Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Romanii din Marea Britanie (28)


520 raspunsuri la acest subiect

#271
tzuc

tzuc

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 137 mesaje

Postat 25 februarie 2014 - 15:04

Buna,

 

Scuze ca dau buzna in "casuta voastra", cu o mare rugaminte , daca este posibil: pe scurt: o persoana  pleaca maine in UK la un interviu ca Asistent medical si din pacate nu a gasit cazare, adica sa inchirieze o camera undeva in zona Paddington pentru periaoda de asteptare interviu/evaluare etc (max 1 luna).

 

Timpul e scurs deja, dimineata are avionul la ora 7.00, Otopeni-Luton.

 

Daca cumva ma puteti ajuuta macar cu informatii v-as multumii mult de tot, doreste o camera  cu chirie, sigur sa locuiasca cu persoane OK etc..sper ca intelegeti la ce ma refer. Garantez pentru persoana respectiva ca scopul deplasarii este acesta declarat.

 

multumesc mult,

Tzuc



#272
emiliapop

emiliapop

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 245 mesaje

Postat 27 februarie 2014 - 13:32

buna fetelor,

 

Am ajuns in Scotia acum 8 luni pe la sfarsitul lunii iunie, dupa multe gandiri si razgandiri.

In tara sotul avea un servici nou de 2 luni mult mai bun decat cealalt dinainte sef de serviciu si avantajele ce decurg din astea, masina de serviciu etc dar mereu cu un regret ca nu avusese curaj sa plece si sa vada ce ii rezerva Scotia chiar le spusese angatoriilor ca s-a razgandit desi ma punea sa fac bagaje pe care le desfaceam si le refaceam la 3 zile asa ca am zis sa se hotarasca odata ce vrea ca incepuse sa ma enerveze cu fataiala asta. Ca un facut am vazut un mail al angajatorului care isi exprima mirarea si nu intelegea cum ar putea sotul meu sa renunte la asa conditii si sa ii placa in Romania.....binenteles ca omul avea si niste cuvinte bine mestesugite ca doar isi pierdea comisionul daca noi nu mai veneam dar eu la vremea aia nu paream ca as intelege decat ca omul ne vrea binele si am inceput sa discut mai serios cu el meu sot si rau am facut.....Am discutat cu niste cunostinte ale unei prietene prin Londra si binenteles ca toata lumea a zugravit in niste culori de curcubeu tot despre viata de afara si nimeni nu a pomenit vreodata cum e sa te simti aici emigrant printre ei oricat de scolit,educat ai fi si bine imbracat si as fi dat orice pe lume acum sa imi fi spus cineva asta si sa nu chinui 3 suflete de copil nevinovate cu adaptarea, limba lor si stilul lor de marginanalizare a strainilor. Poate am avut eu ghinionul si am nimerit intr-o astfel de zona intr-un orasel nu prea mare care seamana cu orasul Campina ca marime si unde nu se intampla niciodata nimik.

Drumul pana aici a fost de destul de greut cu masina pe care m-am incapatanat sa o iau 3500 de km mai ales cu 3 copii mici si pe la Budapesta am ajuns si in service cu ea pentru ca ne lasase modulul de injectie pe care il inlocuisem deja in tara cu un an in urma. Am mers mai departe si de cum am traversat Canalul Manecii si am ajuns in Anglia am avut o strangere de inima ca nu am ales ce trebuie pentru noi ca familie si nici vremea nu tinea cu noi, ploua mereu.......

 

continuarea in episodul urmator ma duc sa o iau pe cea mica de la nursery.......

 

 

pupici,

ema



#273
emiliapop

emiliapop

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 245 mesaje

Postat 18 martie 2014 - 12:56

.....Desi nu prea am vazut ca ar interesa pe cineva subiectul eu totusi voi scrie in continuare poate totusi ii va folosi cuiva sa nu mai chinuie copii pe aici prin Scotia.....

 

De cum am ajuns aici un angajat de la firma imibiliara ne-a predat apartamentul cu 2 camere de la hotel care era platit de firma precum si mancarea pana ne-am gasit noi casa de inchiriat ceea ce a durat fix o luna.

Aparatamentul era ok mobilat cu gust, tineresc nu am ce reprosa din pct de vedere a baniilor sau felului cum am fost tratati de firma sotului.

Prima luna a fost destul de stresanta mereu pe drumuri in cautarea casei,  astea azi erau maine dispareau deoarece piata este foarte dinamica in acest domeniu  plus ca noi dupa ce gaseam casa de inchiriat trebuia sa intervina cei de la personal de la firma sotului sa negocieze, sa depuna garantia etc si astia se miscau ca mormolocii. Pana la urma am ales o casa mare aproape ca acasa, cu curte mare intr-un cartier nou cu 5 dormitoare,4 bai, 3 camere de zi, etc. Deci aici in postul asta incerc sa va previn asupra atitudinii oamenilor de aici si a sistemului medical care nu este cel de acasa cu care sunteti obisnuiti.

La inceput mergeam cu copii in parc ca era vacanta pentru noi, sotul la servici, aici am intalnit tot felul de tampiti, unii care ne auzeau vb romaneste isi retrageau copii de pe langa noi pentru ca ne confundau cu polonezii pe care ei ii urasc ca le iau locurile de munca pe aici si deci copii tot singuri se jucau.Apoi baiatul cel mare auzind un baietel plangand a inceput sa se maimutaresca la el ca sa il faca sa rada asa cum facea acasa cu sora lui mai mica numai ca tampiti astia nu au inteles intentia si au inceput sa tipe la noi in gura mare sa plecam acasa in tara noastra ce cautam aici? Binenteles ca le-am zis si eu destule ca daca nu aveau nevoie de noi si erau ei destepti nu mai veneam noi oricum mai aveau putin si ma luau la bataie, noroc ca era si sotul cu noi .....

Apoi cu scoala nu am putut sa alegem scoala pe care am vrut-o noi ca head teacher fara nici o jena a zis ca nu vrea strainii in scoala ei ca poate sa depuna cererile dar oricum raspunsul va fi negativ si asa a fost.

Asa ca i-am inscris la o scoala mai veche unde merg si vecinii nostri. La scoala am fost blocata de nu stiu cate ori cu masina sa nu mai pot sa ies de vecini de ai scolii, inca aveam numar de romania sau primeam tot felul de foi pe parbriz sa nu mai parchez acolo sa ma duc la mine in tara. Niste idiotii cu totii. Pai ce viata aveam eu acasa....o familie respectata cu stare si aici sa ma ameninte toti sarantocii si jegosii astia.

In timpul asta mi-am dat peste cap tiroida am facut hipertiroidie,am inceput sa am atacuri de panica si ma asteptam tot timpul sa se ia cineva de mine si copii. De cand am inceput sa am probleme de sanatate si pana am ajuns la specialist au trecut vreo 2 luni si asa ca intre timp am ajuns in tara la Parhon ca dupa ei poti sa mori pana te vede vreun specialist....pana la urma m-am prins cum functioneaza sistemul lor si merg pe asigurarea privata de sanatate de la serviciul sotului ca altfel te mananca cainii pe aici, nu zic ca la GP  ajungi repede dar la specialist.......

Apoi copii s-au schimbat mult aici....cel mare in 9 luni s-a ingrasat de stres 10 kg, copii radeau de el, il inghionteau prin curte in pauza si puiul meu un boboc de baiat destept si frumos a ajuns interiorizat, nervos isi face in fiecare zi bagajele sa plece acasa la tatal meu si e in stare sa ramana in tara la bunici fara noi numai sa nu mai stea aici. Am fost cu el la specialist la privat si dupa ce l-au intors pe toate partile a zis sa ii monitorizam greutatea, ne-a spus ca va face scrisoare la scoala si la dietetician pentru el, cine a mai auzit de ei, au trecut trei luni de atunci nu ne-a contactat nimeni acum am inceput sa sun din nou peste tot sa vad unde il mai duc, de atunci a mai luat 4 kg in 3 luni.Uite asa am dat eu peste cap sanatatea copilului....cea mijlocie s-a adaptat mai usor dar a devenit foarte nervoasa si ea e nemultumita cum o trateaza copii pe la scoala, tipa mereu si plange cand vine acasa. Cea mica e mai tot timpul bolnava, m-am tot rugat de astia sa ii faca un exudat ceva abia dupa ce am fost de nush tu cate ori s-a indurat o indianca sa ii faca unul ....ce mai tara de cacao aici abia astept sa ajung acasa in Romania si sa nu mai aud vreodata de tara asta.

 

 Am avut si o vecina care chiar l-a palmuit peste cap pe baiatul cel mare ca nush ce i s-a parut ei pe geam ca se inghiontea al meu cu copii dar ei se jucau. Am avut momente groaznice cand sotul se gandea chiar sa puna camere de supraveghere de frica sa nu patesca copii ceva din cauza vecinii asteia de care am aflat pana la urma ca era cam dusa da' ce ne-a spus cineva de ea ceva? ..... Nu ....ca doar s-au distrat in timp ce asta ne-a terorizat luni in sir. Striga si la sotul meu cum il vedea prin fata casei " nebunule prostule la un om de 43 de ani cu o functie, ce nu a venit la cules capsuni sau mai stiu eu ce , ce sa mai ceva de groaza. 

 

Asa ca daca va tenteaza sa veniti aici tb sa luati in calcul ca pentru ei sunteti "nimeni " niste emigranti nenorociti si noi am venit in cele mai bune conditii cu un salariu deosebit si destule facilitati,casa platita de firma, bilete de avion decontate cand mergem acasa masina inchiriata decontata cand suntem in concediu etc si tot nu ne convine....Nu pot sa ma gandesc cum se chinuie romanii nostrii care vin asa la plezneala pe aici ....groaznic....



#274
missdarcey

missdarcey

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.258 mesaje

Postat 18 martie 2014 - 14:08

    saracii copii.

 

La scoala nu v-au primit pentru ca nu erati in catchment area, altfel trebuia sa asteptati si sa nu acceptati alta scoala.

 

Totusi imi pare rau ca nu ati avut nici un moment frumos , tara asta e plina de posibilitati.

 

Si vezi , ei nu prea fac diferenta intre capsunar si CEO , ii baga pe toti in aceeasi oala.


Editat de missdarcey, 18 martie 2014 - 14:10 .


#275
Loki

Loki
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 16 aprilie 2014 - 11:37

Emiliapop, imi pare foarte rau pentru tratamentul primit din partea altora. Tara este intr-adevar plina de posibilitati, dar este si greu, mai ales daca esti roman sau cam orice est-european. Rromii din Romania si din alte tari ii fac pe britanici si alte natiuni sa creada ca asa sunt toti romanii; ziarele si tabloidele, in special cele din Marea Britanie, exagereaza enorm si incita publicul general, neinformat la agresiune; pentru multi, din pacate, roman si rrom este acelasi lucru. Mare pacat ca pentru multi singura sursa de informare si educare sunt doar aceste ziare. Multi britanici, nascuti si crescuti acolo, sunt si cam rasisti si xenofobici: sunt complet impotriva poparelor est-europene, vor sa plece din UE, nu considera ca fac parte din Europa, ba chiar multi vor sa se mute in Australia, Noua Zeelanda sau Canada pentru a nu ramane in propria tara de care spun ca este "invadata" de romani si bulgari. Desigur ca exista si multi britanici care nu sunt deloc asa. Am citit ca si prin Italia, Spania, Portugalia, Franta si Germania sunt oameni de genul asta; intr-un fel ii inteleg si pe ei, s-au saturat de toate faradelegile lor; dar consider ca totodata ar trebui sa se informeze mai bine. Dar, parca mi se pare ca si daca ar fi mai bine informati, multora nu le-ar mai pasa de diferente, tot agresivi si intoleranti ar ramane.

 

Cred ca una din putinile solutii ar fi ca noi romanii din strainatate sa le spunem altora ca suntem romani, sa fim sinceri de la inceput si asa sa ii educam/informam indirect ca exista multe diferente intre romani si rromi. Prin simpla noastra afirmatie ca suntem romani, plus prin exemplul nostru, prin educatia noastra si prin locurile noastre de munca putem sa le aratam toate aceste diferente. Dar procesul asta va fi oricum foarte lent si ne vom lovi si de multe obstacole si oameni care nu vor fi influentati deloc si vor ramane tot la opiniile lor. Mare pacat.

 

Aici in Australia am vazut de curand la stiri ca doi romani au spart un bancomat, au fost prinsi si arestati; insa cand le-a luat interviu si le-a aratat numele am remarcat ca unul din ei era rrom iar celalalt era ungur; cetateni ai Romaniei dar nu romani, nu chiar. Dar asta a fost remarca mea personala, eu cunoscand foarte bine diferentele; dar australianul de rand, care se informeaza mai mult de la stiri si televiziune va fi convins ca ei sunt romani; iar daca se va intampla des, atunci se va generaliza ca toti romanii sunt asa, cum se intampla in Europa.



#276
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.258 mesaje

Postat 20 aprilie 2014 - 11:31

 

 

Aici in Australia am vazut de curand la stiri ca doi romani au spart un bancomat, au fost prinsi si arestati; insa cand le-a luat interviu si le-a aratat numele am remarcat ca unul din ei era rrom iar celalalt era ungur; cetateni ai Romaniei dar nu romani, nu chiar. 

Nu romani chiar? Adica nu romani verzi, sau cum? Sint nascuti de generatii in romania si tu spui ca sint cetateni ai romaniei, dar nu romani chiar? Asta-i nationalism si rasism in acelasi timp. Si ai pretentii de la straini sa priveasca emigratii estici/romani cu piine si sare? Hai sa vedem birna din ochii nostri inainte sa ii criticam pe altii. 

 

Strainii isi iau informatiile din ziare, dar tu de unde le-ai luat? De unde stii ce se intimpla in Uk, Spania, etc? Nu tot din ziare? 



#277
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 13 iunie 2014 - 12:57

Emilia imi pare rau sa iti spun dar  felul cum ai reactionat tu in parc ii face pe britanici sa te confunde cu cei veniti la capsuni-cum spui tu-sau mai rau.

Uita-te ce cuvinte folosesti :jegosi,idioti, sarantoci etc.Daca in Romania sunt si multe persoane cu educatie si functie care vb asa,aici nu.

Aici numai cei mai needucati chavs se comporta asa. Nu si-au retras copiii pt ca au crezut ca esti poloneza ci pt felul cum vorbesti /te comporti.Si imi dau seama ca nu esti nici prima sau singura romanca care se comporta asa.Din pacate romanii au reputatie mult ma proasta decat polonezii aici.

Tu nu mergi in parc cu cartea de vizita a sotului tau cu mare functie ci cu "cartea ta de vizita" Apropos de sotul tau ,cu cat are o functie mai inalta cu atat il sfatuiesc sa evite conflictele de acest gen, epitetele gen idioti si orice fel de remarci rasiale inclusiv referintele la romi si differentele dintre ei si "romanii ceilalti".Cat despre remarci de genul "daca  erati destepti nu mai aveati nevoie de noi" este o afirmatie falsa dar si una care ii poate aduce un P45 instantaneu.

 

Cat despre scoala -cum ti s–a spus mai sus -nu esti in catchment area pt scoala pe care o vroiai tu sau ai inscris copiii tarziu-exclus sa iti fi spus cineva ca nu vor straini in scoala.

Ii faci idioti pe cei care te blocheaza cu masina.Sunt  probabil rezidenti-tie nu ti s-a spus de la scoala sa nu parchezi in fata scolii??Aici poate ai observat ca elevii merg pe jos, cu bcileta sau scuterul si in nici un caz nu lasi masina in fata scolii ca in Romania.

 

Spui ca ti-e frica sa nu pateasca ceva copiii prin vecini.Cati ani au copiii tai de umbla singuri prin vecini?Aici  nu prea se practica, copiii ii supraveghezi tu ,ii duci tu la play dates daca sunt invitati nu ii lasi singuri la joaca pe strada.Nu e ca in Romania.

 

Spui ca pietenii nu te-au avertizat si nici interes pt subiect nu exista.Nu te intrebi de ce? Pai pt ca ei nu patesc din astea sau nu chiar in halul asta datorita faptului ca nu se cmporta ca tine.Majoritatea membrilor de pe acest forum sunt de ani buni aici,multi cetateni britanici care s-au lepadat de stilul agresiv din Romania sau nu l-au avut niciodata.

Daca intr-adevar iti doresti sa te integrezi aici eu it doresc succes si te sfatuiesc sa te adaptezi tu populatiei locale si sa nu ai pretentia sa fie invers.

 

P.S Daca vei ramane aici in 5-10 ani o sa recitesti posturea ta si nu o sa -ti vina sa crezi ce ai putut sa scrii.

 

P.S. 2   Scuze pt eventualele greseli/cuvinte aiurea -scriu de pe iPad 

.....Desi nu prea am vazut ca ar interesa pe cineva subiectul eu totusi voi scrie in continuare poate totusi ii va folosi cuiva sa nu mai chinuie copii pe aici prin Scotia.....

 

De cum am ajuns aici un angajat de la firma imibiliara ne-a predat apartamentul cu 2 camere de la hotel care era platit de firma precum si mancarea pana ne-am gasit noi casa de inchiriat ceea ce a durat fix o luna.

Aparatamentul era ok mobilat cu gust, tineresc nu am ce reprosa din pct de vedere a baniilor sau felului cum am fost tratati de firma sotului.

Prima luna a fost destul de stresanta mereu pe drumuri in cautarea casei,  astea azi erau maine dispareau deoarece piata este foarte dinamica in acest domeniu  plus ca noi dupa ce gaseam casa de inchiriat trebuia sa intervina cei de la personal de la firma sotului sa negocieze, sa depuna garantia etc si astia se miscau ca mormolocii. Pana la urma am ales o casa mare aproape ca acasa, cu curte mare intr-un cartier nou cu 5 dormitoare,4 bai, 3 camere de zi, etc. Deci aici in postul asta incerc sa va previn asupra atitudinii oamenilor de aici si a sistemului medical care nu este cel de acasa cu care sunteti obisnuiti.

La inceput mergeam cu copii in parc ca era vacanta pentru noi, sotul la servici, aici am intalnit tot felul de tampiti, unii care ne auzeau vb romaneste isi retrageau copii de pe langa noi pentru ca ne confundau cu polonezii pe care ei ii urasc ca le iau locurile de munca pe aici si deci copii tot singuri se jucau.Apoi baiatul cel mare auzind un baietel plangand a inceput sa se maimutaresca la el ca sa il faca sa rada asa cum facea acasa cu sora lui mai mica numai ca tampiti astia nu au inteles intentia si au inceput sa tipe la noi in gura mare sa plecam acasa in tara noastra ce cautam aici? Binenteles ca le-am zis si eu destule ca daca nu aveau nevoie de noi si erau ei destepti nu mai veneam noi oricum mai aveau putin si ma luau la bataie, noroc ca era si sotul cu noi .....

Apoi cu scoala nu am putut sa alegem scoala pe care am vrut-o noi ca head teacher fara nici o jena a zis ca nu vrea strainii in scoala ei ca poate sa depuna cererile dar oricum raspunsul va fi negativ si asa a fost.

Asa ca i-am inscris la o scoala mai veche unde merg si vecinii nostri. La scoala am fost blocata de nu stiu cate ori cu masina sa nu mai pot sa ies de vecini de ai scolii, inca aveam numar de romania sau primeam tot felul de foi pe parbriz sa nu mai parchez acolo sa ma duc la mine in tara. Niste idiotii cu totii. Pai ce viata aveam eu acasa....o familie respectata cu stare si aici sa ma ameninte toti sarantocii si jegosii astia.

In timpul asta mi-am dat peste cap tiroida am facut hipertiroidie,am inceput sa am atacuri de panica si ma asteptam tot timpul sa se ia cineva de mine si copii. De cand am inceput sa am probleme de sanatate si pana am ajuns la specialist au trecut vreo 2 luni si asa ca intre timp am ajuns in tara la Parhon ca dupa ei poti sa mori pana te vede vreun specialist....pana la urma m-am prins cum functioneaza sistemul lor si merg pe asigurarea privata de sanatate de la serviciul sotului ca altfel te mananca cainii pe aici, nu zic ca la GP  ajungi repede dar la specialist.......

Apoi copii s-au schimbat mult aici....cel mare in 9 luni s-a ingrasat de stres 10 kg, copii radeau de el, il inghionteau prin curte in pauza si puiul meu un boboc de baiat destept si frumos a ajuns interiorizat, nervos isi face in fiecare zi bagajele sa plece acasa la tatal meu si e in stare sa ramana in tara la bunici fara noi numai sa nu mai stea aici. Am fost cu el la specialist la privat si dupa ce l-au intors pe toate partile a zis sa ii monitorizam greutatea, ne-a spus ca va face scrisoare la scoala si la dietetician pentru el, cine a mai auzit de ei, au trecut trei luni de atunci nu ne-a contactat nimeni acum am inceput sa sun din nou peste tot sa vad unde il mai duc, de atunci a mai luat 4 kg in 3 luni.Uite asa am dat eu peste cap sanatatea copilului....cea mijlocie s-a adaptat mai usor dar a devenit foarte nervoasa si ea e nemultumita cum o trateaza copii pe la scoala, tipa mereu si plange cand vine acasa. Cea mica e mai tot timpul bolnava, m-am tot rugat de astia sa ii faca un exudat ceva abia dupa ce am fost de nush tu cate ori s-a indurat o indianca sa ii faca unul ....ce mai tara de cacao aici abia astept sa ajung acasa in Romania si sa nu mai aud vreodata de tara asta.

 

 Am avut si o vecina care chiar l-a palmuit peste cap pe baiatul cel mare ca nush ce i s-a parut ei pe geam ca se inghiontea al meu cu copii dar ei se jucau. Am avut momente groaznice cand sotul se gandea chiar sa puna camere de supraveghere de frica sa nu patesca copii ceva din cauza vecinii asteia de care am aflat pana la urma ca era cam dusa da' ce ne-a spus cineva de ea ceva? ..... Nu ....ca doar s-au distrat in timp ce asta ne-a terorizat luni in sir. Striga si la sotul meu cum il vedea prin fata casei " nebunule prostule la un om de 43 de ani cu o functie, ce nu a venit la cules capsuni sau mai stiu eu ce , ce sa mai ceva de groaza. 

 

Asa ca daca va tenteaza sa veniti aici tb sa luati in calcul ca pentru ei sunteti "nimeni " niste emigranti nenorociti si noi am venit in cele mai bune conditii cu un salariu deosebit si destule facilitati,casa platita de firma, bilete de avion decontate cand mergem acasa masina inchiriata decontata cand suntem in concediu etc si tot nu ne convine....Nu pot sa ma gandesc cum se chinuie romanii nostrii care vin asa la plezneala pe aici ....groaznic....



#278
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.258 mesaje

Postat 13 iunie 2014 - 13:12

 

Lara, ce mai faci? Ma bucur mult sa te "revad".



#279
lara_c

lara_c

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 869 mesaje

Postat 13 iunie 2014 - 14:31

Lara, ce mai faci? Ma bucur mult sa te "revad".

Buna Letitia,

 

Bine...ne-am intors in UK de prin tari straine :) anul trecut .

Am trecut si noi prin emotiile schimbarilor cu copiii si inscrierii in scoli ( ca sa ramanem cat de cat la subiect si sa nu dau Emiliei  impresia ca toata lumea primeste  prima optiune inafara de "straini " )dar am rezolvat cu succes si copiii sunt fericiti la scoala.

Noi insa foarte ocupati cu serviciul de aceea nici  nu am mai postat de ff mult timp.

V-am citit din umbra din cand in cand...

Tu  ce mai faci?Si eu ma bucur sa te vad  pe forum.

 

Fetele "vechi" ce mai faceti? Ce va fac pruncii? Cum se descurca cu lb romana?

Ai mei nu prea bine ...am nevoie de sfaturi .. 

Va pup.



#280
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.258 mesaje

Postat 13 iunie 2014 - 16:28

Buna Lara,

 

De cind s-au deschis granitele catre estul europei (practic din 2004 incoace) e din ce in ce mai greu sa prinzi loc in scoli, mai ales scolile bune sint pur si simplu asaltate. Dar nici intr-un caz nu ti se spune ca nu prinzi ca esti strain ci pur si simplu nu mai sint locuri si ti se da un loc acolo unde se poate (deci nu neaparat aproape de casa).

Fetele vechi multe s-au retras de cind s-a mutat forumul, la inceput parea mai greu de accesat si probabil multe "se vad" pe FB. Cu fetele ramase, eu ma mai conversez la alte subiecte cind ne "intilnim".

Baiatul meu se descurca bine in romana, dar e pentru ca si eu si sotul vorbim romaneste in casa. El are accent in romana si intelege ce spunem in procent de 80%. Cind nu intelege, mai ales expresii si vorbe de duh romanesti [:)] , intreaba si ii explicam in engleza. Al meu are 14 ani si e in anul 9. Ai tai citi ani au?

 

Te pup si poate mai vii si pe la alte subiecte cind mai ai timp.




Panic Questions

  • Poze pt o a 2-a sarcina

    PaulaTin
    - Astăzi, 08:43

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

Last Blogs

  • Febra bebe A si nopti nedormite

    Deutzuk
    - Astăzi, 12:25

  • Un pic de liniste

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 09:56

  • Cum am tratat răcelile în sarcină

    Ana1298
    - Astăzi, 06:30

  • 36 saptamani

    Roxana3001
    - Ieri, 22:33

  • Luna a 8-a

    Pau26
    - Ieri, 22:12

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -