Retete pentru tine

5 SIMPTOME ALE GRAVIDUTELOR

  • Trimis de icailoaie
  • 29 aprilie 2014, 14:21:36 EEST
  • 649 vizualizari
Trimite Denunta

Se spune ca o femeie simte ca este insarcinata inca de la inceput. Dar oare chiar asa este?

Constructia fiecarei femei este diferita si de aceea nu putem afirma ca exista reguli sau simptome standard care sa se aplice tuturor femeilor in momentul in care au ramas insarcinate.

Exista insa cateva simptome pe care orice graviduta le experimenteaza la un moment dat pe parcursul sarcinii dintre care cele mai importante sunt:

 

     1. Intarzierea menstruatiei – se aplica in cazul in care este regulat. In cazul femeilor cu menstruatie neregulata iti dai seama mai greu. Totusi exista si alte motive de intarziere a menstruatiei cum ar fi: boala, stres, dezechilibru hormonal, reactii adverse la mancare. Pentru ca intarzierea ciclului menstrual sa fie un simptom de sarcina ar trebui sa fie insotit si confirmat si de alte simptome.


     2. Starile de greata de dimineata – Daca se repeta mai multe zile la rand poate fii considerat un simptom real al sarcinii.

 

     3. Dureri ale sanilor – Cand o femeie este insarcinata, corpul o instinteaza prin diferite schimbari datorate cresterii nivelului de hormoni.

 

     4.Urinari repetate - nevoia de a urina mai des este un simptom de sarcina deoarece exista o schimbare in nivelul hormonal produs prin implantarea embrionului.

 

    5.Oboseala – Este cunoscut faptul ca toate gravidutele manifesta stari de oboseala. Lipsa de energie de care dai dovada poate fi interpretata ca si un simptom al sarcinii.

 

          Unele femei au doar o parte din aceste simptome altele pe toate sau chiar in plus... Depinde de organismul fiecarei femei in parte.Imediat ce aveti aceste simptome, sau o parte din ele faceti un test de sarcina, pentru confirmare!