Retete pentru tine

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac

  • Trimis de adi2003
  • 22 mai 2013, 16:41:21 EEST
  • 4.394 vizualizari
Trimite Denunta

Stiaţi că? - La Bâlea Lac a fost ridicat în iarna anului 2006, primul "Hotel de Gheaţă" din Europa de Sud-Est?

Povestea Hotelului de Gheaţă

Primul hotel de gheaţă din România a fost realizat în 2006, la Bâlea Lac, de actualul primar al Avrigului (judeţul Sibiu), Arnold Klingeis. Acel hotel a fost gândit sub forma unui iglu imens, cu o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi. Cea mai mare grijă a inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor de atunci până în prezent, a fost ca toţi clienţii să semneze declaraţii pe propria răspundere, înainte de cazare, conform cărora să spună că sunt de acord să doarmă ... în frig.


http://www.youtube.com/watch?v=14BCmD5YllY


Construcţiile de gheaţă inedite de la Bâlea rezistă an de an, timp de trei luni. Aici vin anual, sute de turişti străini, îndeosebi vest-europeni, dar şi alte sute de români, dornici de experienţe extreme. Dacă în anii anteriori, Bâlea Lac reprezenta doar o zonă turistică fără pârtii amenajate, unde riscul de producere de avalanşe este foarte mare, pe crestele Făgăraşului, odată cu construcţia primului hotel de gheaţă, turismul montan extrem aici s-a revitalizat considerabil. Cele două cabane de la Bâlea Lac, din care una este fosta cabană de vânătoare a lui Nicu Ceauşescu, au fost devansate ca interes de construcţiile de gheaţă, care, deşi au viaţă mai scurtă, atrag mii de curioşi care plătesc bilet la intrare, doar ca să îşi facă poze în interior.


Interiorul hotelului


Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina care transportă turiştii de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac. Până la Bâlea Cascadă accesul se poate face cu maşina, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, Transfăgărăşanul este închis circulaţiei, din cauza zăpezii foarte mari, a pericolului de avalanşe şi căderii de bolovani.


Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/

Foto: http://www.argophilia.com/