Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce stiti de gradinita YUKI din sectorul 4?


16 raspunsuri la acest subiect

#1
consi_s

consi_s

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 201 mesaje

Postat 05 martie 2012 - 15:42

As dori sa aflu pareri ale celor care au copii la aceasta gradinita sau de la cei care au auzit intr-un fel sau altul despre ea. Am vizitat-o zilele trecute si pare ok. Incerc sa ma conving daca este o alegere buna pentru noi (baiatul meu are 2 ani si jumatate). Multumesc frumos.

#2
adelaki

adelaki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 130 mesaje

Postat 30 martie 2012 - 20:23

Din pacate, eu l-am avut pe fi-miu la aceasta gradinita din august 2011 pana luna aceasta. Primele saptamani parea ok, insa apoi au inceput sa apara problemele. Poti citi mai detaliat aici:

http://forum.desprec...ent-copil-4-ani


Gradinita Yuki este noua, arata bine si are si un pic de curte. Au 2 grupe: una de copii 1-2 ani si una de copii 3-4-5 ani. Pretul este intre cele mai scazute din zona: 850RON/luna, insa acesta este singurul avantaj comparativ cu gradinitele mai vechi. Personalul se tot schimba si mie nu mi-au facut impresia ca supravegheaza foarte bine copiii.

Bineinteles aceasta este opinia mea personala, probabil ca vei gasi si parinti multumiti. Eu regret faptul ca l-am inscris si ca l-am lasat atata vreme la Yuki, l-a dat inapoi foarte tare si vom avea mult de munca cu el.





#3
adelaki

adelaki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 130 mesaje

Postat 02 aprilie 2012 - 13:59

Am uitat sa spun urmatoarele ( desi unele le-am mentionat in celalalt subiect):

- copiii din grupa mica petrec destul de mult timp cu copiii din grupa mare, practic ai copii de toate varstele amestecati
- nu au inca mijloc de transport, deci nu se fac excursii niciunde
- tin minte ca ziceau in descriere pe diverse site-uri ca au optionale de tot felul; nu au: au niste lectii de dans si au avut la un moment dat optionalul "learn with music", nu stiu daca mai este; Fiind putini copii in gradinita, sumele pentru optionale ieseau destul de mari si in final nu se mai organizau ( cazul optionalului de engleza)
- metodele de "pedepsire" ori lipsesc cu desavarsire ori sunt de genul: buline negre cu carioca direct pe mana/repetat la infinit " X este rau sa nu se mai joace nimeni cu el"
- nu prea exista comunicare intre parinti si educatoare, intrucat contactul intre ei este foarte limitat, numai daca se intampla sa te intalnesti cu educatoarea sau la sedinta; in aceste conditii iti vei lua copilul acasa cu vanatai fara sa iti spuna nimeni ce s-a intamplat ( noua ni s-a intamplat de 2 ori) sau vor veni alti parinti sa iti reproseze ca copilul tau ii bate pe ai lor si tu habar nu aveai
- pentru copiii f mici am vazut ca povestesc ingrijitoarele: a mancat, a facut caca etc, insa pentru un copil peste 2 ani mai ai nevoie si de alte informatii cum ar fi: este receptiv sau nu la activitatile zilnice, asculta sau nu, a fost pedepsit, pentru ce si cum anume, etc


#4
consi_s

consi_s

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 201 mesaje

Postat 04 aprilie 2012 - 11:17

adelaki, iti multumsc mult de tot pentru postarile tale.

Am citit postarile tale si m-a indignat felul de a lucra a celor de la YUKI...si eu ma gandeam ca peste o luna sa incepem aici gradinitia...

Oferta gradinitelor in zona este destul de limitata (sau poate nu cunosc eu prea bine zona) asa ca nici macar nu prea am avut ce vizita in zona...tu unde ai inscris acum baiatul?

#5
adelaki

adelaki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 130 mesaje

Postat 05 aprilie 2012 - 16:42

Eu l-am dus inapoi la Casa Fericirii. Acolo l-am dat de fapt de prima oara, din septembrie 2009, pana in august 2011. Mutarea la Yuki a fost o greseala, efectiv din prostie si comoditate. Nu mi-am inchipuit ca mutarea poate avea asemenea urmari, sa ajung sa imi planga copilul zilnic ca este cel mai rau si ca nu vor copiii sa se joace cu el.

Casa Fericirii sa stii ca ti-o recomand, eu nu am avut nemultumiri majore timp de 2 ani. Au experienta, multi copii, poti vorbi zilnic cu educatoarele. Au curtea mai mare decat Yuki si tin separati copiii mici de cei mari. Aduc trupe de teatru la gradinita, duc copiii in vizite ( fi-miu a fost cu ei la Tandarica, la Ferma Animalelor, la un cabinet stomatologic, la o banca, etc).

Fi-miu e super incantat ca l-am dus inapoi, anuntasera educatoarele copiii ca se intoarce, si toata lumea il astepta. Acum trebuie sa ii scoatem din cap ca el e cel mai rau copil. Vad ca oricum deja educatoarele au inceput sa lucreze cu el, ieri era foarte mandru ca a primit un abtibild cu robot pt ca a fost cuminte.



#6
consi_s

consi_s

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 201 mesaje

Postat 06 aprilie 2012 - 11:50

ce coincidenta...eu oscilam intre Yuki si casuta fericirii. Casuta fericirii mi-a placut mult, o educatoare de la grupa mica efectiv m-a incantat :)). E totusi un pic mai departe de noi decat Yuki, cu toate ca 5-10 min in plus (mers pe jos cu cel mic) n-ar trebui sa conteze, daca lui ii este bine.

Am o intrebare legata de Casuta Fericirii: mi-au zic ca dimineata tin copii in vestiar pana la masa (9 sau 9.30). Daca duci copilul la 8, ce face o ora in vestiar? Pana la cat poti lasa copilul acolo (dupa-amiaza)? Si cum este cu scaderea banilor pentru perioada de absenta? hai ca te-am asaltat cu intrebari, dar peste o luna vreau sa incepem gradinita si chiar ma preocupa subiectul. Exista perioada de vacanta de vara?

O sa mai merg o data la ei in vizita, acum ca nu stiu ce sa mai fac cu yuki...

Mersi ,mult pentru toate informatiile.

#7
adelaki

adelaki

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 130 mesaje

Postat 06 aprilie 2012 - 17:15

intreaba ce grupa are Mariana Vai, este super.

Nu stiu ce fac copiii la vestiar o ora, eu il duc pe fimiu la 8.30. Ai putea sa ii intrebi pe ei:) Programul este pana la 18, dar stiu ca la cerere, puteau sa stea cu el mai mult, contracost. Mie mi s-a intamplat sa ajung pe la 18.10 si i-am sunat sa le spun, nu a fost nici o problema.
Au vacanta in luna august, de aici de fapt am pornit eu incurcatura cu Yuki, ca am vrut sa il dau in alta parte doar in august si apoi l-am mutat de tot.
Mie nu mi-au scazut bani pentru perioada in care copilul a absentat, tin minte ca ziceau ca iti dau niste bani daca lipseste peste 2 saptamani, insa nu a fost cazul. Stiu insa o alta mamica, care a anuntat din timp ca o sa duca copilul la tara si a cerut sa i se scada. si i s-a scazut. Nu retin sume.
La yuki iti scadeau 10 lei/ziua in care absenta si noi ne-am bucurat ca prostii, numai avantaje: era mai aproape de casa, mai ieftina si iti mai scadeau si bani cand lipsea copilul. Dar pentru banii economisiti, a suferit copilul o gramada, si inca nu a uitat.

M-am uitat ieri pe webcam ( e inclus in taxa lunara, la Yuki se platea separat 100 RON) si l-am vazut pe fimiu stand jos si scriind. A stat jos peste 20 min. Nu s-a ridicat deloc, a ascultat, nu s-a jucat cu nus ce jucarii, efectiv a facut ce i s-a spus. Deci se poate.




#8
Andreea909

Andreea909
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 24 aprilie 2012 - 13:53

Dna. Adela, permiteti-mi sa aduc anumite clarificari descrierii pe care o faceti gradinitei:
Gradinita are patru grupe, fiecare ocupand cate o sala de clasa si avand cate o educatoare - la etajul doi sunt grupele mica si mijlocie, la etajul 1 grupele baby si mini.
Efectivul de personal a fost majorat pe masura ce colectivul a crescut. In evaluarea personalului am fost mereu exigenti pentru ca se lucreaza cu copii si este important sa gasesti persoanele potrivite - la grupa mica si la grupa mini avem aceleasi educatoare pentru care parintii au numai cuvinte de lauda. La grupa mijlocie am schimbat in iarna educatoarea pentru ca nu se putea plia pe programul prelungit de la gradinita. La grupa baby au fost schimbari de personal pana am gasit o persoana potrivita pentru a ingriji, instrui si educa copiii de 1- 2 ani.
Este adevarat ca nu avem mijloc de transport, dar asta nu impiedica organizarea activitatilor in afara gradinitei - s-a apelat la firme specializate.
Organizam lectii optionale de dansuri de doua ori pe saptamana (pretul este 60 de lei pe luna), learn with music - 80 lei/luna, engleza - gratuit de doua ori pe saptamana, desen - o data pe saptamana - 40 de lei, Va precizez preturile pentru ca reclamati faptul ca sunt taxe mari - puteti judeca comparativ.
Disciplinarea - se aplica metoda time-out, bulina - recompensa sau bulina fapta rea. Toti copii sunt disciplinati cu consecventa si asculta de autoritatea educatoarelor si isi inteleg faptele si consecintele. Nu vreau sa intru in detalii legate de fiul dvs pentru ca sunt informatii confidentiale, dar decizia de a solicita retragerea fiului dvs. a venit ca urmare a plangerilor parintilor. Problemele lui comportamentale au fost dezbatute in repetate randuri si am incercat sa indentificam de ce el nu accepta nicio metoda de disciplina. Educatoarele si-au dat silinta sa il adapteze alaturi de ceilalti dar nu au reusit. Tin sa precizez ca nu este usor sa fim pusi in situatia de a solicita retragerea unui copil si nu putem schimba personalul pentru un caz izolat. Va inteleg frustrarea pentru cele intamplate si vreau sa stiti ca am fi continuat sa facem eforturi daca situatia nu escalada pana in punctul in care parintii sa ia atitudine. Ne dorim ca educatia sa se desfasoare intr-un mediu placut pentru toti copiii si consideram ca am facut absolut tot ce ne-a stat in putinta pentru copilul dumneavoastra. Avem o politica transparenta legata de educatia pe care o aplicam, iar parintii sunt implicati activ in acest proces, totul fiind la vedere prin sistemul de supraveghere video. Acest sistem costa si a costat inca de la inceput 50 lei si v-a fost oferit gratuit o perioada, special pentru a va convinge de problemele pe care le-am mentionat. Imi pare nespus de rau ca nu am gasit o cale mai buna de cooperare in favoarea copilului. Va doresc toate cele bune!



#9
mira_33

mira_33
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 15 mai 2012 - 17:56

Citat:
citat din mesajul lui consi_s

As dori sa aflu pareri ale celor care au copii la aceasta gradinita sau de la cei care au auzit intr-un fel sau altul despre ea. Am vizitat-o zilele trecute si pare ok. Incerc sa ma conving daca este o alegere buna pentru noi (baiatul meu are 2 ani si jumatate). Multumesc frumos.


Buna ! Pana la urma in ce gradinita ai dus copilul, consi_s ? Al meu este la Yuki, a mers si la Casuta fericirii cand era mult mai mic. Ma intreb ce alternative mai are zona, ma gandeam inclusiv la cea din parc, de langa Orasel, Kogaion se numeste din cate stiu. Mai sunt pe langa cele de stat de pe Stoian Militaru, insa destul de problematic de ajuns iarna. Am citit abea acum cele scrise de Adelaki, aveam si eu indoielile mele legate de educatoare, din fericire copilul meu nu era direct sub mana ei. Pe baietelul tau Adelaki l-am observat si eu de multe ori pe camera, neparticipand, m-am intrebat de ce, pentru ca nu ii lipseau calitatile. Am observat si comportamentul educatoarei, asupra caruia am facut si comentarii, cred ca nu e pregatita corespunzator si nu are nici "stofa" pentru asa o activitate grea. Nu sunt ingeri in comportament, insa sunt ai nostri, vrem sa ii protejam si stiu sigur ca daca le vorbesti cu blandete si rabdare, ei inteleg. Cel putin eu asa cred, pentru ca nici al meu nu e usa de biserica. Sigur o sa primesc comentarii de la voi: il mai duci acolo ? inca ? urmeaza sa ma decid, sa treaca si serbarea, oricum sunt cu ochii pe el.

#10
irbo

irbo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.078 mesaje

Postat 16 mai 2012 - 13:18

"Problemele lui comportamentale au fost dezbatute in repetate randuri si am incercat sa indentificam de ce el nu accepta nicio metoda de disciplina. Educatoarele si-au dat silinta sa il adapteze alaturi de ceilalti dar nu au reusit."
Dna Andreea nu este datoria dvs ca pedagogi sa reusiti? Nu asta inseamna sa fi pedagog? Adica un copil de cativa anisor refuza cu indarjire sa se alinieze regulilor impuse de dvs si atunci ce faceti cu el ii solicitati retragerea? [bang] Intradevar raspunsul dvs ne face mult mai increzatoare in ceea ce priveste gradinita pe care o reprezentati.
Din partea unui reprezentant al unei gradinite ma asteptam la un raspuns de genul: am angajat un psiholog care sa se ocupe de integrarea copiilor in colectivitate, etc...


mamica de Rares 21.02.2010


Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Ultima zi la job

    RoxiMada
    - Astăzi, 18:42

  • Gata cu serviciul!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:10

  • nasterea

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:18

  • Carucior

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:07

  • EMOTII VERSUS STRES

    Andrevvv
    - Astăzi, 13:54

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -