmatoarea perioada. Nu este nimic extravagant ori demodat, pur si simplu sta in firescul lucrurilor sa se intample astfel. Poate ca unora li se pare a fi un cliseu, in timp ce altii absolutizeaza momentul. Personal, nu ma situez in niciuna dintre extreme si cred ca majoritatea oamenilor si-au propus macar o data in viata, la trecerea dintre ani, atingerea unui scop. Daca le-a reusit sau nu, asta este deja o alta poveste.

 

Iti propun un exercitiu simplu, din care nu ai, in fond, nimic de pierdut, ci, poate, doar de castigat. Depinde numai de tine... Revelionul a trecut deja, stiu, dar sa spunem ca perioada planurilor de viitor s-a prelungit tocmai pentru cei mai carcotasi care nu mai cred in astfel de strategii ale multumirii de sine. Ti-ai propus ceva pentru 2015? Daca nu, inca mai ai timp sa o faci, iar daca nu iti vine in minte nimic, poate ca ai o dorinta mai veche, un tel pe care nu ai reusit sa il atingi in trecut. Ce zici, ar strica daca ai mai incerca o data? Indiferent ca este vorba de un scop mic sau de unul mare, de unul ideal sau de unul pragmatic, el poate fi implinit prin ceea ce imi place sa numesc „puterea de a nu renunta”. Stiu, suna sentimental sau a cliseu motivational din cartile scrise pentru cei care cred ca viata se invata din carti. Si poate ca, intr-o oarecare masura, este. Dar cartile fac si ele parte din viata, in fond, nu-i asa? Cum dobandim, asadar, puterea de a nu renunta la ceea ce ne dorim in acest minunat an care tocmai a inceput?

 

Nu esti singura!

 

La fel ca tine, o multime de oameni si-au pus, probabil, dorinte pentru 2015 sau poate ca inca mai mediteaza la ele. Multi dintre ei incep grozav, cu un elan uimitor, apoi renunta treptat pe parcurs, transformandu-si dorinta in amintire a unui scop marginalizat de grijile cotidiene sau de frici interioare greu de depasit. Unii isi regasesc periodic motivatia, altii renunta treptat de tot. Tu printre care vrei sa te numeri? A ramane motivat, indiferent de scop, este un lucru greu. Fie ca vrei sa slabesti, ca ti-ai propus sa te lasi de fumat sau sa petreci mai mult timp cu copiii tai, a ramane consecvent in atingerea unui tel este dificil. Si toata lumea trece prin aceste dificultati care, la un moment dat, ar putea sa ti se para imposibil de invins. Asa incat cautarea permanenta de noi motivatii, de stimuli care sa te mentina pe linia dorintei cat mai aproape de intensitatea pe care ea a avut-o in momentul  in care ti-ai pus-o este cel mai bun mod de a reusi in ce ti-ai propus. Solidaritatea este un sentiment profund uman, asa ca aminteste-ti mereu ca nu esti singurul care se afla in situatia asta si ca altii reusesc sa mearga mai departe.

 

Cum te automotivezi?

Motivatia, desi este un termen arhifolosit, nu este ceva ce se dobandeste prea usor. Da, este usor de definit, insa nu si de particularizat. Motivatia este ceea ce te face citeste in continuare aici

________________________________________________

 

de citit si: 2015, anul sperantei si despre energii pozitive care pot face din acest an unul luminos