Retete pentru tine

Asteapta Pastele cu un copacel alb in casa

  • Trimis de redactor
  • 11 aprilie 2014, 13:34:44 EEST
  • 2.536 vizualizari
Trimite Denunta

Sarbatorim Craciunul cu bradut, de ce nu am sarbatori si Pastele cu ceva frumos? Ceva de care se pot bucura si copii, in afara de iepuras si oua? Iata o activitate pentru parinti si copilasi, prin care puteti inveseli atmosfera de sarbatori :)

 

De ce Materiale ai nevoie:

 

- o crenguta frumoasa - o galeata, sau un alt vas, si nisip sau pamant - un bloc de spuma pentru a potrivi crenguta - spray cu vopsea alba - 12 oua de gaina - 20cm hartie sau material verde inchis si deschis - lipici si adeziv PVA si o pensula - sclipici intr-o gama de culori - 1,5 m de panglica alba subtire  

 

Cum sa faci un copac de Paste:

Vopseste ramurile cu spray alb, si lasa-le sa se usuce. Odata uscate, pune spuma in galeata, infige ramura bine si umple cu nisip si compacteaza, pentru a tine ramura in loc.

 

Gaureste fiecare ou la ambele capete cu un ac (baga acul mai adanc sa fi sigura ca ai spart galebusul) si sufla, astfel pe cealalta gaura va iesi continutul. Lipeste cu  lipici o bucata de panglica de 10 cm in partea de sus a fiecarui ou. "Vopseste" oule cu adeziv PVA si rostogoleste-l in sclipici. Acesta ar trebui sa acopere capetele de panglica. De asemenea, puteti sa ii lasati pe cei mici sa vopseasca ouale in diferite culori si forme, va fi distractiv si amuzant citeste in continuare aici.

 

 

Pregatiri pentru Paste

 

Vopsirea oualor de Paste cu ceai

Aveti posibilitatea sa utilizati ceaiuri de plante si chiar cafea pentru a crea culori naturale pe oua. Pasii sunt simpli si usori, dar ar trebui sa incepeti acest proiect cu cel putin o zi inainte,… ... citeste mai departe