Retete pentru tine

De ce plang bebelusii?

  • Trimis de icailoaie
  • 16 octombrie 2014, 19:03:13 EEST
  • 2.496 vizualizari
Trimite Denunta

De ce plang bebelusii?

In primele luni de viata plansul ii apuca pe bebelusi dintr-o data incat nici nu apuci sa iti dai seama ce s-a intamplat si care este cauza plansului lor. Linistirea lor este un process destul de greu, uneori imposibil. Cateodata, bebelusii plang fara motiv dar de cele mai multe ori plansul este modul prin care ei incearca sa comunice ceva. Iata o lista cu cele mai dese cauze ale plansului bebelusului tau:

 

 

  •  Are scutecul plin. Unii bebelusi sunt foarte sensibili si nu suporta umezeala scutecelor asa ca incearca sa isi atentioneze parintii ca trebuie schimbati. Remediul pentru acest tip de plans este simplu: schimbati-I scutecelul.

 

  • II este foame. Bebelusii plang de indata ce senzatia de foame s-a instalat in stomacelul lo rasa ca aveti grija ca intervalul de hranire a bebelusului sa nu fie foarte mare.

 

  • Este prea cald sau prea frig. Da, copiii plang si din cauza temperaturii nepotrivite din camera , de aceea incercati sa pastrati o temperature constanta care sa ii priasca bebelusului.

 

  • Il doare ceva. Copiii au deseori dureri cauzate de colici, mai ales in primele luni de viata. Desi nu exista un remediu clar stabilit pentru colici exista diverse metode prin care bebelusul se poate linisti ca si masajul pe burtica, ceaiurile pentru colici, tinutul bebelusului pe burta mamei sau pur si simplu asezati-l pe pat pe burtica si sigur bebe se va mai calma putin.

 

  • Este obosit si vrea sa doarma. Da, chiar si din cauza asta bebelusii plang. Se obosesc atat de tare incat in loc sa adoarma incep sa planga. Aici trebuie sa interveniti dumneavoastra, sa il linistiti si apoi sa il ajutati sa adoarma.

 

  • Doreste atentie. Cateodata micutii nu au nici un motiv sa planga si totusi plang. De ce? Pentru ca pur si simplu au nevoie de atentie si au nevoie sa se simta iubiti. Asa ca faceti-va timp si stati cu bebelusul dumneavoastra, imbratisati-l, povestiti-I vrute si nevrute si aratati-I ca il iubiti.

 

Invatati sa recunoasteti modul in care plange copilul dumneavoastra pentru a recunoaste care este cauza plansului si a-l putea ajuta.Va va fi mai usor si dumeavoastra si lui bebe. Succes!