Voturi


  • click pentru a vota

Retete pentru tine

Adaptarea la gradinita

  • Trimis de mamic
  • 16 iunie 2014, 17:00:53 EEST
  • 2.192 vizualizari
Trimite Denunta

11 lucruri pe care le puteti face pentru a ajuta copilul sa se adapteze usor la gradinita

1. Vizitati inainte gradinita cu copilul - holurile, salile de clasa, viitoarea clasa.

 

2. Lasati copilul sa observe alti copii si clasele lor.

 

3. Povestiti cu copilul despre gradinita.Explicati-i activitatile ce urmeaza sa le desfasoare acolo si care din parinti il va duce si il va lua de la gradinita.

 

4. In timpul vizitei aduceti comentarii pozitive despre viitoarea gradinita. O atitudine pozitiva il va ajuta pe acesta sa aiba si el o atitudine la fel de buna la inceputul anului scolar. Gradinita este un eveniment important - ajutati-l sa creada astfel si sa fie incantat.

 

5. Povestiti despre viitoarea educatoare si despre cum il va ajuta aceasta sa afle lucruri noi si frumoase, incurajandu-l pe copil in considerarea educatoarei ca fiind un prieten istet pe care va trebui sa il respecte si asculte.

 

6. Explicati copilului importanta gradinitei, ce lucruri importante va invata acolo cum sunt scrisul, numerele, ce jocuri si jucarii frumoase vor fi.

 

7. Ajutati-l sa se ofere voluntar in unele activitati de clasa (de exemplu: sa pastreze curatenia in clasa) astfel va putea fi apreciat de educatoare.

 

8. Insotiti copilul in prima zi si fiti rabdator cu el. Unii copii se pot simtii coplesiti la inceput pentru ca nu au experienta in a face fata unor situatii noi.

 

9. S-ar putea sa nu le placa scoala din prima zi, si sa intampinati surprize cum ar fi plansul, insa cu suportul d-voastra si al educatoarei se poate schimba situatia.

 

10. Cand plecati de acasa in prima zi de scoala, nu uitati sa-i spuneti copilului cat de mandra/mandru sunteti de el.

 

11. La sfarsitul programului din prima zi recompensati-l cu o prajitura in oras sau un film, pentru a ramane ceva special "Prima zi de gradinita" in memoria lui