Retete pentru tine

Ce nu FOLOSESC jumătate dintre femeile din România

  • Trimis de marius
  • 15 iunie 2013, 10:05:52 EEST
  • 1.239 vizualizari
Trimite Denunta

Jumătate dintre femeile din ţara noastră nu folosesc nicio metodă contraceptivă şi nici nu ştiu cum să evite o sarcină. Aşa că nu e de mirare că un milion de români suferă de infecţii cu transmitere sexuală. Oficial! Neoficial însă, cifra este de zece ori mai mare. În plus, statisticile arată că o treime dintre românce au făcut cel puţin un avort de-a lungul vieţii

România se numără printre primele zece ţări europene la incidenţa bolilor cu transmitere sexuală. Asta pentru că mulţi români nu ştiu prea bine la ce servesc pilulele anticoncepţionale sau cât de sigur e prezervativul.

"Pentru evitarea unei sarcini poţi să foloseşti până la urmă şi altceva, dar pentru evitarea unei boli, doar anticoncepţionalele sunt cele mai sigure", spune o femeie. 

O alta explica de ce nu crede în pastilele anticoncepţionale: "Sunt o metodă sigură de protecţie, dar nu e sănătos. Mai bine te protejezi. Cum? Cu prezervative. Mai bine natural". 

Numărul persoanelor diagnosticate cu infecţii cu transmitere sexuală este foarte mare în ţara noastră. Afectaţi de astfel de boli sunt din ce în ce mai mulţi oameni care locuiesc în marile oraşe şi care au venituri medii. Cea mai întâlnită afecţiune de acest tip la femei este clamidia, iar la bărbaţi, gonoreea

Puţini ştiu că odată contractată boala cu transmitere sexuală, bolnavul poate infesta până la 50 de parteneri. 

Olga Simionescu, medic ginecolog: "Cea mai frecventă cauză de infertilitate, de avorturi la femeie, de sarcini extrauterine este reprezentată de infecţia clamidiană şi cu micoplasme. Herpesul genital, recurent în afară de simptomatologia zgomotoasă dă complicaţii în sarcină". 

Cei mai mulţi români ajung să se îmbolnăvească pentru că nu ştiu cum să se protejeze când întreţin relaţii sexuale. Un studiu arată că doar o treime dintre români ştiu că nicio metodă contraceptivă nu este 100% sigură. La nivel mondial sunt estimate aproape 340 de milioane de cazuri de sifilis, gonoree sau clamidia.