Retete pentru tine

Sarcina si plaja

  • Trimis de redactor
  • 21 martie 2014, 08:31:00 EET
  • 3.421 vizualizari
Trimite Denunta

Indiferent daca sunteti insarcinata sau nu, expunerea la soare inseamna expunerea la un risc de imbatranire prematura si de melanoame maligne (cancer al pielii). Cancerul de piele, cu multiplele sale forme, este una dintre cele mai raspandite boli actuale. La fel ca si alte forme de cancer, debuteaza prin leziuni precanceroase, adica schimbari ale pielii care nu sunt canceroase, dar care se pot transforma in cancer de-a lungul timpului.

In timpul sarcinii, pielea dumneavoastra este mai expusa arsurilor si cloasmelor, petele inchise la culoare care apar pe fata in timpul sarcinii. Discutati cu medicul despre siguranta solarului in timpul sarcinii.

Plaja si sarcina

Multe dintre preocuparile legate de soarele plajei sunt aceleasi cu cele legate de solar. Sarcina face ca pielea sa va fie mai sensibila, deci soarele va poate provoca urticarie, eczema cauzata de caldura sau cloasme grave. Daca ramaneti la umbra, puteti preveni urticaria si eczema.

 

Aceleasi masuri de siguranta trebuie luate atunci cand stati in soare, fie ca  sunteti sau nu insarcinata: beti multa apa, folositi o crema cu factor de  protectie (SPF) cel putin 30 si purtati palarie. Daca aveti  ameteli, greata sau va simtiti obosita mergeti intr-o zona cu aer conditionat.  Este bine sa evitati sa stati la soare ore intregi, ca sa nu va ardeti cititi pe larg totul despre cum afecteaza plaja sarcina aici.

 

 Informatia  conteaza

  1. Intrati din timp    pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40    de saptamani ... si luati    legatura cu alte "colege de generatie". Tot acolo veti gasi multe    informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va    fi la nastere.

  2. Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.

  Cititi despre neplaceri  in timpul sarcinii: